nikigeen написа:Доста силни при мен се оказаха десетрамковите кошери ,явно заради по-доброто затопляне ,но и останалите са много добре(с Дадан-Блатови съм)Вече съм и с десет рамки.Акацията при нас цъфти по-късно ,но пък питите са доста напълнени с прашец от сливите и черешите.Не слагам строителни рамки.Пилото е на по 6-7 пити плътно и почти сме за магазин.Рамките с основи при мен ги правят мнго добре като ги пускам през магазина .Така под нея правят далаците с търтеевото пило и го изрязвам в последствие.И питите са идеални
Да подобен тип работа е приет,но до като се сложат магазините има доста време за едно пчелно семейство,което при благоприятни условия работи на свръх бързи обороти и ден с ден не си приличат.Тази модифицирана строителна рамка служи само за борбата с вароатозата и нищо повече.До тогава кой е показателят за състоянието на семейството.
Когато бройката семейства са малко добре ,можем да ровичкаме ,но когато са трицифрено число какво правим?

.При трицифрено число основната работа ти остават пчелите и кошерите ,познавам 3-4 човека с над сто кошера и шапка им свалям на такива хора - колко работа е ,не е истина направо
Събрал съм вече една каруца с кравешки говна и сега ги суша.
А ве работата е сериозна.Духалката ще е руса от околовръстното.Сега сериозно.Вярно ли е ,че хората които се потят обилно, биват ужилвани по-често от пчелите.Не разбирам от тези буболечки и ми е интересно да чета нещата които пишете за тях.Даже до скоро си мислех,че медът на пчелата излиза от зад.