Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

За Глостър-а

Модератор: sandan

За Глостър-а

Мнениеот fridolina » Чет Юни 05, 2008 3:57 am

tirex написа:Здравейте, много хубав форум.
:D От скоро следя написаното тук и виждам много интересни неща . Поздравявам ви за това. С някой от пишещите тук се познаваме лично , с други задочно а с трети тепърва ще се запознаваме :) Интересува ме какви разцветки може да са глостърите - по конкретно въпроса ми е дали белите пера на опашката означават че птицата е брак ..? :?:

fridolina написа:Здравей и добре дошъл! :D
Признавам, нямам знания по въпроса, но вярвам, че ще има колега с конкретен отговор на въпроса ти. Пиша само за да те насоча към един-два сайта:
http://www.acau.it/gloster.htm
http://www.glosters.be/

sandan написа:Със сигурност не е брак.При глостерите цветът не се взема под внимание и може да бъде всякакъв.
Самият вид- фигурностойков канар определя кое е важно при тези птици.
Все пак една по-интересна окраска би повишила леко оценката на птицата.Но най-важна си остава формата и големината на тялото,главата,симетричната корона и късата нераздвоена опашка.

tirex написа:благодаря и на двама ви :)

fridolina написа:А как стоят нещата с червения фактор при глостерите и фигурните канари изобщо? Има ли някаква разлика между станадарта на C.O.M. и в Англия? Виждала съм червени лизарди на изложбата в Пазарджик, но на "острова" са традиционалисти. :roll:

sandan написа:
fridolina написа:А как стоят нещата с червения фактор при глостерите и фигурните канари изобщо? Има ли някаква разлика между станадарта на C.O.M. и в Англия? Виждала съм червени лизарди на изложбата в Пазарджик, но на "острова" са традиционалисти. :roll:

Червеният лизард мисля че СОМ го призна като отделна порода,но при другите видове с малки изключения оцветяване в червено е недопустимо.Норвича има червена разновидност,за други не се сещам.
Аватар
fridolina
админ
админ

Мнениеот gloster » Чет Дек 17, 2009 9:39 am

Absolutno ne dopustimo e gloster s cherveno ocvetiavane!
gloster
нов
нов

Мнениеот shikata » Чет Дек 17, 2009 11:03 pm

gloster написа:Absolutno ne dopustimo e gloster s cherveno ocvetiavane!

Моля само ако е възможно да се пише на кирилица9виждам че не сте в страната).Форума има тази възможност дори да няма кирилизация на компютъра.При писане на съобщение, под квадрата в който се пише, има клавиатура и иконки на езиците,върху която с кликване може да се променя може да се променя начина на писане
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот sandan » Чет Дек 31, 2009 3:54 pm

Ето малко глостери с които ще работя тази година :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот петър » Пет Яну 01, 2010 5:48 pm

От няколко години аз вече нямам глостери поради две причини-в стремежа да ги направя по-шарени отклоних селекцията от стандарта и второ по-шарените глостери се оказаха по-малко плодовити-например мъжките ми се развиваха на втората година.Емо ти наблюдавал ли си нещо подобно и това ли е причината и трите птици от снимките да са по-стари?
петър
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пет Яну 01, 2010 6:59 pm

петър написа:От няколко години аз вече нямам глостери поради две причини-в стремежа да ги направя по-шарени отклоних селекцията от стандарта и второ по-шарените глостери се оказаха по-малко плодовити-например мъжките ми се развиваха на втората година.Емо ти наблюдавал ли си нещо подобно и това ли е причината и трите птици от снимките да са по-стари?

Глостерите при мен са много плодовити. Почти не съм ползвал по-светли глостери , защото веднага получавам бягане от стандарта .Преди 2 години внесох от Белгия кафяви и жълти глостери ,но резултатите от тях бяха отчайващи като качество на малките.
В момента подържам четири отделни линии и затова си пазя и старите мъжки .
В двете ми линии имам вкаран интензивен глостер и така реших проблема с кистите ,но малко поразваля тази закръглена форма на тялото която се гони заради типа перушина.Тази година извадих едно интензивно глостерче ,но за съжаление ми умря преди месец.
Едната ми линия вади и кафяви глостери които са с много приятен цвят.
Жълтия глостер от снимката ползвам 2 години ,но процента качествени птици с неговия цвят коио вадя е малък.

Преди време работих с няколко светли мъжки птици ,ще погледна в тетрадките си и ще ти напиша дали съм имал проблеми с тях.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот greta i neli » Сря Фев 17, 2010 12:17 am

Здравейте! Миналата година купихме чифт глостери внос от Чехия вече имат поколение. Какви точно са стандартите? Каде мога да намеря повече информация?
greta i neli
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Фев 17, 2010 12:36 am

Някои по общи неща можете да прочетете тук
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Re: За Глостър-а

Мнениеот Iani » Вто Мар 29, 2011 7:23 pm

Преди четири дни събрах двойка глостери които имам от около шест месеца.Мъжкият бял консорт,женската бялосива корона.За голямо мое съжаление мъжкиятми любимец днес почина.Полвин час преди това бях при тях и нямаше никаква индикация ,че това ще се случи.Ясно ми е , че в момента трудно ще намеря добра мъжка птица , но мисълта ми е ако на Шуменския пазар който е на 09.04 намеря добра птица късно ли е да ги заложа наново :?: Имам друга двойка която вече има четири яйца,но при нея мъжкият ми е корона.
Аватар
Iani
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Вто Мар 29, 2011 10:18 pm

Стига да намериш и да не "хвърли пера" като дойде при теб, няма да е късно, има шансове да изкараш някое люпило.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот sandan » Сря Мар 30, 2011 9:54 am

Не пускай за размножаване като чифт две птици с бял липохром.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот Iani » Сря Мар 30, 2011 4:56 pm

Благодаря за отговорите,дано имам шанс да извадя поне едно люпило :drinks:
Аватар
Iani
потребител
потребител

Следваща