Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

БОЛНО КАНАРЧЕ!

Място за тези не особено приятни, но пък необходими теми.

Re: БОЛНО КАНАРЧЕ!

Мнениеот pi4on » Пет Юли 01, 2011 9:11 pm

вътре в опаковката на антибиотика за птици си има упътване трябва да се спази и поне 5 дена да се дава и освен това видях че е испанско лекарството табернил при нас го има във ветиринарните аптеки все още този антибиотик.
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Юли 01, 2011 10:06 pm

pi4on написа:не знам дали са го спрели ,но марката си му е Tabernil doxiciclina на това което съм ползвала мисля че е чешко ,не знам заместители, но мисля че и на върха на ножа ако слагаш в поилката ще свърши същата работа доксициклин от хуманната аптека -но за съжаление не знам от колко милиграма .от най- малкия милиграм мисля ,че беше това което преди съм давала.ех ...има хора ,които знаят повече нека кажат за такива симптоми какво трябва

Ами да кажат, ама нЪщЪт.
Pi4on, доксициклин на върхът на ножа в 40 милилитрова поилка си е сериозна работа.
Пък не дай си боже ако водата не се смени 20 часа ,какъв жълтозелен оцет ще стане.
А тук работата съвсем загрубява :wink: :
[quote...]от най- малкия милиграм мисля ,че беше това което преди съм давала...[/quote]

не се сърди. поздравявам те за 1 юли.- свобода и независимост в сърцето и душата ,нека винаги те съпътсват. :drinks:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот pi4on » Пет Юли 01, 2011 10:08 pm

ами ако някой отговори нещо смислено на човека ще е велико дело мисля в този форум
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Юли 01, 2011 10:15 pm

Слона го посъветва при това грамотно и правилно.
Роки подчерта че табернил не е нито антибиотик нито каквото и да било лекарство. То е марката на едноименните продукти.
Маратонеца отбеляза ,че все още се внасят доста от тези продукти и не всичките са спрени.
Мисля че и тримата казаха съвсем правилни неща.
... ти беше четвъртата. :think: Пък аз те поздравих с празника и леко те коригирах.
Бе с една дума стана си дискусийка . :wink:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Ставри Желев » Вто Юли 26, 2011 11:37 am

Ще пиша в тази тема, за да не оспамвам излишно форума!
набавих си две мъжки канарчета, но едното го пратих за Гърция и по-възрастния мъжкар остана сам! Преди около 2 седмици му взех насипна храна за канари, понеже вътре имаше слънчоглед и ми се щеше малко да наедрее, че ми изглеждаше много хилав!
Преди 4-5 дена започна да се накокушинва(дано го написах правилно и спря да пее) давам си му редовно - краставица,бисквита,плодове,жълти глухарчета - но си остава в това положение!
Снощи мислех да му давам и яйце, но като прегледах форума се отказах, поради негативните коментари от това, да се дава яйце лятно време! Като се доближа до него се плаши и си приема нормалното оперение! Изпражненията са му нормални, както и апетита!
Така е , когато не съм близо до него
Изображение
А така, щом се приближа да го снимам
Изображение
Дано информацията стигне, за да получа компетентни коментари! Благодаря Ви!
Аватар
Ставри Желев
нов
нов

Мнениеот choro » Вто Юли 26, 2011 12:20 pm

Най вероятно навлиза в период на линеене (смяна на перата).
choro
потребител
потребител

Мнениеот slona67 » Сря Юли 27, 2011 10:13 am

Интересно, каква е тази храна за канари(насипна и със слънчоглед).Слънчогледа да не е белен?
Не е много хубаво, да се сменя рязко храната!
Аватар
slona67
потребител
потребител

Мнениеот Ставри Желев » Чет Юли 28, 2011 6:28 pm

Храната по принцип си я вземам от зоо-магазините в кутии! Но просто тази я видях отново в един зоомагазин , но беше със слънчоглед!Незнам имената на съставните семена, но на външен вид си имаше всичко, както предишната, с добавка слънчоглед, но в много умерени количества, не беше белен!
Днес забелязах, че и в предната част на гагата, започва да се бели, сякаш си сменя горния слой, но за сметка на това пък си възвърна нормалното телосложение ( не се накокушинва).
Аватар
Ставри Желев
нов
нов

Мнениеот Bella » Пон Юни 11, 2012 12:56 pm

Здравейте, Ако може някой да ми даде съвет какво да давам на канарчето си защото е болничко симтомите са : спря да пее, започна да се накукушинва, преди можеше да лети а сега е отслабнало като чи ли и не може да хвръкне като преди ( пуснати са на закрита тераса), изпражненията му са редички и коремчето му е подуто от доста време,а също като се загледам в другите ми канарчета, мисля че и дишането му е по - учестено. Четири пъти го водих на лекар и не можа да се оправи това коремче. Сега ми се струва че още повече не е добре. Иначе има апетит, пие си вода. От време на време застава на вртичката на клетката, но ме е страх да го оставя на вън като не може да лети добре. Имах още две канарчета които умряха преди 2/3 седмици, но едва ли е заразно, защото на другите ми пък нищо им няма. Дори на този,който беше в една клетка с женските, които умряха, нищо му няма. Тези три канарчета мъжкото и двете женски си ги купих от един човек и след 5 дни женските ми умряха, но както казах мъжкия е перфектен, нямам проблеми с него въпреки че той беше с двете женски в една клетка.
Аватар
Bella
потребител
потребител

Предишна

Назад към Болести и профилактика