Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Колеги - дайте съвет!

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Колеги - дайте съвет!

Мнениеот qnakiev » Сря Окт 24, 2012 6:36 pm

Здравейте колеги ,някой от съседите се е оплакал на Екологията ,че животните ми вдигали шум ,та днеска сутринта дойдоха на проверка и описаха всичко ,колко животни имам какви видове и т-н !След което ми казаха че имам 3 месеца да преместя животните ,защото съм се падал в района на центъра !А ако не ги преместя ще започнат да пускат актове на нашите и тем подобни неща :cry: !Казаха ми че трябва да преместя всички птици ,гълъби ,кокошки ,патици ,гъски и дори пъдпъдъците които са 7 и в едно кафезче :cry: !Моля дайте съвети ,какво може да се направи по въпроса ,няма другаде къде да ги гледам , а тъкмо нещата с тях потръгнаха ,тоест волиерите им бяха почти завършени :( !Поздрави и благодаря предварително :drinks:
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Re: Колеги - дайте съвет!

Мнениеот yuri » Чет Окт 25, 2012 9:48 pm

А не ти ли дадоха някакви предписания. Или поне да ти бяха казали кои общински наредби си нарушил, за да можеш да се запознаеш с тях и да знаеш с какво трябва да се съобразяваш? Какво значи - вдигат шум. То и прахосмукачките "шумят", но ги има всеки дом.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот shikata » Пет Окт 26, 2012 12:23 am

Провери и със сигурност в център ли се падаш и научи наизуст наредбата за животни на вашата община.Ако си в центъра със сигурност под ударите попадат птиците със селско стопанско значение, но гълъбите и пъдпъдъците са към екзотика.Актове за какво точно ще пуснат и коя точно точка си нарушил от наредбата на общината.Но да знаеш патиците и гъските са ти "изяли главата".Успех
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот ТЕРИЕР » Пет Окт 26, 2012 9:43 am

Всички за съжаление си имаме подобни проблеми. Възможно ли е да се качат тук тези наредби за да може да запознаят всички с тях и при проблем да се принтират и дискутират? Знам че е трудоемко, но е много полезно и необходимо.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Пет Окт 26, 2012 1:48 pm

Всяка община сама си определя правилата с наредби. Така, че навсякъде е различно.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот qnakiev » Пет Окт 26, 2012 8:33 pm

Ами явно в Сливен е така ,че в централната част ,не може да се отглеждат всякакви птици без значение !Само кучета и котки !Актове ще правят ако не съм преместил животните до януари ,много мразя такива мишоци(съседи) които нямат смелост да дйдат да ти кажат че има проблем :twisted: :! ,щяхме да вземем мерки и пролетта да ги преместим ,сега през зимата какво може да се направи в снега и студа,ни волиери ни нищо! :(
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Окт 27, 2012 12:01 am

qnakiev написа:Ами явно в Сливен е така ,че в централната част ,не може да се отглеждат всякакви птици без значение !Само кучета и котки !Актове ще правят ако не съм преместил животните до януари ,много мразя такива мишоци(съседи) които нямат смелост да дйдат да ти кажат че има проблем :twisted: :! ,щяхме да вземем мерки и пролетта да ги преместим ,сега през зимата какво може да се направи в снега и студа,ни волиери ни нищо! :(

Продай каквото можеш - така ще имаш по-малко животни за местене и напролет започваш отново и на ново място !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот qnakiev » Съб Окт 27, 2012 8:18 am

Paulina написа:
qnakiev написа:Ами явно в Сливен е така ,че в централната част ,не може да се отглеждат всякакви птици без значение !Само кучета и котки !Актове ще правят ако не съм преместил животните до януари ,много мразя такива мишоци(съседи) които нямат смелост да дйдат да ти кажат че има проблем :twisted: :! ,щяхме да вземем мерки и пролетта да ги преместим ,сега през зимата какво може да се направи в снега и студа,ни волиери ни нищо! :(

Продай каквото можеш - така ще имаш по-малко животни за местене и напролет започваш отново и на ново място !

Аз точно това гледам да избегна ,тъкмо си насъбрах доста видове птици и животни ,волиерите бяха почти завършени и сега да ги махна ,то целия ми труд е отишъл на кино тъй да се каже!Не знам и поне голям срок и ще помисля !
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Окт 27, 2012 11:46 am

qnakiev написа:Аз точно това гледам да избегна ,тъкмо си насъбрах доста видове птици и животни ,волиерите бяха почти завършени и сега да ги махна ,то целия ми труд е отишъл на кино тъй да се каже!Не знам и поне голям срок и ще помисля !

Можеш винаги да събереш ! Всяка следваща година се предлагат все по-добри животни . Ако имаш добри приятели виж дали можеш известно време да им повериш някое и друго животно и не губи време с мислене , а действай , докато земята е мека и не са хванали големите студове .

Но пък в края на краищата .....ти си знаеш ........
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот qnakiev » Съб Окт 27, 2012 6:16 pm

Днес ходих да гледам едно място ,може би на него ще правим волиерите и една постройка за човека който щеги гледа - в случая аз и дядо ми !Поне ми е удобно и да ида с колелото до там !Та до пролетта ще гледаме да ги направим нещата !Между другото то си е като горичка ,общинско място е ,но пък там може да се гледат животни !Поздрави и благодаря за хората които хвърлиха по един поглед на проблема ми ! :drinks:
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Нед Окт 28, 2012 8:13 pm

За съжаление, преди да мислиш за удобството на животните, помисли за охраната им. Да не иде пак всичко на "кино".
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот qnakiev » Пон Окт 29, 2012 9:57 pm

yuri написа:За съжаление, преди да мислиш за удобството на животните, помисли за охраната им. Да не иде пак всичко на "кино".

За охрана ще има куче и дядо ми !Той и без това отдавна иска да се махне от града ,та ще живее там ,а аз през ваканциите и уикендите ще съм там! :cool: За това не се притеснявам!Поздрави и благодаря още веднъж да съветите ,успех и дано на вас да не ви правят такива проблеми! :drinks:
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Следваща

Назад към Разни