Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Приклекнал канар

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Приклекнал канар

Мнениеот pavel ivanov » Вто Дек 03, 2013 3:02 pm

Здравейте ,знаете ли от какво може да е? Канарчето стой като че ли се е подпряло на тялото си /приклекнало/не е изправено като другите.Няма по краката някакви видими следи ,не са подути,няма пъпки изглеждат нормални,забелязват се леки груби люспи .Клоаката е чиста ,корема не е подут. На 3 години е , в процес на линеене е. Храни се ,не е настръхнало.
pavel ivanov
потребител
потребител

Re: Приклекнал канар

Мнениеот pavel ivanov » Съб Дек 07, 2013 7:39 pm

Разбрах какъв е проблема ,подут пръст от към нокътя
http://prikachi.com/images.php?images/296/6828296k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/301/6828301z.jpg
Това което можах да разбера от темите ,може да е вероятност за шаркодифтерит или богата храна на белтъчини.От 50 птици само тази е така.Възможно ли е да е от нокътя , живеца /нервът/ е тъмен .
Някой може ли да помогне ,да каже с точност какво я ,как да я излекувам.
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Дек 07, 2013 8:35 pm

шаркодифтеритa се ''лекува'' най - успешно с ... евтаназия.
При теб обаче не е това, а и белтъчините нямат нищо общо.
Болеста се причинява от вирус.
Ако това образувание е без течност , съдейки по състоянието на кракът като цяло , аз бих заложил на хиперкератоза
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот pavel ivanov » Съб Дек 07, 2013 11:59 pm

Благодаря ти за отговора ,образуванието е без течност ,появи се за седмица .Ще видя какво ще ми предложат в аптеките.
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот петър » Нед Дек 08, 2013 12:14 am

Здравей,
това,което е тъмно вътре в нокътя не е нерв,а кръвоносен съд.,сигурен ли си ,че няма конец или влакно омотано около пръста.Иначе люспите по краката на птицата ти са доста и възможностите за това са две-хиперкератоза или паразитно заболяване-кнемидокоптоза-.Със сигурност това не е шашаркодифтерит,за подагра също не мога да го приема.
петър
потребител
потребител

Мнениеот pavel ivanov » Нед Дек 08, 2013 1:07 am

Няма нищо намотано около пръста ,от както съм го взел е така не е имал проблеми,около очите и човката също не забелязвам нищо нередно.
http://prikachi.com/images.php?images/170/6828170J.jpg
Преди три дена му намазах краката с Пандекс.Ще ги намажа за хиперкератоза и кнемидокоптоза. После ще пиша какво е станало.
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот петър » Нед Дек 08, 2013 9:22 am

За кнемидокоптоза пандекса ще ти свърши идеална работа,но не става с намазване,трябва да са накапе и то върху вената на врата.Обаче не може да го капеш директно с препарата,той трябва да е в подходящата концентрация и разтворен с подходящия разтворител.Предполагам,че е засегнат кръвоносния съд на нокътя при неговото рязане и явно той храни и края на пръста и оттам се получава частична некроза.Според мен и нищо да не правиш няма да сгрешиш,птицата изглежда в добра форма и със сигурност ще имаш оплодени яйца.Няма да те критикувам за кацалката...
петър
потребител
потребител

Мнениеот pavel ivanov » Нед Дек 08, 2013 1:35 pm

Благодаря ви за отговорите .Критики и съвети приемам всякакви ,колкото по-вече ,токова по добре.
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Нед Дек 08, 2013 9:33 pm

какво ползвате за мазане при хиперкератоза ?
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот pavel ivanov » Нед Дек 08, 2013 10:02 pm

shikata написа:какво ползвате за мазане при хиперкератоза ?

В понеделник като пообиколя ветеринарните аптеки ще пиша какво са ми предложили.
pavel ivanov
потребител
потребител

Мнениеот петър » Нед Дек 08, 2013 10:17 pm

Аз каквото и да съм използвал за хиперкератозата нищо не ми е помогнало.Оставам с убеждението,че състоянието е генетично,защото постепенно съм изчистил тези птици и сега имам канари на по 4 години без никаква хиперкератоза.За къдравите канари това обаче е невъзможно те си имат генетичен дефект.
петър
потребител
потребител

Мнениеот akademika » Вто Дек 10, 2013 1:00 pm

петър написа:Аз каквото и да съм използвал за хиперкератозата нищо не ми е помогнало.Оставам с убеждението,че състоянието е генетично,защото постепенно съм изчистил тези птици и сега имам канари на по 4 години без никаква хиперкератоза.За къдравите канари това обаче е невъзможно те си имат генетичен дефект.

Не знам как се казва това заболяване но по това което виждам от снимката и при мен има птици със подобни симптоми . Подкрепям вашето мнение че се предава генетично защото при мен само Бордерите имат такъв проблем и то само младите птици . Общо взето на 30/40 млади птици 2/5 имат този проблем а при старите не се проявява . За 10 години използвах какви ли не мехлеми и диети но без никакъв успех . Та ако заболяването от снимката е като това от което страдат и моите птици лек няма . Аз отдавна свикнах с мисълта че всяка година ще имам 3/4 птици брак .
теле се роди- вол умре
Аватар
akademika
потребител
потребител

Следваща

Назад към Болести и профилактика