nightingale написа:Не знам точно какъв е проблема а и не искам да гадая , но има едно златно правило -
Зацапана клоака- забравяш за ''зеленото''

burg написа:От това което описваш си мисля ,че се касае за кокцидиоза и вторични бактериални инфекции в следствие от нея..

nightingale написа:За да преживее полярният студ , възрастната бяла мечка се нуждае от храна богата на мазнини.
За да преживее обаче нейното малко мече същият този студ , то не се нуждае от тях , а от блтъчини.
Схващаш ли от къде идват най честите проблеми с'' хилавите'' пилета ?
Както и при мечето , така и при малкото канарче за да расте пълноценно и с нормален темп, белтъчините оказват огромна роля.
Това е и идеята на яйчната храна.
Всяко нарушение в баланса на хранителните вещества в дажбата оказва негативен ефект за развитието на пилетата.
Тук сме все специалисти и дървени философи , ама съм сигурен ,че много малко от нас се замислят над този факт.
С две думи , ако храната е пълноценна и правилно подбрана в зависимост от периода на развитие , витамини и разни други медикаменти не се добавят.
Ако обаче нещата не са така , то даването им е наложително.
Във ветеринарните аптеки има богат избор на мултивитамини , консултирай се с продавача и приложи някои от тях.
Със сигурност няма да навредиш на птиците си.
Успех

burg написа:[Точно в тези вет. аптеки,където вместо аптекари има продавачи най-вероятно ще му предложат ''маркови'' комплексни витамини за мека козина и блестящи зъби и не след дълго единствения възможен медикамент ще е ''КофаМецин''

nightingale написа: ESB3-то или Baycox-а довеждат до критичният минимум и без това дефицитният глутамин в ''отпадналият'' организъм.
По този начин телесната му маса ще се възвърне точно когато ми цъфнат налъмите .
![]()
Разбира се всеки сам решава как да си лекува и профилактира птиците.

Назад към Болести и профилактика
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта