Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Съвет за певчевски канар .

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот todpetrov » Съб Фев 20, 2010 12:10 am

Емо направо много ти се радвам такъв си какъвто си направих впечатлението от онази вечер в Бургас за което много се радвам . Много си прав ,че нетрябва да се напада :drinks: :drinks: :drinks: ти си много различен от хората който знам от асоциацията браво .
todpetrov
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Фев 20, 2010 12:11 am

Аз просто се пошегувах. И шегата ми със сигорност , не е е по остра и обидна от твоето определение за него. Както и да е . Да не се джавкаме за глупости.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Фев 20, 2010 12:23 am

nightingale написа:Аз просто се пошегувах. И шегата ми със сигорност , не е е по остра и обидна от твоето определение за него. Както и да е . Да не се джавкаме за глупости.

Това което написах е продиктувано от собствения ми опит във форумите .
Преди две вечери написах едно мнение в един форум на пчелари и веднага започнаха да се сипят мнения от по -отворените без да са разбрали за какво става въпрос дори ,направо ме отказаха да пиша :(
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Съб Фев 20, 2010 12:52 am

sandan написа:
nightingale написа:Аз просто се пошегувах. И шегата ми със сигорност , не е е по остра и обидна от твоето определение за него. Както и да е . Да не се джавкаме за глупости.

Преди две вечери написах едно мнение в един форум на пчелари и веднага започнаха да се сипят мнения от по -отворените без да са разбрали за какво става въпрос дори ,направо ме отказаха да пиша :(
Aз обаче разбрах за какво става въпрос, иначе нямаше да се помъча да го коригирам (както в случаят с шегата ми) И за да не ми се сърди rim , ще му кажа : В семейство ''дроздови'' влизат няколко рода птици. До скоро се смяташе че luscinia или иначе казано славеите са птици от това семейство. Сега това е отхвърлено и двата славея -южният и северният се вписват в нов подраздел , който подраздел не е свързан пряко с дроздовете. Тази нова класификация е вследствие на най новите открития на орнитолозите ,които смятат че тези птици са еволюирали от други представители. В момента учените не доумяват защо при двата вида не се наблюдава кръстосване при все ,че ареалите им се припокриват. Номера е не само че славеят не може да се кръстоса с птица от семейство чинкови в което семейство влизат птиците от род serinus ами не може да се кръстоса и с най близкият си роднина. Тоест анатомично и етологично двата славея се разлиават толкова ,че не може да сме смесят. С две думи освен ,че канарчето не може да се кръстоса с дроздова птица , кръстосването между самите славеи не е възможно. Какво остава да се твърди за кръстоска между славей и канар. :nono:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Съб Фев 20, 2010 1:57 am

Е ,това вече е друго нещо :drinks:
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот rim » Съб Фев 20, 2010 10:04 am

nightingale написа:
sandan написа:

Aз обаче разбрах за какво става въпрос, иначе нямаше да се помъча да го коригирам (както в случаят с шегата ми) И за да не ми се сърди rim , ще му кажа : В семейство ''дроздови'' влизат няколко рода птици. До скоро се смяташе че luscinia или иначе казано славеите са птици от това семейство. Сега това е отхвърлено и двата славея -южният и северният се вписват в нов подраздел , който подраздел не е свързан пряко с дроздовете. Тази нова класификация е вследствие на най новите открития на орнитолозите ,които смятат че тези птици са еволюирали от други представители. В момента учените не доумяват защо при двата вида не се наблюдава кръстосване при все ,че ареалите им се припокриват. Номера е не само че славеят не може да се кръстоса с птица от семейство чинкови в което семейство влизат птиците от род serinus ами не може да се кръстоса и с най близкият си роднина. Тоест анатомично и етологично двата славея се разлиават толкова ,че не може да сме смесят. С две думи освен ,че канарчето не може да се кръстоса с дроздова птица , кръстосването между самите славеи не е възможно. Какво остава да се твърди за кръстоска между славей и канар. :nono:

Благодаря за изчерпателния отговор.
Казах ви че съм новак във това
просто незнам колкото вас.
Имате много практика така че нищо не оспорвам .
Ако има нещо друго ще питам .
Благодаря ви .
rim
потребител
потребител

Мнениеот rim » Нед Фев 21, 2010 11:22 pm

Защо клетките за обучение са по малки .
Всъщност размерите от значение ли са .
Какво се цели с малката клетка ?
rim
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пон Фев 22, 2010 12:54 am

rim написа:Защо клетките за обучение са по малки .
Ограничено движение което води до по-голяма концентрация.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот todpetrov » Пон Фев 22, 2010 7:31 am

Аз си мислех ,че ако бяха големи колкото мътилниците по конкурсите ще трябва ако имаш повече от 10 канара да ходи човек с бус , а не с кола а у дома да има огромни помещения да им тъси място и затова са тези малките клетки .
todpetrov
потребител
потребител

Мнениеот rim » Пон Фев 22, 2010 9:35 am

nightingale написа:
rim написа:Защо клетките за обучение са по малки .
Ограничено движение което води до по-голяма концентрация.

Благодаря .
rim
потребител
потребител

Мнениеот rim » Пон Фев 22, 2010 1:26 pm

todpetrov написа:Аз си мислех ,че ако бяха големи колкото мътилниците по конкурсите ще трябва ако имаш повече от 10 канара да ходи човек с бус , а не с кола а у дома да има огромни помещения да им тъси място и затова са тези малките клетки .

Мисля че питах най учитиво - отговора ти е подигравателен като знаеш защо се отнасяш по този начин.
Мисля че форумите не са за подигравка а да може човек да научи нещо там .
Благодаря ти все пак !
rim
потребител
потребител

Мнениеот todpetrov » Вто Фев 23, 2010 1:55 am

КОлеги ще ти кажат ,че не съм такъв човек и да се подигравам с това и с теб невиждам смисъл просто си размишлявах преди ,като ми беше жал да ги затварям на тясно канарите и им правих волиери но като направих 2 чифта и се оказах с две волиери 100х50х50 в спалнята и удома избучаха та затова ни най малко бих се подигравал с вас дори не ви познавам мисля !
todpetrov
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари