Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Хармония срещу грубоватост!??

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: Хармония срещу грубоватост!??

Мнениеот falco » Пет Ное 04, 2011 10:44 am

Simo написа:Грешка, голяма грешка. :wink:
Който веднъж е имал удоволствието да притежава Харц Ролер, никога не би го заменил за друга порода.

Ама естествено, че има ли въобще някой който ще иска да смени Harzer Edel Roller, за накакъв скапан Орфей. :lol:
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пет Ное 04, 2011 11:57 am

falco написа:
Simo написа:Грешка, голяма грешка. :wink:
Който веднъж е имал удоволствието да притежава Харц Ролер, никога не би го заменил за друга порода.

Ама естествено, че има ли въобще някой който ще иска да смени Harzer Edel Roller, за накакъв скапан Орфей. :lol:

Колега, с определението "скапан" насочваш темата в посока която ще доведе до ключ :nono:
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот falco » Пет Ное 04, 2011 12:14 pm

sandan написа:Колега, с определението "скапан" насочваш темата в посока която ще доведе до ключ :nono:

Добре, спирам с епитетите.
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пет Ное 04, 2011 2:21 pm

Според рефаш харц ролера е естествен продукт на природата, създаден без намесата на човека, а Орфея е технически създадена птица, благодарение намесата на човека???? :?: Представям си каква хармония би се получила, ако харцера пееше с отворена човка :cry:
greattit
потребител
потребител

Мнениеот gatov » Пет Ное 04, 2011 2:31 pm

абе , колеги , защо всеки не си гледа това което му харесва , а сте тръгнали да си мерите ......слуховите апарати .темата от самото начало , още от заглавието е ясно , че е провокираща , и може би тук е мястото на модераторите - да спират такива теми с ясен край . много ясно , че всеки гледа каквото му харесва и отстоява своя избор с както може , докато се стигне до обиди и чак тогава ключ . ми на мен ми харесва например червеното - колко ли хубав щеше да е света само червен или на някой не му харесва , ми да поспорим дали червен или син да е . това са глупости не си губете времето с тях , а работете по птиците ако ви се работи разбира се ! :drinks:
Аватар
gatov
потребител
потребител

Мнениеот vladimirov » Пет Ное 04, 2011 4:16 pm

Темата наистина си и откровенна провокация.Интересно е че идва от един доста неинформиран за Орфеите начинаещ канарджия.Няма за какво да си беседвам с такива ,пожелавам му популярност на харцера поне като на ОРФЕЯ,да имат организация поне като нашата,и да има толкова харцери колкото аз ОРФЕИ. :lol: :lol: :lol:
vladimirov
потребител
потребител

Мнениеот refab » Пет Ное 04, 2011 4:52 pm

vladimirov написа:Темата наистина си и откровенна провокация.....

Естествено, че е И провокация, т.е предизвикателство!... Това изрично съм го отбелязал!... Предизвикателството, в случая ,е за да се повиши обществения (форумен) интерес и познание спрямо няколко неща: 1.Към качествата "загърбения" в България харц ролер; и 2.Към силното (като децибели!) и прекалено "насеченото и динамично" пеене ( действително или потенциално травмиращо слуха на част от хората), на останалите певчески породи, а и на цветните канарчета! .... Информирам (съобщавам факти! :D ), така да се каже, от една страна, хората, а от друга приканвам към размисъл и интерес към харц ролер като алтернатива на другите канарчета!... Правя им реклама (макар че не продавам, в смисъл, нямам такъв бизнес - да печеля от продажба на канарчета!) на харц ролерите с цел да станат по-популярни!.... Някой може да каже - да, но "некоректна реклама" за сметка на другите канарчета!... Ще му отговоря, че просто си казвам мнението - другите певчески породи не ми харесват поради това, това и т.н., и ги сравнявам с харц ролера! :D
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пет Ное 04, 2011 5:26 pm

Да живее твоето мнение тогаз! На другите-пепел! :|
greattit
потребител
потребител

Мнениеот falco » Пет Ное 04, 2011 5:30 pm

vladimirov написа:пожелавам му популярност на харцера поне като на ОРФЕЯ

Амииии бъркаш са. :lol: :lol: :lol:
Ако Харцера беше популярен колкото Орфея, то той отдавна щеше да се е затрил като порода.
vladimirov написа:да имат организация поне като нашата

Ще имаме и то в пъти по-добра, защото там ще има установени правила.
vladimirov написа:и да има толкова харцери колкото аз ОРФЕИ. :lol: :lol: :lol:

Количеството при Орфеите е за сметка на качеството. :wink:
falco
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пет Ное 04, 2011 6:29 pm

И кво излиза, че де що има харцер е поне на световно ниво, ако не е и повече, а Орфея е много под световното, демек липсва му качество :?: :?: :?:
greattit
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Ное 04, 2011 7:01 pm

Ех че убаво дебатче. :D
Синигерче , що се хАбиш.
Истината е толкоз елементарна.
Преди да ти дръпна една реч ,искам да кажа ,че това много ми напомня на борба на голи мацета в кал.
Хем се забавляваш да гледаш (то е ясно що) ,хем не ти стиска да се доближиш ,че току виш си се поизцапал с хумус.
Що казвам че , боричкащите убавици са изцапани с кал и са голички ...и дали правя няква асоциация , все още и аз не знам.
Толкоз относно двубоя.
Счу ми се звук на гонг, огласящ поредната пауза ,та ще гледам да се вместя във времнето.
Всички сте прави.
Всеки харесва своето.
Орфеистите дори имате право на гордост .
Продуктът е ваш и гордоста ви е заслужена.
Феновете на харцера пък си харесват тяхното.
Дали и те се гордеят , не мога да кажа, но това пък няма значение.
На мен лично кво ми харесва при орфеевото канарче и какво не ?
Ще избързам да кажа , щото май няма да ме попиташ :wink:
Та песента ич не ми допада (не ме съди за това ,моля те)
Харесва ми обаче това , че с птицата се работи.
Наистина с ръка на сърцето мога да призная, че песента е мутирала.
Сега дали това ще се затвърди в по-нанатъшните поколения ,в случая не е важно.
Чесали сме си езиците за това достатъчно,че и по някое банче отнесахме.
Не спорете за неща ,които нямат нищо общо помежду си ,нито пък има как да се сравняват.
Тук няма смисъл да се налагат мнения.
Тук има един орфеист (Владимиров),който много уважавам.
Сигурен съм че ще ме разбере правилно и няма да ми се сърди,че неговата баница ми харесва '' по форма ,но не и по вкус''

пп казват че с възраста вкусовите предпочитания се променя, та знае ли човек ,утре може да е друго.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Ное 04, 2011 7:04 pm

Ох забравих най важното.
Темата наистина си е провокация (няма лошо)
Аз провокирах допълнително ''провокиращия'' ,за да може да разберете ,че има и други като мен.
Още веднъж, в това няма нищо лошо.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари