Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Жълто певческо канарче

Модератори: sandan, христо абаджиев

Жълто певческо канарче

Мнениеот kremena300476 » Пет Фев 10, 2012 12:16 pm

Здравейте,имам мъжко жълто канарче,което по-принцип пее доста хубаво,но от около две седмици напълно спря.Издава понякога скрибуцащи звуци/предимно когато заспива/преди не го е правило/.Живо е подскача,храни се ,но не издава и наченки на пеене.Може ли да помоля за съвет и помощ.
kremena300476
потребител
потребител

Re: Жълто певческо канарче

Мнениеот refab » Пет Фев 10, 2012 5:48 pm

kremena300476 написа:Здравейте,имам мъжко жълто канарче,което по-принцип пее доста хубаво,но от около две седмици напълно спря.Издава понякога скрибуцащи звуци/предимно когато заспива/преди не го е правило/.Живо е подскача,храни се ,но не издава и наченки на пеене.Може ли да помоля за съвет и помощ.

Не знам какви точно са тези звуци, но понякога се получава нещо като "свирене" при дишане, което може да е признак на астма, но по-често е резултат от инфекция с паразит - кърлеж, който се поселва в дихателната тръба. Ако става дума за последното, има съответно ефикасно лечение, което елиминира този кърлеж.
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот hokensa » Пет Фев 10, 2012 9:09 pm

refab написа:
kremena300476 написа:Здравейте,имам мъжко жълто канарче,което по-принцип пее доста хубаво,но от около две седмици напълно спря.Издава понякога скрибуцащи звуци/предимно когато заспива/преди не го е правило/.Живо е подскача,храни се ,но не издава и наченки на пеене.Може ли да помоля за съвет и помощ.

Не знам какви точно са тези звуци, но понякога се получава нещо като "свирене" при дишане, което може да е признак на астма, но по-често е резултат от инфекция с паразит - кърлеж, който се поселва в дихателната тръба. Ако става дума за последното, има съответно ефикасно лечение, което елиминира този кърлеж.
Ами кажи на момичето със какво да лекува птицата :wink: недей само да поставяш диагнозата :wink: доколкото съсм чел мненията ти си супер спец по канарчетатаОсобенно на тема клетки ти си бОГ :cool:

Админ: Предупреждение !
Аватар
hokensa
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пет Фев 10, 2012 9:54 pm

refab написа:

:nono: :nono: :nono:
Колега refab, не бързай толкова с диагнозите!Момичето пише, че е предимно когато заспива.Ти чувал ли се го това свирене при дишане?

До kremena300476 има ли женско канарче при него или около него?
И аз имам мъжки който го прави отскоро.Звукът наподобява призивен звук/когато мъжкия "вика" женската/, но малко по -различен.Но моето момче веднага след него пее, макар че е тъмно при него и затова съм малко объркан. :think:
Ще следя темата с интерес, дано някой помогне!
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Съб Фев 11, 2012 12:08 am

Могат да бьдат поне 4 различни заболявания с различна етимология .Сериозна диагноза по интернет е несериозна работа. :wink: :think:
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот kremena300476 » Съб Фев 11, 2012 10:52 am

Здравейте,благодаря за различните мнения.То с това канарче само проблеми имам,подариха ми го в началото на декември,при закупуванета е предсавено за млад на няма и една година и много добре пеещо.И тъй като зоомагазина е на семейство което е известно в града и се занива само с животни човек не би си помислил,че биха го излъгали.Но тъй като разбирах мъничко още като му видях крачетата се усъмних,че е младо, после и на пръснена годината му беще и 2008 след като се обадих на собственика ми излезе с номера,че нямал пръстени с 2011.Това добре,но то беше толкова стресирано, че не пропя 1 месец,той щял да ми го смени,но аз бързо свиквам и не се съгласих.Изчетох всичко което мога за канарчетата,от ветиритарна клиника ми изписаха витамини,които пи и пропя.
А колкото до мнението на господина силно се съмнявам,че има какъвто и да е вид заболяване,сега звуците /скрибуцащите почти изчезнаха/забравих да спомена,че не се храни със зърнената смес както преди почти неяде от нея,имаше разтройство което бързо овладях,обича мед и жълтък с бисквити или овесени трици,имам чувството,че го е хванал мързела да си люби храната и абълка яде веднъж седмично../незнам дали не стресиран пак, но този път не ми прелича на такъв,а няма от какво/.Какво да ви кажа ако имах бебе не бих се грижила толкова,но обичам птичките от малка,а и ми е едитсвената компания пре целия ден.Няма контакт с други птици.Немога да ви изпратя снимка,но мога да ви кажа че то е копие на каначетата от конкурса в Ст.Загора/мисля на Христо Христов/може да ги видите там, абсолютно същотото -жълто с черно петънце на главата и когато пее е по същият начин/е не чак толкова добре/макар,че все още не съм разбрала истинските му възможности...Извинете ме за многословието, но все още съм напълно начинаеща и сках да ви дам по -подробна информация.Благодаря на всички.
kremena300476
потребител
потребител

Мнениеот humanus » Съб Фев 11, 2012 1:16 pm

Има възможност и да е затлъстяло. Това лесно се установява като се духне към клоаката,и ако коремчето му е много изпъкнало и пълно с жълта мазнина,означава ,че е затлъстяло. Ако е така,го остави малко на "диета"
humanus
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Съб Фев 11, 2012 1:34 pm

Може ли инициалите на пръстена?
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот stanil123 » Съб Фев 11, 2012 7:08 pm

Кременче просто от много мерак си си вкарала канарчето в друга фаза на развитие. :cool:
Скоро и повече перца ще има.А може и да има вече? :think:

РР Повечето начинаещи я допускат тази грешка. :drinks:
По-лошото е че двама дактори се вкючиха в твоята тема а не ти казаха нищо.После чакай тези доктори да ни лекуват животните. :mrgreen:
Единия прогнозира 4 заболявания другия инициали на пръстена иска :think: .Доктори кво да ги правиш.
Аватар
stanil123
бан
бан

Мнениеот doctora » Съб Фев 11, 2012 10:01 pm

На колегата все докторите са му проблем....
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот krumov » Нед Фев 12, 2012 12:26 am

stanil123 написа:

Кременче просто от много мерак си си вкарала канарчето в друга фаза на развитие. :cool:
Скоро и повече перца ще има.А може и да има вече? :think:

РР Повечето начинаещи я допускат тази грешка. :drinks:
По-лошото е че двама дактори се вкючиха в твоята тема а не ти казаха нищо.После чакай тези доктори да ни лекуват животните. :mrgreen:
Единия прогнозира 4 заболявания другия инициали на пръстена иска :think: .Доктори кво да ги правиш.

И как разбра състоянието на птицата след като не си я видял?Явно тези доктори са достатъчно начетени за да преценят че от въздуха и без визуален контакт с птицата диагноза и лечение не може да се назначи,а от там и заблуда на собственика относно състоянието и!
Аватар
krumov
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Нед Фев 12, 2012 4:19 pm

Има хора ,които колкото и да четат не могат да разберат ,кой какво казва . Дали същото се отнася и за слуха им ." Пази боже сляпо да прогледне" Хубава българска поговорка . Който се обижда , ще рече че сам си го признава :lol: :lol: :lol:
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Следваща

Назад към Певчески канари