Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ACTA-новата заплаха в световен мащаб

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

ACTA-новата заплаха в световен мащаб

Мнениеот shikata » Вто Яну 31, 2012 2:16 pm

Който е заинтересован какво представлява ACTA и какви са целите и, защото е дълго за обяснение може да научи тук

http://krasivaevropa.com/index.php/home/253--acta.html

Българските политици са подписали тихомълком световното споразумение

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4516111

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/ ... cata_shte/

тук кратко видео с превод какво е ACTA

тук можете да се подпишете под европейската петиция

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_int ... Icb&pv=307
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Re: ACTA-новата заплаха в световен мащаб

Мнениеот КИРО » Вто Яну 31, 2012 3:13 pm

АСТА е само повод.
Иначе социалните мрежи като Фейсбук,още от създаването си,
събират информация за потребителите си.
След година две,това ще е по-скъпо и от нефта.
И естественно - ний ще сме потърпевшите.
Задължават сега заплатите само по банкови сметки да се изплащат.
Само си помислете,че шепа хора знаят абсолютно всичко за вас ?
Ако имате повече от колкото се полага на обикновен "роб",
дали няма да измислят фалшив кредит теглен от някоя банка ?
Имат ви и подписа даже............. :cool:
АСТА сега искат да имат правата над всички социални мрежи.
Тоест - да търгуват с живота на всички на тази планета.
Успяха да ни прибера средствата за нормално съществуване,
сега ни искат и душите.

Лично мнение...........не участвам в социални мрежи,
доколкото няколко форума могат да се нарекат такива.
КИРО
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 12:56 am

А дали ако ти създадеш продукт струващ 20 милиона долара ще го подаряваш на торентите и няма да си търсиш правата :think:
Дали трябва да закрием най мощната филмува индустрия ???
Дали трябва скъпоплатените и талантливи холивудски артисти да се заменят с компютърно създадени чучела като във продукта ''аватар'' ??
Дали трябва да се закрият университетите , произвеждащи най истински артисти , тъй като техният труд ще се продава на себестойност колкото струва едно натискане на бутона на мишката ???
Дали пък ние не искаме заплодим дявола във въздуха ???
Дали пък като ми влезе някой във фейсбука , няма да е същото ,както когато ще изтегля от измислен торент ''бързи и яростни 5'' ???
Дали пък да не се замислим колко от нас изгледаха най новите филми пред мониторите си а не в киносалоните.
Дали пък да не се замислим колко от нас казаха на своите приятели '' страхотен филм братче, върви дай двайсет кинта и го изгледай ... и да не земеш да го ''дръпнеш от замундата , че е престъпление''

айде да кацнем на земята.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот vvk » Сря Фев 01, 2012 10:15 am

А дали да не направят цените спрямо страната ни а не като сега ПО-ВИСОКИ от повечето европейски страни,тогава може и да се съглася с казаното по-горе.За едни американци,англичани или др. при които заплатите им са понякога в десетки пъти по-големи от нашите,продукта за него е с напълно приемлива цена е как няма да си купи оригинала.Но има едно но дори и тогава българина си е тарикат по-природа пак ще иска да мине по тънката лайсна,няма как,този манталитет е придобиван дълги години и трудно ще се изкорени.
vvk
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Фев 01, 2012 11:46 am

nightingale написа:А дали ако ти създадеш продукт струващ 20 милиона долара ще го подаряваш на торентите и няма да си търсиш правата :think:
Дали трябва да закрием най мощната филмува индустрия ???
Дали трябва скъпоплатените и талантливи холивудски артисти да се заменят с компютърно създадени чучела като във продукта ''аватар'' ??
Дали трябва да се закрият университетите , произвеждащи най истински артисти , тъй като техният труд ще се продава на себестойност колкото струва едно натискане на бутона на мишката ???
Дали пък ние не искаме заплодим дявола във въздуха ???
Дали пък като ми влезе някой във фейсбука , няма да е същото ,както когато ще изтегля от измислен торент ''бързи и яростни 5'' ???
Дали пък да не се замислим колко от нас изгледаха най новите филми пред мониторите си а не в киносалоните.
Дали пък да не се замислим колко от нас казаха на своите приятели '' страхотен филм братче, върви дай двайсет кинта и го изгледай ... и да не земеш да го ''дръпнеш от замундата , че е престъпление''

айде да кацнем на земята.

Тишо, всичко, което си написал е вярно, но има едно голямо НО.
Да приемем, че ти си звукозаписна компания. Издал си албум на някоя звезда. Защо си го направил? За да се биеш в гърдите , какво си направил или за да го продаваш? Сигурен съм, че е второто. Аз си купувам от теб, диск с този албум. Плащам си цената, която си определил, ти ми даваш касов бон и всичко е законно и регламентирано. Купувайки си продукта, обаче и аз придобивам законни ПРАВА над него. НО аз решавам да го споделя с мой приятел, само че, той не е в стаята до мен, а е в другия край на страната (примерно) и аз му изпращам съдържанието, като електронно съобщение. От къде на къде, интернет доставчика, ще ми проверява кореспонденцията? И защо това да е престъпление, след като и аз имам права над този продукт, за който съм си платил? След като, аз съм ти платил, ти не може да имаш претенции, какво ще правя аз със създадения от теб продукт.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 12:23 pm

yuri написа:Тишо, всичко, което си написал е вярно, но има едно голямо НО.
Да приемем, че ти си звукозаписна компания. Издал си албум на някоя звезда. Защо си го направил? За да се биеш в гърдите , какво си направил или за да го продаваш? Сигурен съм, че е второто. Аз си купувам от теб, диск с този албум. Плащам си цената, която си определил, ти ми даваш касов бон и всичко е законно и регламентирано. Купувайки си продукта, обаче и аз придобивам законни ПРАВА над него. НО аз решавам да го споделя с мой приятел, само че, той не е в стаята до мен, а е в другия край на страната (примерно) и аз му изпращам съдържанието, като електронно съобщение. От къде на къде, интернет доставчика, ще ми проверява кореспонденцията? И защо това да е престъпление, след като и аз имам права над този продукт, за който съм си платил? След като, аз съм ти платил, ти не може да имаш претенции, какво ще правя аз със създадения от теб продукт.

Добре !
На практика няма нужда да ходиш до местната видеотека или да купуваш нещо различно от най-евтиния диск за записване. Можеш да си правиш истински колекции от каквото ти дойде на ум, като при това си официален член на някои от най-големите български сайтове с регистрирани торент потребители.

И след като твоят собствен компютър е включен непрекъснато в мрежата и ти делиш всичко в него с дузина като теб, остава въпросът за авторските права.
Остава и въпросът къде са авторските права на твоят приятел ,който е предоставил съдържанието на диска на трети лица !
По твоята логика нуждата от филмови и музикални разпространители се обезмисля.
Купуват се една дузина дискове с авторски права и от там нататък всичко плъзва в мрежата.
Авторът на филма или сингъла започва да губи пари и в крайна сметка индустрията запада.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот КИРО » Сря Фев 01, 2012 12:59 pm

Авторът на филма или сингъла започва да губи пари и в крайна сметка индустрията запада.

Съгласен съм с това.
Само че,нека да има някаква граница примерно от 4-5г,
след това свободно да си е в нет пространството.
КИРО
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 1:11 pm

КИРО написа:Авторът на филма или сингъла започва да губи пари и в крайна сметка индустрията запада.

Съгласен съм с това.
Само че,нека да има някаква граница примерно от 4-5г,
след това свободно да си е в нет пространството.

Ако такова нещо се случи , това ще постави авторите под условия на дискриминация.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот КИРО » Сря Фев 01, 2012 1:55 pm

Щом казваш.....
Ами да затворят торент сайтовете тогава,
кво ще ми влизат у дома да ми проверяват компа ?
Какво има записано като музика,или филми.

Стана като цигарите.
Навсякъде е забранено пушенето,ама ги продават официално. :cool:
КИРО
потребител
потребител

Мнениеот Net.Set.Man » Сря Фев 01, 2012 1:59 pm

То вече "звездите" споделят сами творенията си в интернет. А това със сигурност е на загуба за авторите.
Например от http://vbox7.com "THE" Тази титла се дава от екипа на официалните профили в сайта.

Изображение
За да не го качат други...
Изображение
А резултата е че няма печалба от това...

Изображение
Изображение

Румънеца и Енчев - Моята жена 2 (10 години по-късно) А преди 10 години дали парчето е продавано или направо е качено в интернет?
....Има много неща в живота, които ще привлекат погледа ти. Но много малко от тях ще пленят сърцето ти. Следвай ги!.[/b][/u][/i]Човек може да забрави какво си казал, но никога няма да забрави как си го накарал да се почувства!!! [/color]
Аватар
Net.Set.Man
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Фев 01, 2012 2:22 pm

nightingale написа:Добре !
На практика няма нужда да ходиш до местната видеотека или да купуваш нещо различно от най-евтиния диск за записване. Можеш да си правиш истински колекции от каквото ти дойде на ум, като при това си официален член на някои от най-големите български сайтове с регистрирани торент потребители.

И след като твоят собствен компютър е включен непрекъснато в мрежата и ти делиш всичко в него с дузина като теб, остава въпросът за авторските права.
Остава и въпросът къде са авторските права на твоят приятел ,който е предоставил съдържанието на диска на трети лица !
По твоята логика нуждата от филмови и музикални разпространители се обезмисля.
Купуват се една дузина дискове с авторски права и от там нататък всичко плъзва в мрежата.

Нека да уточним. Вече "моят" продукт, аз не го качвам на торент. Все пак не съм го платил в услуга на всички интернет потребители. Аз го предоставям на моя приятел, посредством електронните технологии за комуникация. Ако му презапиша диска и му го пратя по куриер, освен, че ще ми е по-скъпо, ефекта не е ли същия? Той може да направи същото за мен. Това, прави ли ме престъпник, че съм се запознал със съдържанието, за което не съм платил аз, а мой близък?
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 3:17 pm

yuri написа:Нека да уточним. Вече "моят" продукт, аз не го качвам на торент. Все пак не съм го платил в услуга на всички интернет потребители. Аз го предоставям на моя приятел, посредством електронните технологии за комуникация. Ако му презапиша диска и му го пратя по куриер, освен, че ще ми е по-скъпо, ефекта не е ли същия? Той може да направи същото за мен. Това, прави ли ме престъпник, че съм се запознал със съдържанието, за което не съм платил аз, а мой близък?

Да Yuri.
Прави те престъпник и носиш гражданска отговорност.
Само ,че ще си понесеш наказанието ако се намираш в Америка а не в България , макар че законът е един и същ.
На всеки един оригинален диск , може да свалиш или копираш информацията и да я качиш на флашка или хард диск.
Но само ако ползваш съдържанието за домашни цели.
Всяко преостъпване, продаване, отдаване или заменяне е в нарушение на закона за авторските права.
При продуктите със защитени авторски права , дори копирането и свалянето на информацията за домашни цели е престъпление.
Такива дискове имат специални защити.
Нали няма нужда да обеснявам тези защити колко лесно се премахват :wink:
Та с две думи- да , това те прави престъпник.
Как пристигат най новите филми в България ?
Чрез премиерно прожектиране в кината или чрез качване в пространството , записът на който филм е направен с телефон ?
Положението е следното , няма какво да се лъжем.
Ти имаш права , аз имам права .. но и авторът има права.
Като се съюзим и направим коалиционно партньорство и го обеспечим с милиарди долари ,тогава на нашите права ще се обърне повече внимание.
За сега кинтите ги вадят други.
Така е било и така винаги ще бъде .
nightingale
потребител
потребител

Следваща

Назад към Разни