yuri написа:Нека да уточним. Вече "моят" продукт, аз не го качвам на торент. Все пак не съм го платил в услуга на всички интернет потребители. Аз го предоставям на моя приятел, посредством електронните технологии за комуникация. Ако му презапиша диска и му го пратя по куриер, освен, че ще ми е по-скъпо, ефекта не е ли същия? Той може да направи същото за мен. Това, прави ли ме престъпник, че съм се запознал със съдържанието, за което не съм платил аз, а мой близък?
Да Yuri.
Прави те престъпник и носиш гражданска отговорност.
Само ,че ще си понесеш наказанието ако се намираш в Америка а не в България , макар че законът е един и същ.
На всеки един оригинален диск , може да свалиш или копираш информацията и да я качиш на флашка или хард диск.
Но само ако ползваш съдържанието за домашни цели.
Всяко преостъпване, продаване, отдаване или заменяне е в нарушение на закона за авторските права.
При продуктите със защитени авторски права , дори копирането и свалянето на информацията за домашни цели е престъпление.
Такива дискове имат специални защити.
Нали няма нужда да обеснявам тези защити колко лесно се премахват
Та с две думи- да , това те прави престъпник.
Как пристигат най новите филми в България ?
Чрез премиерно прожектиране в кината или чрез качване в пространството , записът на който филм е направен с телефон ?
Положението е следното , няма какво да се лъжем.
Ти имаш права , аз имам права .. но и авторът има права.
Като се съюзим и направим коалиционно партньорство и го обеспечим с милиарди долари ,тогава на нашите права ще се обърне повече внимание.
За сега кинтите ги вадят други.
Така е било и така винаги ще бъде .