Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!


Консервиране на пилешко

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Консервиране на пилешко

Мнениеот gandalf_hsr » Съб Дек 19, 2015 7:30 pm

Здравейте,търся изпитана рецепта за консервиране на пилешко.Става въпрос за пуешко в буркани.Колко сол се слага,по добре да се пържи или може сурово да се слага в бурканите,колко време се вари.Като цяло всякакви съвети ще са ми от полза ,че това ще са първите консерви от птици който правя.Благодаря.
Аватар
gandalf_hsr
потребител
потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: Пет Дек 30, 2011 2:32 pm
Местоположение: с.черничево обл.пловдив общ.хисар

Re: Консервиране на пилешко

Мнениеот akademika » Съб Дек 19, 2015 7:45 pm

gandalf_hsr написа:Здравейте,търся изпитана рецепта за консервиране на пилешко.Става въпрос за пуешко в буркани.Колко сол се слага,по добре да се пържи или може сурово да се слага в бурканите,колко време се вари.Като цяло всякакви съвети ще са ми от полза ,че това ще са първите консерви от птици който правя.Благодаря.

Слагаш месото разделено на горе долу равни парчета в тава и го заливаш водата да го покрие 1/2 пръста . По време на варенето премахваш пяната най-лесно става когато си сложил малко олио в тавата . След като водата се редуцира на половина още докато е топло прехвърляш месото в буркани затваряш и вариш още 2 часа /2.5 часа за да не бомбират . Сол ! една супена лъжица на килограм месо което е 20/30 грама лично аз подправки не слагам . Така си правя "желирано пилешко"
теле се роди- вол умре
Аватар
akademika
потребител
потребител
 
Мнения: 658
Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 3:24 pm
Местоположение: Центъра Sofia

Re: Консервиране на пилешко

Мнениеот gandalf_hsr » Съб Дек 19, 2015 8:02 pm

След като се прехвърли месото в бурканите месото залива ли се със соса от варенето или си остава без течност.
Аватар
gandalf_hsr
потребител
потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: Пет Дек 30, 2011 2:32 pm
Местоположение: с.черничево обл.пловдив общ.хисар

Re: Консервиране на пилешко

Мнениеот akademika » Нед Дек 20, 2015 9:30 am

gandalf_hsr написа:След като се прехвърли месото в бурканите месото залива ли се със соса от варенето или си остава без течност.

Соса се разпределя по равно в бурканите . Ако месото си е ваше е хубаво да го оставите една нощ да престои във студена вода преди да го консервирате. По принцип месата без кости имат по-голяма трайност и ако не ви мързи може да си го обезкостите но си е играчка а от кожата може да си стопите птича мас и да си направите "джумерки" /"пръжки" - птици чипс :wink:
теле се роди- вол умре
Аватар
akademika
потребител
потребител
 
Мнения: 658
Регистриран на: Пет Ное 21, 2008 3:24 pm
Местоположение: Центъра Sofia

Re: Консервиране на пилешко

Мнениеот gandalf_hsr » Нед Дек 20, 2015 2:19 pm

Благодаря за съветите,месото ще се обезкости че заема по малко място в бурканите.След коледа ще се организираме в чиската на пуйките. :drinks:
Аватар
gandalf_hsr
потребител
потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: Пет Дек 30, 2011 2:32 pm
Местоположение: с.черничево обл.пловдив общ.хисар


Назад към Разни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта