Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Мнениеот Paulina » Съб Сеп 11, 2010 8:24 pm

Гулдичке , явно не можеш да престанеш да се заяждаш ! Лош човек си ! :evil:

Това , че съм качила един линк не значи , че не знам нищо за тази болест ! Целта беше Юри да види снимките , нищо друго ! И аз съм гледала зайци и познанията може да не са ми обширни , но стигат за сега !

За да проучи човек взаимовръзките на локализацията ще трябва явно да си води дневник и блазе му на този , който има време за това !

т.е. от къде тръгва,стихийност на инфекцията,специфичен сезон,скорост на разпространение и граници,възприемчива възраст,развитие като клиника ,евентуални резултати от някакво лечение ,оценка на изхода от заболяването

Забрави да напишеш да се регистрира и лекарството , което евентуално е било в употреба !

На останалите им пожелавам по-малко проблеми с болести и по-добри лекари в околността !

А на теб ти пожелавам един ден да намериш истински приятел !

Аз казах !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Нед Сеп 12, 2010 1:17 am

Изтрит спам по темата, моля придържайте се към нея, защото темата не заслужава ключ
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пон Сеп 13, 2010 11:39 pm

shikata написа:Изтрит спам по темата, моля придържайте се към нея, защото темата не заслужава ключ

А защо само така избирателно,при толкова много все още ?
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Мнениеот иван росинов » Вто Сеп 14, 2010 12:04 am

Докторе, не се ядосвай! Тук на Паолина май е позволено много повече от нас другите! Не знам кога ще престанем да четем обръщения от рода "гулдичке" или " славейче " и превръщането на всяка тема в дива свада и като рецултат-нищо конкретно.
иван росинов
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Вто Сеп 14, 2010 12:13 am

д-р Иван Кючуков написа:
shikata написа:Изтрит спам по темата, моля придържайте се към нея, защото темата не заслужава ключ

А защо само така избирателно,при толкова много все още ?

Не е целенасочено, чакам да утихне спора и да оставя само същественото
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Re: Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Мнениеот miroki » Съб Авг 13, 2011 3:44 pm

Здравейте,
имам подобно заболяване, на зайците (за сега само от единия зайчарник) Другите още са добре. Беше болен само един, сега всички зайци от него зайчарник, без един черен. (другите са смеска на пеперуда с калифорнийски и проявяват и 2 те породи.
До него "калкан" е още едно отделение на зайчарника, от което сега ще махам зайките, че са разделени с една мрежа само (и то рабица 1 см. отвор), но са още добре.
По снимка е едно към едно с тази, която видях на линка с 3 те заека, по точно като първия белия, с подутини по уши и клепачи.
Понеже във Варна няма ваксина за тази болест, в момента била се изчерпала.
От снимката в началото в темата не се визуализира нищо. Да видя има ли нещо общо и с неговите симптоми, но не са отворени рани нито с цвят нито пък зарастващи (просто пъпки подкожно и под козината, без да има следи от липса на козина от чесане или падане просто и по очите)
. И засега не съм и намерил ваксина, а и ваксина много не ме топли при заразени зайци. Въпросът ми е - стават ли зайците за клане или са за кофата. Или се е намерило лекарство?
Те са вече иначе, като размер готови за клане. Дори и да е тази или вероятно друга подобна болест. Защото медицинска бележка с името на болестта нямам. Но поне видимо протича сухо, без слуз и кихане. Просто, като уши нахапани яко от комари с големи подкожни пъпки, без да са разранени и без секрет, също по муцуната и предните лапички, а около очите, много зачервени и подути чак провиснали клепачи с дебелина около 0,5 до 1 см. като струпеи, (ако е правилна думата), розово, червени клепачи и то пъпчиви.
Моля за отговор.
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Пон Авг 15, 2011 11:58 pm

За болните вече е късно да ваксинираш, но здравите е желателно. Болеста се пренася от кръвосмучещи несекоми (комари), тъй, че проблема не е в мрежата която ги разделя, Стават за консумация след термична обработка (едва ли ще ги ядеш сурови). Аз на твое място бих изклал всички болни, за да намаля възможността да се заразяват другите. Това разбира се не дава пълна гаранция, но е по-добре от колкото да чакаш, да видиш какво ще стане.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот miroki » Вто Авг 16, 2011 9:21 am

Вчера баща ми взе ваксината (и за съседите даже, че проблема е масов) и здравите трябва да са ваксинирани вече.
Дано само здравите да са били здрави, а не в начален стадий, че тогава още по-лошо.
Но ще видим.
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот miroki » Вто Сеп 06, 2011 7:23 pm

Вече предполагам е подействала ваксината, повече заболели няма, Тези които са болни почнаха да се оправят сякаш.
Намаляха отоците. Може ли да се оправят наистина? И ако да, за колко деня, бях чел, че 4 седмици продължава заболяването.
Иначе са жизнени ядат си.
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Сеп 07, 2011 12:15 am

Ако си прегледал темата назад, знаеш, че и аз имах такъв проблем миналата година. Чесно казано и сега не съм съгурен, че беше точно Миксоматоза. При мен нямаше нито един смъртен случай. Зайците се оправи сами за около месец. Имам оставени за разплод от тях и тази година няма никакъв проблем.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот miroki » Сря Сеп 07, 2011 11:17 am

Да четох я цялата предполагам, че е това заболяване, защото и ваксината е за него и с ваксинираните няма проблем.
Имам една зайка само беше в другата половина на зайчарника, на болните, та тя се разболя после, но веднага след първите, в рамките на 10 те дена инкубация. Както е за тази болест. И както прочетох протича 4 седмици. И като гледам за толкова и е. Сега пак има но не се развива, а вече се оправят сякаш. То и мина месец вече от както се разболяха.
Само първия май умря.
Като се има в предвид, че имат и другата ваксина, знаели се, може и самите животни да са по устойчиви вече.
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Сеп 10, 2011 11:09 pm

miroki написа:Да четох я цялата предполагам, че е това заболяване, защото и ваксината е за него и с ваксинираните няма проблем.
Имам една зайка само беше в другата половина на зайчарника, на болните, та тя се разболя после, но веднага след първите, в рамките на 10 те дена инкубация. Както е за тази болест. И както прочетох протича 4 седмици. И като гледам за толкова и е. Сега пак има но не се развива, а вече се оправят сякаш. То и мина месец вече от както се разболяха.
Само първия май умря.
Като се има в предвид, че имат и другата ваксина, знаели се, може и самите животни да са по устойчиви вече.

Слава Богу в България все още нямаме случай на Миксоматоза.Не се заблуждавай те.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни