Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Болно канарче

Модератор: sandan

Re: Болно канарче

Мнениеот nightingale » Нед Окт 27, 2013 3:26 pm

punish написа:Абе стига си говорил глупости, как ще го предотвратиш като, в малък кафез не си използва крилата. Лично аз съм се оверил в това, като съм вадил птица от малък кафез, която от 1 година не е излизала, 20 мин. не може да излети нормално на височина по-голяма от 50 см. без да бъде обезпокоявана през това време. Млъквай най-добре ако нямаш намерение да помагаш по темата.

Ами явно не си чувал , че има различни по големина кафези.
В малкия кафез канарчето престоява през периода на обучение.( евентуално)
Това са няколко месеца и за това време проблеми не се появяват.
Друг е въпроса че тези кафез вече напълно се отричат и все по- малко влизат в употреба.
Това ,че някой си отворко като теб отглежда канарчето си в ''капан за мишки'', си е негов проблем и не виждам смисъл да му се дават съвети и акъли.
Считам, че темата се изчерпа.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот refab » Нед Окт 27, 2013 4:30 pm

nightingale написа:
punish написа:Абе стига си говорил глупости, как ще го предотвратиш като, в малък кафез не си използва крилата. Лично аз съм се оверил в това, като съм вадил птица от малък кафез, която от 1 година не е излизала, 20 мин. не може да излети нормално на височина по-голяма от 50 см. без да бъде обезпокоявана през това време. Млъквай най-добре ако нямаш намерение да помагаш по темата.

Друг е въпроса че тези кафез вече напълно се отричат и все по- малко влизат в употреба.
Това ,че някой си отворко като теб отглежда канарчето си в ''капан за мишки'', си е негов проблем и не виждам смисъл да му се дават съвети и акъли.

Явно, човекът (punish) е невежа, който за съжаление показва признаци, които евентуално биха го причислили към групата от ..................... (изтрито поради автоцензура) хора, някои от които участват и в този форум, и които съзнателно или не, продължават грубо да вредоносят спрямо добрите орнитоложки отглеждачески теория и практика. Какво да се прави - силно закрепени характеристики на тълпата, с национална(?) "оцветка"!? :o
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот woodlark » Нед Окт 27, 2013 6:06 pm

punish, в Бургас има много канарджии с опит-покажи го най-добре на тях за съвет, отколкото тук във Форума да напрягаме нашето въображение и да правим умозаключения на базата на разни там съмнения. :think:
woodlark
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Нед Окт 27, 2013 8:22 pm

punish написа:1. Не съм те молил да си ми приятел, казах го с ирония :D . Вече виждам, че изобщо не си компетентен. Близко е до акъла, че както при птиците така и при хора ако не се раздвижват някои мускули на крайниците те закърняват ( няма да може да лети ), освен ако не осигуриш много голяма клетка на птицата, но в случая моята е малка.
2. Не знам защо изобщо ги сравняваш птици с гущери :D и да повярвай ще се отрази :D .
3. Всеки нормален и здраво мислещ човек би ме разбрал, че става дума за летене из по-голямо пространство. Изразих се по този начин за краткост.
4. Това последното нямаше никакъв смисъл :D , ако искаш да бъдеш ясен вземи да се изразиш по-ясно :D .

И да аз уважавам всяко едно мнение, което е дадено с цел помощ, а не такива палачори като тебе, които искат да се намират само на приказка ( на чат ).

:nono: :nono: :nono:
nightingale
Общо мнения:3554
Това не ти ли говори нещо?Или ние тук си чатим само.nightingale се е доказал много отдавана тук, като човек компетентен в доста области.Лично аз съм научил много неща от него, за птиците и не само.Той се опита да ти обясни с примери и сравнения...ама не стана работа.Аз съм напълно съгласен с него за свободата, полета и стреса.

Според теб, ако един човек седи/лежи цяла седмица в една стая, и се разходи само за 5 минути, какво ще стане?Дали ще помогне "разходката"?
Колегата Refab може да ти помогне със съвети за разположение и дебелина на кацалките, но като цяло си трябва голяма клетка.
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот woodlark » Вто Окт 29, 2013 8:18 pm

punish, какво стана с болното канарче-успя ли да го излекуваш или пускаш теми само заради "спорта" :?:
woodlark
потребител
потребител

Мнениеот punish » Чет Окт 31, 2013 8:40 pm

woodlark написа:punish, какво стана с болното канарче-успя ли да го излекуваш или пускаш теми само заради "спорта" :?:

Колега още е болно, не бих си губил времето в спорове иначе. Случайно имам приятел ветеринар, ще му го занеса да го види, и ще се опитаме да разберем как е.

А колкото до размерите на клетката нямам голям избор, тъй като канарчето вече бива гледано в канцелария ( стая ) заедно с още 2 птички ( скате и калдарина ), т.е 3 клетки, щото не знам дали няма да се изядат ако ги сложа в една голяма. И за сбиването нека никой не ми опонира щото вече съм виждал канарчето да се бие.
punish
потребител
потребител

Мнениеот woodlark » Чет Окт 31, 2013 9:04 pm

punish, имаш от мен едно голямо ДОБРЕ :!: :cry:
woodlark
потребител
потребител

Мнениеот pi4on » Нед Ное 03, 2013 8:24 pm

refab написа:
nightingale написа:

Явно, човекът (punish) е невежа, който за съжаление показва признаци, които евентуално биха го причислили към групата от ..................... (изтрито поради автоцензура) хора, някои от които участват и в този форум, и които съзнателно или не, продължават грубо да вредоносят спрямо добрите орнитоложки отглеждачески теория и практика. Какво да се прави - силно закрепени характеристики на тълпата, с национална(?) "оцветка"!? :o

алоо,,орнитолозите'' за съжаление мнооого пъти в тоя форум се срещат само фукари!!!!направете си форума да е като ,,затворена група'' да пишат само ,,класни орнитолози'' ,изобщо няма нужда да се пита -просто всеки да се оправя сам! повече от псевдосъветите от човека по горе- ,,nightingel'' са само за ,,специалисти орнитолози''бягай от тоя форум дока е време!!!!!!!!
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Ное 03, 2013 8:53 pm

Pi4on.
Първо - изписала си ми ника неправилно.
Второ - ако на съвет , че една птица трябва да се отглежда в кафез , който е съобразен с размера по такъв начин , че да предотврати мускулна атрофия казваш, че е ''псевдо съвет '' то значи ,че твоето а не на други мястото не е тук.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот punish » Нед Ное 03, 2013 8:57 pm

Именно и аз това имам в предвид, отворих темата за хора които могат да ми помогнат, а не хора които само си чешат езиците, и се чудят с кой да се заядат. Но какво се учудвам, такива ги има във всякакви форуми.
punish
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Ное 03, 2013 8:59 pm

punish написа:Именно и аз това имам в предвид, отворих темата за хора които могат да ми помогнат, а не хора които само си чешат езиците, и се чудят с кой да се заядат. Но какво се учудвам, такива ги има във всякакви форуми.

А бе ти що не отидеш да се гръмнеш.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот punish » Пет Ное 08, 2013 4:45 pm

Абе смешник, нали ти казах да не се обаждаш повече, омръзна ми да гледам мненията ти, темата я пуснах аз, не виждам да ми помагаш с нещо. Канарчето съм го пускал на остъклена тераса да лети на воля, когато си поиска излиза от клетката когато поиска се прибира, и така 3-4 пъти седмично. За това не ми говори в какво съм го наврял.
И дори да са ти сбъркали ''ника'' това е защото си смешен, а не е правописна грешка.
punish
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Цветни канари