Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

За кафезите за обучение

Модератори: sandan, христо абаджиев

За кафезите за обучение

Мнениеот refab » Нед Сеп 11, 2011 10:05 am

Според мен, е особено важно на каква височина ще се поставят кацалките. Обучителните кафези, както е известно, са много малки. Мисля, че и двете кацалки трябва да бъдат поставени ниско, като едната от двете може да е малко по-висока от другата. Идеята е над тях да има достатъчно пространство, в което канарчето да може да се движи свободно и да размахва крила при скоковете - полуполети, при които се хваща за вертикалните решетки. Ако едната от пръчките е поставена високо, се съкращава още повече и без това малкото пространство в кафеза и канарчето просто няма възможност за никакво движение и размахване на крилата, освен да скача от едната върху другата пръчка.
Обучителният период, поне при Харц Ролер, е около месец. Предполага се, че след това канарчетата трябва да се преместят в по-големи - по-нормални кафези, защото е престъпление на спрямо птиците да бъдат държани ПОСТОЯННО в пространства тип "капани за мишки"!
Аватар
refab
потребител
потребител

Re: За кафезите за обучение

Мнениеот paboev » Вто Сеп 13, 2011 12:47 am

refab написа:Според мен, е особено важно на каква височина ще се поставят кацалките. Обучителните кафези, както е известно, са много малки. Мисля, че и двете кацалки трябва да бъдат поставени ниско, като едната от двете може да е малко по-висока от другата. Идеята е над тях да има достатъчно пространство, в което канарчето да може да се движи свободно и да размахва крила при скоковете - полуполети, при които се хваща за вертикалните решетки. Ако едната от пръчките е поставена високо, се съкращава още повече и без това малкото пространство в кафеза и канарчето просто няма възможност за никакво движение и размахване на крилата, освен да скача от едната върху другата пръчка.
Обучителният период, поне при Харц Ролер, е около месец. Предполага се, че след това канарчетата трябва да се преместят в по-големи - по-нормални кафези, защото е престъпление на спрямо птиците да бъдат държани ПОСТОЯННО в пространства тип "капани за мишки"!

По принцип обучителният кафез драги Рефабчо ако му знаеше размерите,нямаше да се налага да пишеш :D :D :D :D А колкото че е престъпление да се държът птиците в малки кафези си прав.От утре ставам престъпник спрямо 30 птици и повече ма ей така да ги натъпча в малки кафезчета та да ги обездвижа тотално.Отмъщавам си на Малиноата понеже ме принудиха и ме биха баретите,цели 2 год. гледам всеки чифт в волиера 100/50/60 по едно време се преместих на квартира понеже нямаше място за мен в нас.А харцерите да не говоря ако мога и в буркани ще ги сложа даже и по 2 :cool: .Рефаб не можеш човече да пишеш за малки кафези защото те си имат стандарт,който е приет в цял свят-толко ли е трудно да го разбереш най на края.Като ти е жал гледай си твойте птици ако искаш и в физкултурен салон.Мили съфорумци вадете птиците от КАПАНИТЕ ЗА МИШКИ че дразните Рефаб така уважаваният властелин на широките клетки.Между другото имам млади ролери за теб Рефаб таз годишни ако се интересуваш пиши на лични.Гледани в волиера цената е по скъпа само да знаеш.В малък кафез там колко дадеш 10-15 лв :wink: :wink: :wink: :wink:
Аватар
paboev
потребител
потребител

Мнениеот refab » Вто Сеп 13, 2011 9:44 am

:D :| Пабоев, оценявам положително сатирично-пародийния ти талант, в случая!... Особено сполучливо и находчиво е решението ти за поставяне на по два харцера в буркан! :lol: ... Използвай поне от ония, по-големите, в които се продават туршии, напр! :cool:

Все пак, истината е, че малките обучителни клетки - по 20 и няколко сантиметра (пабоев да каже колко точно) са си карцер и мъчение за канарчетата, ако те се държат целогодишно в тях!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Вто Сеп 13, 2011 11:08 am

Тази тема вече я разисквахте - viewtopic.php?f=42&t=2732
затова я заключвам.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор