Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Езерни рибки

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Езерни рибки

Мнениеот Стефан Марев » Съб Юни 11, 2011 9:05 am

Здравей те приятели!
Някой отглеждали езерни рибки от рода на Кои или подобни и от къде може да си купя?
Аватар
Стефан Марев
потребител
потребител

Re: Езерни рибки

Мнениеот nightingale » Съб Юни 11, 2011 10:23 am

Стефан Марев написа:Здравей те приятели!
Някой отглеждали езерни рибки от рода на Кои или подобни и от къде може да си купя?

Имаш ЛС.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот inetbiznes » Сря Юли 06, 2011 4:28 pm

Има си специални фирми, които се занимават с декоративните езерца.
inetbiznes
нов
нов

Мнениеот rookie_gyn » Сря Юли 06, 2011 4:31 pm

Ами тогава къде е удоволствието от това хоби?
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Юли 06, 2011 6:06 pm

inetbiznes май е от тези които само пишат постове за да им излиза подписа, линкове да трупат.Поне това ми говори и юзера му и линка от подписа му.Дано бъркам
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Езерни рибки

Мнениеот Paulina » Сря Юли 06, 2011 6:28 pm

rookie_gyn написа:Ами тогава къде е удоволствието от това хоби?

Удоволствието е когато ги имаш в собственият ти двор ( езерце ) . Когато ги купиш съвсем малки , когато ги храниш и гледаш как растят и се размножават , когато трепериш всяка пролет , като се стопи ледът и с нетърпение очакваш да ги преброиш . Удоволствието е да ги научиш да взимат храна от ръката ти . Удоволствието е да намериш полепнали яйца ( хайвер ) по водните растения , да сложиш част от тях в буркан с вода и когато се излюпят тези толкова крехки и миниатюрни създания с една усмивка да се върнеш в детството ! Удоволствието е да видиш пробляскващите на слънцето криле на водното конче , въпреки , че знаеш , че неговите деца , които ще се излюпят в твоето езеро ще изядът не едно и две рибета ......
Удоволствието е да си помислиш " Ще копая езеро в двора" и това да те стопли от вътре !

Изображение

Изображение

Изображение
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Юли 06, 2011 6:40 pm

Така е скъпа. Всичко това е удоволствие.
Пропусна обаче едно от най големите- аранжировката на подводния свят.
Пък ще ти пиша и 5-ца по ентомология.
Е ,по аскваристика ще минеш с'' тромбон''- не за друго ами поради твърдението ти за буркана. Не, че не става ,ама трябват и малко ''мурафети''
За вдъхновението обаче 6+.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Юли 06, 2011 7:29 pm

nightingale написа:Така е скъпа. Всичко това е удоволствие.
Пропусна обаче едно от най големите- аранжировката на подводния свят.
Пък ще ти пиша и 5-ца по ентомология.
Е ,по аскваристика ще минеш с'' тромбон''- не за друго ами поради твърдението ти за буркана. Не, че не става ,ама трябват и малко ''мурафети''
За вдъхновението обаче 6+.

Каквото ще пишеш го пиши на себе си ! Аз не съм на изпит и ти не си ми учителят ! Всичко , което съм го написала съм го и преживяла - не съм "подготвяла" подводният свят в езерото ми и въпреки това никога не съм имала проблеми - рибите се размножават , растенията си развиват и кръговрата е перфектен ! Това , с буркана става и без "мурафети" , единственото правило е водата да не е чешмяна , а резултата е :

Изображение

Може би знаеш какво е това ???

Не е нужно да навлизам дълбоко в "нещата" - това не се изисква в темата , а от теб се изисква да не я разваляш ! :mrgreen:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Юли 06, 2011 8:13 pm

Мила моя.
Хайверът на рибите е силно чуствителен както към физичните ,така и към химичните параметри на водата.
В бурканът p-h изменя своята стойност поради това ,че алкалноста е тясно зависима от разтвореният въглероден двуокис . В езерото фотосинтезата дори и осъществявана само от зеланата еуглена потдържа почти постоянно ниво на това свойство.
Твърдоста на водата също се променя и тя пък зависи от разтворените соли.
Този параметър също е много по-стабилен в езеото от колкото в буркана ,където тези фактори се променят светкавично.
Не знаеш къде нагазваш като ми говориш за акваристика.
Това че си ми снимала малко личинки е добре. Но аз никога не приемам случайните неща за правила.
Не е зле преди да ме поучаваш да знаеш какво всъщност имаш пред вид под ''чешмяна вода''
Аз не развалям темата -просто те похвалих.
Виж даже и оценки ти написах.Кво срамно има в това че си получила 5 по ентомология .
Ми ако знаеше факта че не всички ларви на водните кончета могат да се справят с малките рибки ,щях да ти тапосам и 6-ца.
Ако знаеше поне малко какво наистина значи в рибовъдството фразата ''вода'' щях ли да ти пиша пък 3-ка.
Като казах аранжировка нямах пред вид осъществяването на биологичното равновесие в затворения свят.
Имах пред вид съвсем друго.

пп похвално че си излюпила малко ''карасиуси'' ама те мило се люпят и във всяка локва.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Чет Юли 07, 2011 11:07 am

Paulina, въпросът ми беше реторичен. Специално за акваристика смело мога да заявя, че поназнайвам нещо. А това за излюпването го изпитвам постоянно по десетхиляди пъти. :cool:
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юли 07, 2011 11:35 am

rookie_gyn написа:Paulina, въпросът ми беше реторичен. Специално за акваристика смело мога да заявя, че поназнайвам нещо. А това за излюпването го изпитвам постоянно по десетхиляди пъти. :cool:

Добавяш ли по някое ''мурафетче'' или както казва тя, ръгаш хайвера у бурканът и това е достатъчно ?
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Юли 07, 2011 4:36 pm

rookie_gyn написа:Paulina, въпросът ми беше реторичен. Специално за акваристика смело мога да заявя, че поназнайвам нещо. А това за излюпването го изпитвам постоянно по десетхиляди пъти. :cool:

О , не съм и се съмнявала !

а ти , Тишо , ти просто нищо не разбра !!!
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Следваща

Назад към Разни