Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Помощ- канарка с воднисти зелени изпражнения

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Помощ- канарка с воднисти зелени изпражнения

Мнениеот hiena1 » Нед Юли 21, 2013 5:12 pm

Помагайте- от вчера канарката ми, коятоима 2 малки на 4 дни, има много редки, зелени изпражнения.До онзи ден бяха бели, също воднисти, предположих, че е от яйцето, но от снощи са зелени. Освен яйцето и смеската не съм им давал нищо зелено. Иначе женската се храни, храни и малките, но ме е страх да не се обезводни. Четох за болестта кокцидиоза, нищо чудно това да е пипнала. Вече е на 3-о люпило, малко й оплешивя темето, а днес като сменях водата от поилката, видях, че вътре има ларви на комари- клетката е на открита тераса. Възможно ли е тези гадини да са й докарали това? Засега сипах повечко ябълков оцет в поилката, на мен поне ми помага в такива случаи :D Дайте идея с какво да я лекувам, че днес е и неделя, лекарство най-рано утре ще мога да купя.
hiena1
потребител
потребител

Re: Помощ- канарка с воднисти зелени изпражнения

Мнениеот pi4on » Нед Авг 04, 2013 7:46 pm

виж зелените или белите изпражнения не са на добро -според мен все е нещо от бактерий..трябва лечение при лекар,но аз рискувам и давам в поилката от хумнните антибиотици по мноого мъничко в поилчицата обикновено доксициклинът капсула ми върши добра работа съвсем малко прашинка дето се казва ,но най добре иди при ДОБЪР ВЕТИРИНАР ,КОЙТО РАЗБИРА ОТ КАНАРИ НЕ ОТ КОКОШКИ.На първо време морков или ябълка ще свършат работа и мааалко маково семе, сухарче и може да е от жегата или от някой боклуци в храната да не би да се вижда всичко в нея...махни ако има мед или яйце поне за ден аз на моите никога не съм им давала мед
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот hiena1 » Пон Авг 05, 2013 10:06 pm

Лекувам я с Енрофлоксин 15 мг- предписа ми ги една позната от ветеринарна аптека. Давах 7 дни, сега ще направя пауза от 2 дни, и ще ддам още 2-3 дни в поилката. За съжаление малките умряха, дано поне спася майката. Сега е значително по- добре, но ще видим..
hiena1
потребител
потребител

Мнениеот pi4on » Вто Авг 06, 2013 8:15 am

Съветвам те да я излекуваш първо и по добре не я пускай повече с мъжки тази година иначе рискуваш същото да се случи или да са с проблеми малките.те по принцип си, ,усещат,,че са болни и за това спират да хранят малките за да не ги заразят, но те не са в състояние да се хранят сами поне на етап до 20 ден
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот hiena1 » Сря Авг 07, 2013 7:21 pm

Нямам намерение да я пускам повече, изкарах 2люпила и съм доволен- общо 5 пиленца, подарявах, даже и продадох двечки :D . От днес обаче имам проблем с мъжкия, има 2 подутини. едната е встрани от човката, а другата е на окото. Предполагам, че са от комари, сутринта бяха по-големи, сега видях, че са спаднали малко. Сега ще чета във форума от какво може да е, помагйте, ако имате идея за какво става въпрос. Подутината над човката е черна, прилича на съсирена кръв.
hiena1
потребител
потребител

Мнениеот hiena1 » Съб Авг 24, 2013 4:39 pm

Излекувах мъжкия за 3 дни с крем Алергозан. На младото мъжкарче обаче му падна единия нокът, поду се много, почерня и падна накрая. Другите пръстчета обаче ги излекувах, първо мазах с йод, после и с крем гентамицин /за животни/.Сега покривам клетките вечер с едни пердета, няма спасение иначе от комарите :(
hiena1
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Авг 25, 2013 5:58 pm

pi4on написа:......те по принцип си, ,усещат,,че са болни и за това спират да хранят малките за да не ги заразят,....

:D
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Назад към Болести и профилактика