Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

немска качулка

Модератор: sandan

Re: немска качулка

Мнениеот nightingale » Пон Фев 06, 2012 4:27 am

Упссс !
Забравих нещо важно.
Ще се радвам да обесниш какво е това чудо
шарените канарчета

Ама не бързай де.
Давам ти време да помислиш :wink:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пон Фев 06, 2012 4:38 am

Охоооо .. :shock: :shock: :shock:
ако бях асимилирал по раничко ето това твое творение :
Много е възможно това да са нечистопородни глостери , ако се съди по цвета на родителите ( които сигурно са брат и сестра .....) .

Нямаше въобще да си правя труда да ти отговарям.
Май глупака излязох аз. :think:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Фев 06, 2012 12:57 pm

nightingale написа:Ето ,че в лицето на Паулина отново намираме изключителен познавач на канарчетата. :D
Поли!
Не казах, че чернобялото , оранжевото или пъстрото (забележи ПЪСТРОТО) немски качулати канарчета не са признати като порода, а ,че не могат да бъдат класирвани на изложенията за позитурни канари.
Нещо не си прочела както трябва.
Черно-бялото или както още го наричат черно-бялото , сивокрило немско качулато канарче съществува точно толкова ,колкото съществува и меракът ти да се доказваш понякога , уви без покритие.
Ето как го описва един ''нищо и никакъв разбирач'' на позитурни канарчета човечец.
Името му е Клаус Шпайхер
Достатъчно грамотна си да разбереш кой е той.
''тази меланинова окраска е съзнателно селекционна комбинация от неразреден еумалин с пастелен фактор и сиви крила. Наименованието сивокрило не е така точно .както при някои вълнисти папагали. Докато при тях крилата са действително сиви , канарчетата имат крилна препаска без меланин. При масленоцветните птици тя е жълта или червена.
Такава препаска се среща и при щиглеца , елшовата скатия и зелениката. И при трите вида тя е жълта.
Следва описание на червено-черно сивокрило немско качулато канарче.
Него няма да го описвам щото ме мързи.
С две думи Поли , макар че не искам да си го помислям , имам чуството, че под черно-бяло немско качулато канарче ,правиш асоциация с черно-белият си селски килим.

Ох , ти , с твоето преписване на някаква от някъде информация няма да стигнеш много далече ! Сивокрил качулат канар има , но това в никакъв случай не може да се нарече черно-бял : или не познаваш цветовете , или с поста ми съм те накарала да се поровиш по-дълбоко в книжките ти !

Какво са "шарени канарчета" ли ? - ами това , което е показано в по-горните снимки - то ни е жълто , ни е розово , тъмна качулка и тъмно оцветяване по крилете , опашката , гърдите ........- шарения до шия :D

Качулатите се определят по цвят : черно , ахатово , кафяво , изабел , фео , сатине , опал , пастел , сивокрило , топазово , еумо , жълто , червено , бяло и ивор ( не знам определението на български за това "нежно" червено ) .

Всичките тези цветове са допустими на изложба !

Ако ми кажеш как се превежда Schecke на български ще знаеш кави птици не са допустими .

Килим ??? Кой използва още килими ??? :think:

........Делят се на различни типа според цвета.
Например :
черно-бяло немско качулато канарче.
немско качулато канарче - сатине
и т.н.т
От признатите немски качулати канарчета стандартизацията позволява само три разцветки да могат да се класират по изложения.
Това са жълтото,бялото и червеното немско качулато канарче.

.......... Не казах, че чернобялото , оранжевото или пъстрото (забележи ПЪСТРОТО) немски качулати канарчета не са признати като порода, а ,че не могат да бъдат класирвани на изложенията за позитурни канари.
...........

Пъстро ......немско качулато канарче не съществува !

И ако не знаеш какво е нечистопороден глостер ще ти го обясня - това е нещо като брама с качулка ! Упс , забравих , че и кокошките не ги познаваш :oops:

Какво са масленоцветни птици ?
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Iani » Пон Фев 06, 2012 8:24 pm

Тези канари нямат нищо общо с глостерите.
Аватар
Iani
потребител
потребител

Мнениеот kondyzov » Пон Фев 06, 2012 10:36 pm

канарчетата нямат никаде розово или червено,незнам защо така са излезнали на снимките,погледнете снимките от пьрвото качване направени са с уеб камерата на компа,там цветовете горе долу отговарят,За другите канарчета ще ми кажете ли нещо, човек се учи докато е жив
kondyzov
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Фев 07, 2012 11:59 am

kondyzov написа:канарчетата нямат никаде розово или червено,незнам защо така са излезнали на снимките,погледнете снимките от пьрвото качване направени са с уеб камерата на компа,там цветовете горе долу отговарят,За другите канарчета ще ми кажете ли нещо, човек се учи докато е жив

Прав си , на първите мътни снимки канарите са жълто-бели !

Ако искаш качествени птици трябва да ги вземеш директно от човек , който ги развъжда ! На пазара или в магазина почти винаги се продава само "плява" !

Въпреки това всяко едно живо същество заслужава грижи и внимание , още повече ако е попаднало по някакъв начин под покрива ни !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот kondyzov » Сря Фев 08, 2012 3:49 pm

Аз птиците си ги обичам , просто искам да науча колкото се може повече за тях
kondyzov
потребител
потребител

Мнениеот kondyzov » Сря Фев 08, 2012 3:53 pm

Iani написа:Тези канари нямат нищо общо с глостерите.

Искам да попитам Яни за канарчето от аватара каква порода е
kondyzov
потребител
потребител

Мнениеот hokensa » Сря Фев 08, 2012 8:16 pm

kondyzov написа:
Iani написа:Тези канари нямат нищо общо с глостерите.

Искам да попитам Яни за канарчето от аватара каква порода е
Канарчето от аватара е Глостър а аз имам въпрос към теб бащата и майката на малките доколкото виждам от снимките са качулати ТАКА лИ Е ИлИ се лъжа :cool:
Аватар
hokensa
потребител
потребител

Мнениеот kondyzov » Сря Фев 08, 2012 9:18 pm

Да и 2 са имат качулки,според теб какви са
kondyzov
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Фев 08, 2012 11:27 pm

kondyzov написа:Да и 2 са имат качулки,според теб какви са

Чувал ли си за немско червено-петнисто канарче (Deutschen Rotschecken ) ?
Те също са качулати . Има ги и без качул . Ако ги направиш и твоите червени могат и да минат за такива , щом не ти харесва мисълта , че вероятно са безпородни . Само като допълнение - червеното петнисто канарче все още е непризната порода .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Фев 09, 2012 12:10 am

Колко много приказки и напрежение за няколко канарчета , които просто са безпородни или приличат на накоя порода ,но не са порода . Начинаещия/не само те / винаги иска да оприличи животинката си към някоя порода и това не е грях . От мен да знаеш че БП канарчета ,кучета , котки, гълъби и тнт са отлични родители/виж резултатите" на скок"/ и това е знак да започнеш размножаване и като се ограмотиш ще си вземеш и птици от дадена порода каква ще е тя въпрос на вкус . Трябва да си призная , че и аз още не съм напълно сигурен каква порода канарчета да отглеждам и затова всяка година прибавям една нова и махам една стара . В едно съм сигурен не харесвам измисления орфей , който само обижда прекрасната песен на славея .
Това е лично мнение и се надявам феновете му да не се обидат :wink: много .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Канарчета