Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

обучение на млад канар

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: обучение на млад канар

Мнениеот greattit » Вто Ное 15, 2011 11:18 pm

Не мога да те определя що за персона си найтингейл-прекалено болезнено консервативен ли си, завиждаш ли, нямаш слух и вкус за истински красивото ли, заяждаш се само заради спорта ли , за да не приемеш ентусиазирано и присърце този наистина сериозен опит на определена група некомерсиални канаровъди в България да дадат началото на нещо коренно различно от познатото звучене на другите певчески породи. Не мога да разбера откъде идва твоята повече от категорична увереност, че няма да дойде ден, когато ще се създаде наследственост в желаната песен и липса на неблагозвучните моменти в нея.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Ное 16, 2011 12:24 am

greattit написа:Не мога да те определя що за персона си найтингейл-прекалено болезнено консервативен ли си, завиждаш ли, нямаш слух и вкус за истински красивото ли, заяждаш се само заради спорта ли , за да не приемеш ентусиазирано и присърце този наистина сериозен опит на определена група некомерсиални канаровъди в България да дадат началото на нещо коренно различно от познатото звучене на другите певчески породи. Не мога да разбера откъде идва твоята повече от категорична увереност, че няма да дойде ден, когато ще се създаде наследственост в желаната песен и липса на неблагозвучните моменти в нея.

Един от най консервативните ми идоли е Дарвин.
Дали е болезнено такъв или не , това не мога да кажа.
Ако ти скаш да ''поразкършиш'' законите на природата -воалла .
Няма проблем.
Аз пък искам да съм снежен човек , да налуя на главата си една тенджера и децата да ми ръгат моркови в устата.
А снежанка да ми търкаля топките.(червена точка ,че може да се приеме двусмислено)
Имам слух и вкус ,но той се различава от твоя.
Това е съвсем нормално.
Не искам да се уеднаквяваме.
Просто си казвам думата.
Ти отглеждаш орфейчета. Ми браво. Обичкаш си ги, ми още едно браво.Обучаваш ги ,ми пак браво.
Надяваш се да стане чудо, ето тук вече -Ашколсун.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Ное 23, 2011 12:09 am

greattit написа:Не мога да те определя що за персона си найтингейл-прекалено болезнено консервативен ли си, завиждаш ли, нямаш слух и вкус за истински красивото ли, заяждаш се само заради спорта ли , за да не приемеш ентусиазирано и присърце този наистина сериозен опит на определена група некомерсиални канаровъди в България да дадат началото на нещо коренно различно от познатото звучене на другите певчески породи. Не мога да разбера откъде идва твоята повече от категорична увереност, че няма да дойде ден, когато ще се създаде наследственост в желаната песен и липса на неблагозвучните моменти в нея.

Защото има наука , има познание ,има нещо много много консервативно /защитено във времето / наречено ген . Проманата на цвета ,формата и ред други неща се дължи на мутации ,устойчиви при целенасочено размножаване , но песента на канарчето /най опростено казано / се определя от съвкупност от гени ,които си взаимодействат и за да се получи желан набор от тях отговарящ на желаното фенотипно проявление /в случай песен / е необходимо време много много време и много голяма популация . Фреквенцията на това съотношение от гени има ,честота на поява която е с хиляден показател. За най голямо съжалени [url][/url] некомерсиалните[url][/url] канаровъди в България не са в състояние да постигнат в обозримо време такива предпоставки . Разцепления , водачество , подиктувани най вече , от комерсиални личности само слагат прът в идеята ,която е амбициозна , патриотична ,но изцапана от нарцисизъм и скрити сметки . Не може да се продава канарче за порода орфей на обикновен любител и след месец то да цвърчи по зле от ...... Какво става с този любител -работи се по няколко версии. Пример /само един /, доста показателен с Иво Беров доста известен журналист , който създаде досто неприятности в този форум , като "принуди " дори" богове" да се оттеглат.
В Испания държавата плаща дотации на хората които работят по съхранението и развитието на националната порода , а тук се създават всякакви организацийки за да галят егото на своите създатели потънали в невежество и егоизъм /пример-последните отношеня Ангел Янков - Тошко Пазарджик. Голямата идея вместо да обединява разцепва и дезорганизира минали ,настоящи и бъдещи симпатизанти .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Ное 24, 2011 12:51 am

ЦИТИРАМ - нещо много точно казано от Тихомир
Имитатори са онези птици ,които имат беден заложен репертоар ,но заучават и съответно изпълняват перфектно заобикалящите ги звуци.
Иначе казано песента им е съставена от фактори, влизащи в ситуацията и обстановката в която живеят.Нещо което ги отделя от останалите водове е ,че могат да ги изпълнят във всеки един момент и никога не ги забравят.
:think: :think: :think:
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Предишна

Назад към Певчески канари