Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

АКУЛИТЕ

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Мнениеот Paulina » Чет Окт 01, 2009 3:54 pm

fridolina написа:Точно обратното е.
Използва се когато родът е известен (следователно и всички по-горни рангове) , но не желаем да конкретизираме даден вид от този род или когато систематизирането на видовете в този род още не е "доизкусурено".

Иначе примерът е добър:
Paulina написа:Във Википедия е даден пример с ментата - Mentha spec. е неопределен вид от рода на ментата .

Да , видях , че съм объркала думите , но вече бях изпратила съобщението и нямаше как да го поправя ! Но реших , че всеки интелигентен човек ще разбере какво имам в предвид . Ти например ми откри грешката :D :oops: !

:|
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 01, 2009 4:16 pm

Думите.....???!!! . :lol: Та ти обърка цялото изречение. :wink:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Окт 01, 2009 4:56 pm

Не , аз обърках наистина само думите ( ! )- предполагам това идва от факта , че трябва да говоря няколко различни езика на ден ! Понякога наистина не знам изказаната дума на кой език е .
Ти пък си измисляш изречения , като : " селекционна форма без аналог в природата " .....

Без коментар - твоята фантазия е по-надарена :!: :!: :!:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 01, 2009 6:58 pm

Да и точно това имах в пред вид( селекционна форма без аналог в прородата). И ще ти дам пример отново с псевдотрофеусите. И двете риби са pseudotropheus zebra,но едната се изписва с латинското ''sp.'' Tъй като много често с това име се обозначават животни, които са с много искуственно направени селекционни форми,реших че това е правило при тях ,а именно да се изписват така. След направената справка разбрах ,че бъркам и определението на Fridolina е вярно.Твоето твърдение е коренно различно и на 180 градуса от истината. А колкото до фантазията : знаем ,че жените са с по голяма такава :wink: Изображение Изображение
nightingale
потребител
потребител

Знаеш ли ...

Мнениеот Paulina » Пет Окт 02, 2009 3:48 am

Относно моите раци ти зададох един елементарен въпрос и очаквах подобен отговор ! Нарочно отправих въпроса си директно към теб , защото знам , че знанията ти са обширни . Не си задължен да знаеш всичко , но си задължен когато не знаеш да сложиш ръка на сърцето и просто да кажеш " съжалявам , нямам представа " вместо да изчанчваш темата във всяка една посока , но не и в правилната ! А латинското име се опитах да ти го намеря поради факта , че исках да ти помогна да кфалифицираш раците , защото не им знам българското име , а ти това го прие едва ли не като лична обида !

Както и да е ! Явно ти харесва да си гъделичкаш душата за сметка на другите и щом това ти доставя душевен оргазъм продължавай да го правиш , но на друго място ! Тук сме , за да се учим един от друг и ако искаш с нещо да си полезен то спазвай това правило ! Ако пък ли не - то ще си като твоят славей от каченият клип - ще пееш , но себеподобните ти няма да те слушат , а ако го направят , то няма да те разберат !

Не бързай да ми отговаряш - няма въпрос , на който бих искала да имам отговор ! ! !
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Окт 02, 2009 8:08 pm

Все пак ще ти отговоря. :wink: Доказано е с не един или два факта,че ако такъв славей бъде пуснат в естественната му среда ,само след месец неговите себеподобни ще започнат да го имитират. Разбираш ли :cool: не само ще го слушат и ще го разбират ами ще му и подражават. Не искам това да се превръща отново в безмислен и безкраен спор,но дай друг пример. Със славея не се получи :wink: Ей на ....пак свърших :oops: . Не, как беше ...получих душевен оргазъм.Но няма нищо лошо , все пак се казват интересни и важни неща в търсене на истината. :drinks:
nightingale
потребител
потребител

Предишна

Назад към Разни