miroki написа:А защо ваксината върши работа и се изчерпва. Бихте ли назовали името на заболяването, ако е друго, както и симптомите. Кои симптоми не отговарят, за да твърдите, че е друга болест.А защо ваксината върши работа и се изчерпва. Бихте ли назовали името на заболяването, ако е друго, както и симптомите. Кои симптоми не отговарят, за да твърдите, че е друга болест.

miroki написа:Писах от телефона вчера и нещо ми повтори съобщението за което се извинявам.
Питах каква е причината за заболяването на моите зайци, щом не е Миксоматоза, което е същото по описаният начин и се предпазва по същия начин и със същата ваксина.
Те зайците имаха и ваксина за китайската болест, но се разболяха от тази, значи не помага за повече болести една ваксина (ако това се опитахте да кажете)
При разболели се зайци в цяло село (около 500 къщи) и нарастване на заболелите при ваксиниране, нови не се разболяват, това какво Ви говори. Това, че има блатист район в близост до селото не знам дали би улеснило отговора.
Нито един ветеринар не отрече, че е тази болест имаше един който каза, че не я знае просто и я вижда за първи път.
Та ако е друга болест кажете каква е, да кажа на хората.

Слава Богу в България все още нямаме случай на Миксоматоза.Не се заблуждавай те.

miroki написа:Благодаря за отговора.
Относно категоричността на мнението ми, то беше провокирано от вашата при товаСлава Богу в България все още нямаме случай на Миксоматоза.Не се заблуждавай те.
Степента на познаване на моите зайци и преди него беше същата.
За съжаление имам само един умрял такъв и го изяде кучето докато разбера за какво става въпрос (месната патоложка отсъстваше и баща ми го дал на кучето, като му махнал главата, нищо, че пише да се заравят ). А излекуван за сега няма. Споменах ,че започват да се подобряват само. И че е спряло разпространяването. Болестта ми е от началото на Август и зайците са подрастващи, за репродукция не мога да говоря поради тези причини.
Единия ветеринар, каза ако нямат температура , че ставали за консумация. Другия не потвърди.
Бях решил да разнасям зайци по болници, но след спиране на разпространението се отказах.
между другото не познавах заболяването и само докато споменах за него ми казаха какво е във ветеринарната и ми казаха, ваксината, само дето им беше изчерпана, та баща ми ходи в друг град за нея.
И типично по български било е от известно време познато в селото заболяването, но никой не казва, само попитваха как са ти зайците. А те си изклаха доста да не кажат какво става. След като се донесе ваксината всички си казаха и си ваксинираха малкото останали.
Другия път пак да мълчат и гледат "сеир".
Това го пиша заради всичките нас, че като споделим проблем може да помогнем не само на другия а и на самият себе си.
Поздрави и лека вечер, че окъснях май

д-р Иван Кючуков написа:Значи зайците са починали от човешка ръка,както и предположих.
д-р Иван Кючуков написа:Описаните клинични признаци само приличат на подострата форма ,с редица разлики и то съществени по отношение патологични промени в ностната кухина ,а и промени в аналната и перианалната област.Но да не изпадам в излишни подробности.
д-р Иван Кючуков написа:А относно сеира,не обвинявайте хорицата вложили толкова време и средства ,за да произведат и реализират деликатесното заешко месо.Не са те сиирджиите.

miroki написа:Да, отговорих на зададените въпроси, а накрая нито един различителен симптом, на неизвестното забо
ляване при мен, от Миксоматозата.
Човешко е да не знам нещо, както и Вие, за това и обменяме опит и се допитваме.
Благодаря за включването.Да, отговорих на зададените въпроси, а накрая нито един различителен симптом, на неизвестното забо
ляване при мен, от Миксоматозата.
Човешко е да не знам нещо, както и Вие, за това и обменяме опит и се допитваме.
Благодаря за включването.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта