петър написа:От няколко години аз вече нямам глостери поради две причини-в стремежа да ги направя по-шарени отклоних селекцията от стандарта и второ по-шарените глостери се оказаха по-малко плодовити-например мъжките ми се развиваха на втората година.Емо ти наблюдавал ли си нещо подобно и това ли е причината и трите птици от снимките да са по-стари?
Глостерите при мен са много плодовити. Почти не съм ползвал по-светли глостери , защото веднага получавам бягане от стандарта .Преди 2 години внесох от Белгия кафяви и жълти глостери ,но резултатите от тях бяха отчайващи като качество на малките.
В момента подържам четири отделни линии и затова си пазя и старите мъжки .
В двете ми линии имам вкаран интензивен глостер и така реших проблема с кистите ,но малко поразваля тази закръглена форма на тялото която се гони заради типа перушина.Тази година извадих едно интензивно глостерче ,но за съжаление ми умря преди месец.
Едната ми линия вади и кафяви глостери които са с много приятен цвят.
Жълтия глостер от снимката ползвам 2 години ,но процента качествени птици с неговия цвят коио вадя е малък.
Преди време работих с няколко светли мъжки птици ,ще погледна в тетрадките си и ще ти напиша дали съм имал проблеми с тях.