петър написа:Това,което аз виждам на снимката е птица с немного изразена хиперкератоза.Основният проблем ,поради който не стъпва добре според мен е възглавничката на задния пръст,тя има некроза на кръвоносния съд,който храни нокътя и най вероятно засягате и на пръста в основата на нокътя,това заедно с неудобната кацалка е причина за приклекналата позиция.Аз лично не бих лекувал тази п тица за хиперкератоза,не само защото според мен е невъзможно.

pavel ivanov написа:Птицата си оправи стойката.Топчето на пръста ,се е умалило .Мазал съм и краката един път с пандекс и три пъти с йодасепт маз ,още са груби и ще ги мажа още няколко дена с йодасепт маз.След седмица-две ще кача снимки да се види разликата ,ако на някой му е интересно.От какво се е получило??? незнам,аз я гледам от около година. Не са и рязани скоро ноктите,кацалките са различни по диаметър, волиерата в която беше е доста голяма д-2м./ в-2м./ш-1,5м.. За хиперкератозата , дали и е наследствена не мога да кажа ,така съм я взел но живот и здраве надявам се този развъден сезон да разбера.Тя ми е единствената с такива крака.

Назад към Болести и профилактика
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта