Наистина се изчервих от интереса към Тити!!!
Но и ... прекалено са мили думите на Владо - чак пък чудесна... луда - ДА хи-хи-хи...
Иначе, не смятах, че някой все още би имал интерес към развитието на злоядия Тити, но ... с удоволствие има с какво да се похвалим всички!
Първо, птичето хулиган почти напълно е оперен и прилича на синигер, колкото и да не ми се вярваше. Единствената разлика е в окраската на гърдите.
Свободните му събратя са с ярко жълти гърди, а Тити е със съвсем светло жълти, но е със сигурност момченце, гледайки плътната черна линия на гърдите.
Другата разлика е наличието на няколко бели пера сред черните на главата, което е нещо като генетична грешка.
Въпреки, че имам чувството, че съвсем се е оперил, когато си оправя перата под него се събира голямо количество хитинови обвивки от новоизрастващи пера, което говори за продължаващо изникване на пера.
Освен това, когато се къпе, вече не му се вижда кожата, а е само "леко измокрен", въпреки по-голямата продължителност на банята.
Ето на тази снимка може да се види как изглежда веднага след "една вана"
Но, има сериозна промяна в "поведението". В смисъл стана значително по-самостоятелен и хвърчи като "побеснял" с часове без да се уморява, като непрестанно издава различни звуци, а когато го остане сам в стаята - без хора се убива да пее, но щом някой влезе - престава да се "хаби".
Единственият повод за притеснение е рязкото спадане на апетита му. Побъркали сме се да измисляме разни "евентуално вкусни" неща за ядене, но ... нещо не успяваме. Даже спадна с 2 грама - от 20 грама стигна 18 в момента. Вярно, че е много във форма с хвърчането и е готов за СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ЛЕТЕНЕ В СТАЯ, но стана ... прекалено спортен тип, има външност на маратонец - дълъг и слаб, но дано не е за сметка на живота и здравето му, но не виждам как можем да го "тъпчем" в устата, а той в кафез КАТЕГОРИЧНО НЕ СЕ СЪГЛАСЯВА ДА СТОИ за по-дълъг срок от 10 минути. След това се блъска в решетките и ги хапе една по една.
Предпочита да хвърчи и да прави бели. Непрестанно "намира" различни дребни неща и да им сменя местата, в смисъл да "изчезват", а след известно време да го намираме да ги "носи" из стаята.
Доста по-неприятно е когато яде червеи върху картината над леглото ни и да ни "черпи" с части от тях направо върху възглавниците ни.
Не е и много удобно, когато си обуем чехлите да намираме в тях фъстъци и дребни вещи, или пък да не съм в състояние да си намеря едната обеца, но ... щом ни е "съквартирант" - няма как да се оплакваме.
Изключително много обича да стои върху клавиатурата и да гледа в екрана, но ... ако говорим за странности, първенство държи неустоимото му желание на всеки 15-20 минути хвърчане - 2-3 минути да простоява пред едно огледало с неговия размер. Стои, върти се пред него и се оглежда от всички страни, писукайки разни странни звуци. Подозирам, че по този начин показва колко е щастлив, че вече няма как да го объркат с лешояд, поне така ми се струва
Снимките са от днес. Ето и последната - веднага след като изсъхна и започна да си оправя перата /нали вече ги има/
Е, дано не съм досадила с дрънканиците си, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ И БЕЗБРОЙ ЧУДЕСНИ ИЗНЕНАДИ