Забравих нещо важно.
Ще се радвам да обесниш какво е това чудо
шарените канарчета
Ама не бързай де.
Давам ти време да помислиш

Модератор: sandan
шарените канарчета

Много е възможно това да са нечистопородни глостери , ако се съди по цвета на родителите ( които сигурно са брат и сестра .....) .

nightingale написа:Ето ,че в лицето на Паулина отново намираме изключителен познавач на канарчетата.![]()
Поли!
Не казах, че чернобялото , оранжевото или пъстрото (забележи ПЪСТРОТО) немски качулати канарчета не са признати като порода, а ,че не могат да бъдат класирвани на изложенията за позитурни канари.
Нещо не си прочела както трябва.
Черно-бялото или както още го наричат черно-бялото , сивокрило немско качулато канарче съществува точно толкова ,колкото съществува и меракът ти да се доказваш понякога , уви без покритие.
Ето как го описва един ''нищо и никакъв разбирач'' на позитурни канарчета човечец.
Името му е Клаус Шпайхер
Достатъчно грамотна си да разбереш кой е той.
''тази меланинова окраска е съзнателно селекционна комбинация от неразреден еумалин с пастелен фактор и сиви крила. Наименованието сивокрило не е така точно .както при някои вълнисти папагали. Докато при тях крилата са действително сиви , канарчетата имат крилна препаска без меланин. При масленоцветните птици тя е жълта или червена.
Такава препаска се среща и при щиглеца , елшовата скатия и зелениката. И при трите вида тя е жълта.
Следва описание на червено-черно сивокрило немско качулато канарче.
Него няма да го описвам щото ме мързи.
С две думи Поли , макар че не искам да си го помислям , имам чуството, че под черно-бяло немско качулато канарче ,правиш асоциация с черно-белият си селски килим.
........Делят се на различни типа според цвета.
Например :
черно-бяло немско качулато канарче.
немско качулато канарче - сатине
и т.н.т
От признатите немски качулати канарчета стандартизацията позволява само три разцветки да могат да се класират по изложения.
Това са жълтото,бялото и червеното немско качулато канарче.
.......... Не казах, че чернобялото , оранжевото или пъстрото (забележи ПЪСТРОТО) немски качулати канарчета не са признати като порода, а ,че не могат да бъдат класирвани на изложенията за позитурни канари.
...........

kondyzov написа:канарчетата нямат никаде розово или червено,незнам защо така са излезнали на снимките,погледнете снимките от пьрвото качване направени са с уеб камерата на компа,там цветовете горе долу отговарят,За другите канарчета ще ми кажете ли нещо, човек се учи докато е жив

Iani написа:Тези канари нямат нищо общо с глостерите.

Канарчето от аватара е Глостър а аз имам въпрос към теб бащата и майката на малките доколкото виждам от снимките са качулати ТАКА лИ Е ИлИ се лъжаkondyzov написа:Iani написа:Тези канари нямат нищо общо с глостерите.
Искам да попитам Яни за канарчето от аватара каква порода е

kondyzov написа:Да и 2 са имат качулки,според теб какви са

много .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта