сигурно мислят за отмъщение а?
сигурно мислят за отмъщение а?

pi4on написа:Скоро гледах по НЕШЪНЪЛ ГЕОГРАФИК за това как различните видове бозайници възприемат усмивката и целувката на човека интересно ми е да разбера какво възприемат птиците като ги целуваме или им се усмихвамесигурно мислят за отмъщение а?

Вярно и паунът е птица,но за разлика от славея Пушкин и Бетховен са го подминалиpi4on написа:Благодаря ти Поли, но човека със славеево име много кратко отговори ,а пък се е кръстил на птица(то и пауна е птица)но какво ще кажете тогава за инстинкта на папагала да повтаря думи или поне звуци и движения дали не повтаря и той целувките
Колкото до целувките и до истинктът на папагала да повтаря..... а бе я да те питам първо аз нещо и след тогава ще дам мнението си. Според теб дивите папагали дали ''повтарят'' звуците които чуват около тях?

nightingale написа: Вярно и паунът е птица,но за разлика от славея Пушкин и Бетховен са го подминалиКолкото до целувките и до истинктът на папагала да повтаря..... а бе я да те питам първо аз нещо и след тогава ще дам мнението си. Според теб дивите папагали дали ''повтарят'' звуците които чуват около тях?

и поради тази причина дивите папагали подражават само на събратята си.(с много малки изключения разбира се)
Paulina написа:nightingale написа: Вярно и паунът е птица,но за разлика от славея Пушкин и Бетховен са го подминалиКолкото до целувките и до истинктът на папагала да повтаря..... а бе я да те питам първо аз нещо и след тогава ще дам мнението си. Според теб дивите папагали дали ''повтарят'' звуците които чуват около тях?
Как да узнаем дали дивите папагали повтарят звуците , които чуват около себе си , като нямаме възможност за това ?
Възможно е и да го правят , възможно е и да не го правят , тъй като са постоянно заети с комуникацията в собственото ято . . .
Факт е , че един папагал има нужда от себеподобни и като няма такива на близо той " взима " това , което му се предлага в момента !
Говоря от собствен опит който се базира на наблюденията ми при моето жако !
Когато я получих тя имитираше мяученето на котка и звукът който се получава , когато се пълни чаша с течност сипана от по-високо ( после научих , че са я гледали в кръчма ) . При мен тя се научи да имитира и вълнист папагал и морско свинче и пъдпъдък , че даже и неразделката ( за радиото пък да не говорим ) , а сега , на вън във волиерата имитира косовете и амазоните ! Интересното е , че тя забравя и звуци![]()
Говоренето при папагалите е подражаване , начин на общуване с познатият индивид , който принадлежи към " ятото " .
Въпреки , че ......моето жако никога не обърква звуците , когато иска да бъде погалена и когато нещо не и е харесало и тя се "кара" !

nightingale написа:Точно в десяткатаи поради тази причина дивите папагали подражават само на събратята си.(с много малки изключения разбира се)

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта