Модератори: sandan, христо абаджиев

akademika написа:nightingale написа:Благодаря Dr. Velev, че отделяте от времето си за тази наистина интересна тема.
Ще се радвам ако продължите с участието си.
От вас човек винаги има какво да научи.
Преди да напиша мнението си и да събера пак една кошница с негативи, искам да поздравя администрацията за новата визия на форума.
Чудесна работа![]()
Моите уважения към Г-н Каров
но последният избор за кръстосването трябва да е ''органела''.(пред последния е язовеца)
Не може да се очаква добър резултат ако основа за селекцията е кръстоска в която е участвала птица с не само отблъскващо и бедно пеене ,но и със почти нулево изразени имитаторски възможности.
Всъщност според мен лош резултат ще има при всяка една кръстоска с видовете от род serinus.
Орфеевата песен трябва да звучи съвсем различно от досега приетите и утвърдени стандарти при трите значими породи.
Тя всъчност така и си звучи.
Недостатъка е че след време се разпада.
А белята е че поколението не наследява нищо характерно.
И според мен трябва да се потърси ''помощ от птица с друга кръв'' но вниманието трябва да се насочи към птиците от род spinus.
Повечето от тях са отлични имитатори , като тази способност добре ще се комбинира в случая (да вземем например нашата елшова скатия)
И другото,което също е много важно- тези птици имат генетично заложено насечено пеене ,което напълно ще удовлетвори изискванията на орфея.
Тук е мястото да спомена ,че дори и при такова кръстосване ,малинуата е неподходяща.
Вярно е , тя е много талантлива, с исключителни качества но в гените си носи песен с характер точно на 180 градуса от досега показваният модел при орфея.
защо органел
защото f1 от органел е плоден и тази европейска пти4ка дава много добри приплоди в f2,f3 и най ве4е при разпада f4

хилгеро написа:akademika написа:nightingale написа:Благодаря Dr. Velev, че отделяте от времето си за тази наистина интересна тема.
Ще се радвам ако продължите с участието си.
От вас човек винаги има какво да научи.
Преди да напиша мнението си и да събера пак една кошница с негативи, искам да поздравя администрацията за новата визия на форума.
Чудесна работа![]()
Моите уважения към Г-н Каров
но последният избор за кръстосването трябва да е ''органела''.(пред последния е язовеца)
Не може да се очаква добър резултат ако основа за селекцията е кръстоска в която е участвала птица с не само отблъскващо и бедно пеене ,но и със почти нулево изразени имитаторски възможности.
Всъщност според мен лош резултат ще има при всяка една кръстоска с видовете от род serinus.
Орфеевата песен трябва да звучи съвсем различно от досега приетите и утвърдени стандарти при трите значими породи.
Тя всъчност така и си звучи.
Недостатъка е че след време се разпада.
А белята е че поколението не наследява нищо характерно.
И според мен трябва да се потърси ''помощ от птица с друга кръв'' но вниманието трябва да се насочи към птиците от род spinus.
Повечето от тях са отлични имитатори , като тази способност добре ще се комбинира в случая (да вземем например нашата елшова скатия)
И другото,което също е много важно- тези птици имат генетично заложено насечено пеене ,което напълно ще удовлетвори изискванията на орфея.
Тук е мястото да спомена ,че дори и при такова кръстосване ,малинуата е неподходяща.
Вярно е , тя е много талантлива, с исключителни качества но в гените си носи песен с характер точно на 180 градуса от досега показваният модел при орфея.
защо органел
защото f1 от органел е плоден и тази европейска пти4ка дава много добри приплоди в f2,f3 и най ве4е при разпада f4
За да има разпад трябва да е R4 а не F4.

хилгеро написа:Родителите за получаване на хибриди ще ги обозначим примерно с А и В.Схемата е следната за получаване на F:A+B=F1;F1+F1=F2...и за получаване на R:A+B=F1;F1+A или В=R1;R1+R1=R2 а още по-добре R1+A или В=R2..Та мисълта ми е,че няма как да имаме 'разпад' при F4 защото използваме само хибриди и получения F4 си е един хибрид,докато при R4 използваме хибрид+канар или дива птица.

? Добре засрамих се
, ама кажете ми, защо всеки "канаровъд" иска неговите питомни пилета да пеят като диви славеи ? Защо "дъртия" коспакчия учеше канарите си на дерч от диви славеи ?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта