Страница 1 от 1

Помощ за кокошинки!

МнениеПубликувано на: Вто Авг 25, 2015 8:34 pm
от Merlin
Здравейте! Преди 2 дена открих че канарчето ми има "буби", и е малко неспокойно а и губи много пера. Видях едни миниатюрни червени и черни буболечки навсякъде по клетката, особено по ъглите ( добре че е бяла ), и предполагам са кокошинки. Как да ги изчистя, незнам нищо все още за канарчета, имам го от едва 3 месеца подарък. Чистя клетката всяка сутрин, но тези гадинки са в сглобките на клетката (тя се разглобява) ,и там са яйцата им, попарих я под горещ душ я изчистих добре, ама трябва да "изкъпя" и канарчето с нещо, иначе ефект няма от чистене, все пак от него идва всичко. Предполагам как се мъчи милото, :( само на около година е, спря и да чурулика, защото още е малко за красиви песни :) ...... Моля ви дайде име на лекарство с което да го третирам против тези кокошинки! Благодаря!

Re: Помощ за кокошинки!

МнениеПубликувано на: Сря Авг 26, 2015 11:43 am
от vladimirov
Има различни препарати за пръскане.Вземи си Биокил от аптеката и пръскай смело и канарчето и местата където може да има кокошинки.Внимавай-може да не са само в кафеза а и около него.След седмица пак пръскане.

Re: Помощ за кокошинки!

МнениеПубликувано на: Сря Авг 26, 2015 6:52 pm
от Merlin
vladimirov написа:Има различни препарати за пръскане.Вземи си Биокил от аптеката и пръскай смело и канарчето и местата където може да има кокошинки.Внимавай-може да не са само в кафеза а и около него.След седмица пак пръскане.
Благодаря много, ще опитам с това, дано проработи и да отърва канарчето си от тези гадинки.

Re: Помощ за кокошинки!

МнениеПубликувано на: Пет Авг 23, 2019 10:56 pm
от Sparrow the canary
Знам, че темата е много стара, но тъй като сега и моето канарче има кокошинки и търсех тема за да видя съвети за това как да му помогна, и реших че още хора може да искат да четат за препарати и лекарства и т.н. И да, аз използвам Фипронил. Не знам дали помага, но скоро ще видим резултата. :mrgreen:

Re: Помощ за кокошинки!

МнениеПубликувано на: Пет Авг 23, 2019 11:00 pm
от Sparrow the canary
И забравих да напиша горе, че трябва да се пази главата. В никакъв случай не допускай препарата да стигне до главата му. Трябва да се пръска главно под крилцата, така че ще трябва да го хванеш в ръката си, ама е по-добре двама да го правят- единия държи и пази главата с ръка, другия пръска. :wink: