Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Болести и техните симптоми

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Re: Болести и техните симптоми

Мнениеот Paulina » Вто Яну 03, 2012 11:20 am

Dr. Velev написа:Вирусните заболявания вече могат да бъдат лекувани във ветеринарната медицина с интерферон Аз ползвам този на ФИРБАК . Доста е скъпичко но за ценни животни си заслужава . Имам успехи при парамиксовирозата . По евтиния вариант още неизползван за птици е руски препарат ,не точно интерферон , но действащ, казва се Фоспренил виж интернет .

В Германия интерферон се използва при кучетата и с малки изключения при котките . Да ми го дадът за
птици нямам никакви шансове . http://www.shawnees.de/info/interferon.htm
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Яну 04, 2012 1:13 pm

Имам съвместна разработка с Вирбак относно действието му при вирусни заболявания при гълъбите . Разработвам различни схеми и протоколи и имам известен успех , който трябва да бъде потвърден ин витро в лаборатория във Франция. Сега експериментираме и при канарчета , при шаркодифтерита . Кокошката като стопанско животно е извън полезрението , защото препарата се получава ,чрез много сложна технология и струва много пари . За кучета и най вече котки има цяла книжка с конкретни протоколи за лечение .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот TK3C-74 » Сря Яну 04, 2012 3:51 pm

Паулина искаше да каже,че там всяко лекарство се изписва за точно определените болести и животни. тук все още можеш да намериш дадено лекарство без рецепта и да си правиш експеримент. смятам,че кокошките и не са толкова много , че да и излезе скъпо лечението ако има полза. в края на краищата говорим за домашни любимци.
Аватар
TK3C-74
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Яну 04, 2012 5:59 pm

TK3C-74 написа:Паулина искаше да каже,че там всяко лекарство се изписва за точно определените болести и животни. тук все още можеш да намериш дадено лекарство без рецепта и да си правиш експеримент. смятам,че кокошките и не са толкова много , че да и излезе скъпо лечението ако има полза. в края на краищата говорим за домашни любимци.

Не е точно така , защото не знаеш тукашните цени при ветеринарните лекари ( като пример - преглед + евтаназия на една млада кокошка и преглед на мандаринеца , който беше счупил крак + болкоуспокояващо за 5 дни ми струваха 64 евро ) . И при тези цени човек се замисля дали да не обезглави птицата и да си вземе нова , която ще е на много по-ниска цена , ще е поне на външен вид здрава и ще е отраснала !

А и аз все още не знам от какво ми ослепя петлето , за да мога да го лекувам .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот петър » Сря Яну 04, 2012 6:18 pm

Честно казано от каквото и да е ослепяло петлето лечение няма,просто трябва да го унищожиш за да не ти пламне цялото ято.Тогава вече ще разбереш от какво,но едва ще се наплатиш на ветеринарите за евтаназия при тези цени ,които казваш.
петър
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Яну 04, 2012 6:19 pm

Като чета последния пост на Паулина, въобще не ми се иска да съм "европеец", ако ще трябва да плащам на ветеринар, да ми приспи кокошка. Лично мнение.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот TK3C-74 » Сря Яну 04, 2012 7:17 pm

е аз в конкретния случай говорих за интерферона :cool: , но е добре да сравним цените на европейските ветеринарно медицински услуги с нашите. няма да е далечно времето когато и при нас ще започнат да се случват такива неща
Аватар
TK3C-74
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Яну 04, 2012 10:05 pm

yuri написа:Като чета последния пост на Паулина, въобще не ми се иска да съм "европеец", ако ще трябва да плащам на ветеринар, да ми приспи кокошка. Лично мнение.

Не отидох да ми я приспи , но решихме , че така ще е най-добре за нея , защото животното изпитваше страшни болки , пък и аз нямаше да мога да ѝ отрежа главата .

Може би ще е време да се науча :think:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Яну 04, 2012 11:21 pm

yuri написа:Като чета последния пост на Паулина, въобще не ми се иска да съм "европеец", ако ще трябва да плащам на ветеринар, да ми приспи кокошка. Лично мнение.

За сведение : Пенсията на съдията който съди канарчетата малинуа от Белгия е 2300 евро
Няма да ви кажа колко е тази на пенсиониран ветеринарен лекар в практиката .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Яну 04, 2012 11:43 pm

Dr. Velev написа:За сведение : Пенсията на съдията който съди канарчетата малинуа от Белгия е 2300 евро
Няма да ви кажа колко е тази на пенсиониран ветеринарен лекар в практиката .

Явно в Белгия нямат таван на пенсиите. :wink:
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Чет Яну 05, 2012 5:10 pm

Paulina написа:.... пък и аз нямаше да мога да ѝ отрежа главата .
Може би ще е време да се науча... :think: [/size]

Научиш ли се да режеш зелките на собственните ти любимци, край с любовта ми към теб. :D
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Яну 05, 2012 6:56 pm

nightingale написа:Научиш ли се да режеш зелките на собственните ти любимци, край с любовта ми към теб. :D

Какво ли не прави човек за гадинките си само и само да не страдат излишно ! Лишението от нещо е първата крачка в тази насока !
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Болести и профилактика