Мисля че тук често се преекспонират нещата искривявайки ги в съвсем друга посока.
Тук идеята за коментар е свързана с преживяемостта на сперматозоидите,свързана с нормални репродуктивни процеси.
Данните в посочената статия са твърде вероятни и реални,но за да бъдат на сто процента приети ,е нужно да бъдат доказани статистичиски и от други научни изследователи.Ние тук сме обикновенни практици ,с твърде ограничени възможностти да правим изводи по конкретната тема,но не и без възможност да проверим реално нещата свързани с това.

То и Дядо Мраз имало . . . или беше Санта Клаус . . .
А иначе въпросът наистина е важен и мила не се сърди ти не вярвам да можеш да напишеш нещо конкретно по него. Колкото до статията, trush или не е превел правилно написаното или просто то е написано неправилно. Птиците са междинният вариянт на гръбначен живот между риби и бозайници. Естественно е че щом го има при бозайнижците ( да вземем кучето например) го има и при рибите. Въпросът тук е не дали го има а каква е целта на феномена. Написах и по горе че при рибите това се случва често. ИЗвсетсната рибка гупи не само ,че съхранява сперматозоидите но е и в състояние да се самооплоди до 4-5 пъти месеци на ред. Тарантулата може да съхрани сперматофорът до цяла година. Причините обаче това да е факт при тези животни и причините да го има и при птиците са коренно различни. Това е интересното и ако се разбере защо , този феномен ще може да се управлява изкуственно. Това е което си мисля аз. А на милата Паулинка ще пожелая дядо и клаус никога да не го среща в тъмното.