Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Коне

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Коне

Мнениеот Petrov » Чет Дек 17, 2009 12:01 am

Здравейте колеги.Искам да ви направя съпричастни с красотата,която видях в края на ноември в конезавод Кабиюк

Чистокръвен английски жребец-Liar white

Изображение

Чистокръвен арабски кон-Забавен 1

Изображение

Шагия-Мефистофел

Изображение

Източнобългарски кон-Тарзан

Изображение

Хафлингер-Сувенир

Изображение

Изображение
Аватар
Petrov
потребител
потребител

Мнениеот perta » Чет Дек 17, 2009 12:45 am

Наистина красота! :|
...докъде ли не стигат хората в стремежа да си осмислят някак живота.
Аватар
perta
потребител
потребител

Мнениеот Тошко » Чет Дек 17, 2009 1:08 am

аз също обичам конете отглеждам дунавка и чакам март месец конче
Аватар
Тошко
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Чет Дек 17, 2009 1:08 am

Конете са страхотни. Това едва ли трябва да учудва някого, като се има предвид, че Кабиюк е създаден още през средата на 19 век и има традиции в отглеждането на коне. Доколкото знам там е създадена породата Източно-български кон.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот Petrov » Чет Дек 17, 2009 7:31 pm

yuri написа:Конете са страхотни. Това едва ли трябва да учудва някого, като се има предвид, че Кабиюк е създаден още през средата на 19 век и има традиции в отглеждането на коне. Доколкото знам там е създадена породата Източно-български кон.

Кабиюк е бил и си остава водещ в коневъдството на България!!!
Аватар
Petrov
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Дек 18, 2009 1:00 pm

Petrov написа:
yuri написа:Конете са страхотни. Това едва ли трябва да учудва някого, като се има предвид, че Кабиюк е създаден още през средата на 19 век и има традиции в отглеждането на коне. Доколкото знам там е създадена породата Източно-български кон.

Кабиюк е бил и си остава водещ в коневъдството на България!!!

Не зная дали само от обща култура сте запознати с историята и предисторията на Кабиюк ,но той наистина е бил уникално средище на коневъдството на балканите ,но през отминали времена.Хората свързани днес ,а и в годините на ранната демокрация,с дейността му правят неистови усилия той да се запази като такова средище и до днес,но нещата около него са доста трънливи и трудни.Има доста хора които помагат това да се случи,а и до колкото разбирам нещата в селекционен план са доста подридени с точна конюнктура.
Преди две-три години ми се наложи да проуча нещата около Арабската Шагия ,поради случайното ми сдобиване с кобила от тази порода.Превъзходни животни като темперамент и визия.
Имаме добър материял в страната ,но част от него е на ръба на възпроизводителните си способности.През 90-те, нещата са били доста хаотични като движение на материал,като имате в предвид ,че животни са се продавали за шише ракия ,а и доста приплоди умишленно не са били маркирани и са попадали в случайни ръце.Един господ знае колко от тях са потънали безследно в прословутата циганизация.Но от 2006 ,нещата са доста подредени и канализирани с родословията.
Имаме коне на световно ниво и то родословно доказани,но ни липсват масовостта на спортните мероприятия.Въщност както е и при нас в екзотиката.Нищо ново.За сега от това не могат да се правят пари ,но за утре нищо не се знае.Остава любовта и положителната емоция от прелестите на тежи животни.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Re: Коне

Мнениеот Zent » Пет Яну 15, 2010 2:17 pm

:D

МОЕТО СЕМЕЙСТВО И РАЗНИ ДРУГИ "ЖИВОТНИ" МЕЖДУ ТЯХ

:cool:

В отговор на горното ще кажа само, че Кабиюк беше на
крачка от ликвидация и приватизация. Цялата процедура беше подготвена, но го спасиха изборите.И за да бъда по точен, това му беше втората подготвена ликвидация. Пак се спаси! До кога ли........

Та ето и част от моите коне.
Не са на брой колкото кабиюшките, но пък за сметка на това имам претенции да не им отстъпват по качество.

АРАБСКОТО СТАДО.

Това е първият ми кон.
Кръстоска между хановер и руски тежковоз.
Отвратително по характер животно, хитро и мързеливо, пълно с номера, но си е първото и си стои за кадем.
Изображение

Това е Зент. Арабска чистокръвна от Златар Х Елена.
Шампион по екстериор за жребци до 5 години през 2007 година.
За съжаление мога да го използвам за разплод само при една кобила защото е в недопустим инбридинг с останалите. Въпреки, че се е състезавал две години в гладкото бягане на 3 и 4 годишна възраст, този рядко благороден жребец може да се язди дори и от деца.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е Зеймфот. Араски жребец - мое производство.
Замък Х Милена.
Изображение
Изображение

Бесс Джорджо. Този жрабец е от невероятна линия.
Всичките му прародители до 4 пояс назад са шампиони по екстериор за арабски коне. В три годишна възраст той спечели дербито за тригодишни коне в Шумен и доказа, че освен екстериор, има и спортни качества. От тази година го пускам в разплод на моите кобили.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Мецена. Чистокръвна араска кобила - Меценат Х Елена.
На 3 годишна възраст участва в 4 гари - 4 първи места.
На първата снимка - кестенявата кобила.
Изображение[url]

От нея имам три великолепни кончета до сега.
Първото /Пол Моадип от Пьотр/ ще участва тази година в състезанията по гладко бягане.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тук е с миналогодишното си конче, няма и чес след раждането.
Кончето е още нестабилно дори. Кончето е от Абаян, Йордански жребец - син на прочутият Халил Рамадан от Йорданските Кралски Конюшни. За съжаление Абаян почина миналата година от счупен крак. Пропадна в дупка от къртица.(
Изображение[/url]

Мезира. Арабска чистокръвна - Майпол Х Зефира.Четири участия в гладко бягане, 4 първи места. Абсолютен шампион на България при арабските коне за 2007 година. До сега имам две кончета от нея. От Абаян и от Милано /Nd/.
Бих казал любимката ми, макар като се замисля, да си обичам всички коне еднакво.Когато я купувах от Кабиюк всичките ми се смееха, защото това бяха гладните години на конезавода, кобилката беше недохранена, космясала - въобще изглеждаше зле. Купих я единствено защото беше с широки гърди и при доброто гледане тя разви невероятни качества.
Изображение
Изображение
З кончето от Абаян - казва се Аамир.
Изображение

Еманципация. Чистокръвна арабска от Емпидокъл Х Мозайка.
Изображение
С конче от Абаян - казва се Ал Кабер.
Изображение

Милена. Меценат по Елена. Тази кобила я видях впрегната в циганска кауца в центъра на София преди 6 години. В окаяно състояние, цялата в струпеи и рани. Познах, че е арабска единствено по кабиюшкото тавро. За една година се възстанови и от тогава имам 4 великолепни кончета от нея.
Изображение

Емануела - чистокръвна арабска. Елиот и Маркиза.
Тази година навършва 24 години но изглежда като млада кобила.
Тазиее година очаквам от нея конче от Зент.
Изображение

Парма. ЧАП. Пьотр Х Милена. Мое производство.
Тази година ще бяга в гладкото. На снимката е на около година.
Изображение

Прима. ЧАП. Пьотр Х Милена.Мое производство.
Изображение
Zent
потребител
потребител

Мнениеот Zent » Пет Яну 15, 2010 2:56 pm

МОИТЕ ШАГИИ.
Гулд вече трябва да се сети кой съм, макар да ме познава задочно - по телефона.

Тузар. Син на Тару - австрийски жребец.
Участвал е в гладкото бягане, има приз Фарук през 2005 и едно първо място през 2006 на 1800 метра. От 2007 преустановиха гладкото бягане за шагиите поради липса на коне и той влезна в конкурипика. От три години вече не се състезава и го използвам за разплод.
Изображение
Изображение
Изображение

Мерзух, син на Мефистофел.Арабска шагия.
Официално се казва Мерсуш, но съм ски го прекръстил за благозвучие неофициално.
В гладкото бягане приз Фарук, от 2 години участва в националният отбор по ендюранс - това са състезания за издръжливост при които се правят преходи от 40, 60, 80 километра до 120 км.
На миналогодишните републисански квалификации на Цигов Чарк - 1 място. На балканското по-миналата година-първо място в отборното класиране.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Фелина. Арабска шагия от Фрам. В последните дни на бременност на тази снимка. Прилича на бъчва на 4 крачета. Кобила със силно изявен характер, признаваща авторитета само на 3-ма души. Тя и пълната й сестра - Феерия /намира се в Кабиюк/ са едни от най-добрите кобили шагии в България.
От нея съм създал две подложки от кръстоска с английски чистокръвен от които вече имам родени 3 кончета - англоарабски с 25% арабска и 75% английска чистокръвна.
Изображение

Марлена. От Мефистофел.
На снимката с кобилка от Шагия Бурла - австрийски жребец който беше една година в Кабиюк за заплождане.
Изображение

Елмаз. Арабска шагия - висококръвен - от Елиот - за съжаление съм го купил като кастрат. Любим кон за езда. Него го използвахме при тренинга на млади коне като спаринг, но вече е само за любителска езда.
Изображение
Като всеки сив кон - винаги при първа възможност гледа да се омаже до ушите.
Изображение

Малко общи снимки от кобилите и от подрастващите шагии и арабки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Част от иналогодишната "реколта" арабски, арабски шагии и англоараби.
Изображение
Zent
потребител
потребител

Мнениеот Zent » Пет Яну 15, 2010 3:26 pm

ЕКОЛОГИЧНИЯТ ТРАНСПОРТ.

ХАФЛИНГЕРИТЕ МИ.

Двама дебелаци, единият върху кабриолета, другият пред него.
Е, наистина сега съм свалил 15 кила де..........
Изображение

Аглер - единият от жребците с които работя - линията на Анкер.
Тук е на изложението в Сливен, но не помня коя година, защото всяка година показвам хафлингери там.
Вероятно е 2006-та защото на снимката е треньора ми който смених в 2007.
Изображение

Щастривец - вторият ми пипиниер по линията на Щахат.
Партизанско име - Лимон, защото като жребче беше направо лимоново жълт.
Изображение
На тази снимка е на крачка да ми отнесе тъпата кратуна с чифте докато клеча да го снимам в падока.
Изображение
Изображение

Аврора - първото конче на Аглер.
Изображение

Това са два жребеца - синове на Аглер родени в една година от две полусестри сестри по линията "Моделиер". Оставил съм ги за чифт впряг във файтона. Макар да не са кастрирани ги пускам заедно в падока. От тази година са обучени на единичен впряг и сега започват да ги обучават на чифт.
Изображение
Изображение
Изображение

Обши снимки на хафлингерите.
Изображение
Сивото в табуна е английско пони.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И на края.
Не само конете стават за езда!
Двата ми биволски бика също стават.
Изображение
Изображение

Ще гледам да намеря време за да ви покажа и рогатите, както и кучетата. Надявам се на есен по този начин да ви представя и пернатите кукуригащи, за сега само в проект.

:D :D :D
Zent
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пет Яну 15, 2010 5:33 pm

Невероятни коне ,поразиха ме с грацията и красотата си .Поздравления :|
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот dr_lukanov » Пет Яну 15, 2010 7:00 pm

:| , красота!!! Хафлингерите обаче са ми слабост, яки и красиви животни. Тази година дано "оплакнем" окото и със също толкова елитни птици от теб :wink: .
Поздрави, ще очакваме снимки и на останалите животинки.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Яну 15, 2010 8:11 pm

Zent, разконспириран си!
Достави ми огромно удоволствие с всичко което си представил на любителите на пернатите.
Класата си е класа!
При мен нещата могат да се увенчаят с разочарование,но въпреки всичко може да се окажа на кота нула,но в рамките на първите 7 дни ще решаваме отложените планове с твое съдействие.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Следваща

Назад към Разни