Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ПРЪСТЕНИ

Модератор: sandan

Re: ПРЪСТЕНИ

Мнениеот Dr. Velev » Съб Фев 25, 2012 11:34 pm

Извинете за правописа пиша от чужбина на телефона.
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот akademika » Нед Фев 26, 2012 2:36 pm

Dr. Velev написа:
didryanovski написа:Аз не съм се занимавал с канарчета, но мога да кажа как става с пръстените за спортни гълъбите. Всеки гълъбовъд членуващ в дружество си поръчва пръстените за следващия развъден сезон. Получават ги в последните дни на декември. Пръстените се раздават под номер и така може да се проследи гълъба на кой собственик е. Предполагам че същото трябва да важи и за канарчетата. И всяка година цветът е различен имаше някаква последователност но това не е важно в случая.
А от посочените производители всеки може да си поръча пръстени с какъвто цвят желае.
За лично съм поръчвал пръстени от Узунов и винаги сме уточпнявали цвета и каква информация да има на пръстена.
Предполагам че съм бил полезен.
Приятна вечер на всички.

Прав си ще се въздържа от коментар .Всеки кйто се интересува да се обърне към съъ0ответния председател на дружество за изчерпателн
Информация.Пръстена е много важен идава инф. За призводителакакто може да доведе до много ограничения,ако е направен по предложението на Рефаб. :lol:

Док незнам защо обръщаш внимание на хора който нежелаят да се развиват в областа на нашето хоби а само използват форума да си чешат езиците . Такива хора който не участват в клубния живот не (ЧЛЕНОВЕ) и черпят информация само от нета нема да разберат нищо от многобройните ти статии , те винаги ще бъдат прави и ще тъпчат на едно место . Нема смисъл човек да си хаби нервите . Междодругото честит юбилей :drinks:
теле се роди- вол умре
Аватар
akademika
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Нед Фев 26, 2012 11:48 pm

Благодаря ти приятелю.Ще се всушам в съвета ти. Вече съм достигнал годините за да разбера ,че срещу простотията лекне е измислен. ДА СМЕ ЖИВИ ИЗДРАВИ да ви водя не само в Турцция а както е било до сега по целия свят. За някои Шуменския пазар и кебапчетата ще останат върха в познанието им. Ще почерпя всички приятели .Първа среща в края на март Асеновград.
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Iani » Пон Фев 27, 2012 11:25 am

Вие сте велики и недостижими :|
Аватар
Iani
потребител
потребител

Мнениеот Христо Чакмаков » Пон Фев 27, 2012 4:58 pm

Добре е да се уточним по въпроса за маркировъчните пръстени,за колеги които не са запознати.

Както колеги са писали преди мен в маркировъчният пръстен се изписва информация за държавата,годината,инициали или клубен номер на развъждача,населеното място от където е и накрая поредният номер на пръстена.Споменах клубен номер в страната има клубове на любителите на пойни и декоративни птици,част от клубовете са членове на БАДП,която е член на СОМ.В БАДП има ясни правила,как трябва да изглежда маркировъчният пръстен,както и начина на изписване на информацията и начина на поръчване на пръстена.Цветовете на пръстените са точно определени за няколко години напред:за 2009 г - лилаво,за 2010 г - оранжево,за 2011 г - син,за 2012 г - червен,за 2013 г - черен,за 2014 г - зелен и т.н.
Развъждачи или любители на пойни и декоративни птици,който не са членове на клуб или на БАДП,обикновено си поръчват пръстени с инициали / първите букви на малкото и фамилното име /.
В България има двама основни производители на маркировъчни пръстени,за металните/алуминиеви/ е г-н.Димитър Пенчев от гр.Казанлък и вторият е г-н.Иван Узунов от гр.Ямбол произвеждащ пластмасови пръстени.При различните видове и породи пойни и декоративни птици са и различните размери на пръстените /вътрешният диаметър/,затова когато се поръчват се казва на производителя за какви птици са пръстените,за да се избегнат по късни проблеми и неразбирателства.
Ако някой има желание да участва в клубен живот и да се развива в хобито си,нека се поинтересува в града в които живее дали има клуб и да прояви желание да стане част от клуба.

Надявам се съм помогнал на новите колеги.Успех
Христо Чакмаков
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Пон Фев 27, 2012 5:33 pm

Вие в кой свят живеете с няколко не качествени птици в кой клуб ще ви приемат а дори и да са качествени пак ще измислят някой схема и ако не им играете по свирката пак няма да ви приемат
Skype-myro121
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот Iani » Пон Фев 27, 2012 7:52 pm

Чудесен отговор от колегата Чакмаков.Пълен и изчерпателен за всеки начинаещ любител.А относно колегата Мъро мисля,че не е проблем да те приемат във всяко едно дружество.Поне аз нямах никакви проблеми.
Аватар
Iani
потребител
потребител

Мнениеот Христо Чакмаков » Пон Фев 27, 2012 8:11 pm

Мъро написа:Вие в кой свят живеете с няколко не качествени птици в кой клуб ще ви приемат а дори и да са качествени пак ще измислят някой схема и ако не им играете по свирката пак няма да ви приемат

Кой сте Вие да давате оценка коя птица е качествена и коя не е,без да сте видели ? Каква е тази параноя за схеми,кои по коя "гайда" ще се води и накрая категоричност " пак няма да ви приемат " ? Какво ви става бе хора,там в североизтока какъв негативизъм и черногледство ви е налегнало ???

Вместо да се подкрепят начинаещите в хобито,те срещат подигравки и високомерни отговори на " елементарни за някой експерти " въпроси.Помагайте с каквото можете,ако не искате най-доброто е замълчете.

Извинявам се на всички който ме познават,това не е моят начин за комуникация,но стига с негативизма,трябва позитивност и да си помагаме когато можем и с каквото можем.
Христо Чакмаков
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Пон Фев 27, 2012 8:32 pm

Лично аз помагам на всеки с каквото мога а за тези дружества инезнам какви си организации примери има много из форума за изхвъляни и не приети за оценката на птиците и т.н.От сега вече ще помагам само на лични това ми е последния пост в този форум.Докато се налага двоен стандарт ще е така и още хора сигурно ще спрът да пишат след като получават такива отговори и такова отношение от богопомазаните във форума
Skype-myro121
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот angel_72 » Пон Фев 27, 2012 9:29 pm

Здравейте , имам един въпрос ако може , кои пръстени са за предпочитане , металните или пластмасовите ?и кои се чувства птицата по добре?и птицата ако остане без пръстен проблем ли е?
angel_72
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пон Фев 27, 2012 10:10 pm

angel_72 написа:Здравейте , имам един въпрос ако може , кои пръстени са за предпочитане , металните или пластмасовите ?и кои се чувства птицата по добре?и птицата ако остане без пръстен проблем ли е?

Айде започва се пак с въпросите.....
Колега, имам чуството, че само пишете в този форум, а трябва и да ЧЕТЕТЕ. :!
Колегите по горе са го обяснили много добре.
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот Iani » Вто Фев 28, 2012 8:36 pm

За да могат нашите птицелюбители да участват с птиците си в международни и световни изложби и конкурси, необходимо е птиците им да са опръстенени със затворени пръстени по определен стандарт (диаметър и височина на цилиндъра), одобрен от Световната орнитологична конфедерация.Пръстените трябва да имат следния вътрешен диаметър:
за дребни екзотични птици - 2,0-2,2 мм;
за едри екзотични птици - 2,5 мм;
за пойни и цветни канарчета и за хибриди - 2,9 мм;
за фигурни канарчета - 3,2 мм;
за вълнисти папагалчета -4,0 мм;
за късоопашати папагалчета - неразделни - 4,5 мм;
за средно големи папагали - 5 и 6 мм;
за големи папагали - 6,5 мм.

Височината на цилиндъра на пръстените трябва да е:
за дребни екзотични птици - 4,0 мм ;
за пойни и цветни канарчета, за хибриди и за дребни
фигурни канарчета - 5,0 мм;