Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Съвет за певчевски канар .

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот manev912 » Съб Авг 07, 2010 10:46 am

Привет,нов съм в начинанията с канари,но искам да си взема пеещи канарчета.Какво ще ме посъветвате,какви да си избера и как да различа мъжкото от женското.Знам,че не трябва да имат родствена връзка за евентуално по нататъшно развъждане.В каква клетка да ги гледам и има ли нещо по-специално в храненето и отглеждането им.Преди години гледах гълъби,но с канари нямам опит.Благодаря предварително!!!
manev912
потребител
потребител

Мнениеот Angel Minkov » Пет Авг 13, 2010 9:06 pm

Странно но миналото съобщение не го прати маи :( . Значи ако са добри обстановките бързо (седмица две) ако са лоши може и да не пропее. Ние нашия канар много го глезиме. Пускаме го в къщата да си лети. Даваме му храна която е доста скъпа. Преди не пееше. Чак тая година се разпя като имаш предвид че го имам от 5 години. А е само 20 лева и е като камък здрав сега ще му зимаме женска да запазиме кръвта му.
Angel Minkov
потребител
потребител

Съвет за певчески канар.

Мнениеот trush » Пет Авг 13, 2010 9:52 pm

Наистина, такива канарчета са голяма рядкост и отношението към тях, трябва да бъде много внимателно, с цел продължение на лимитираната линия!!!
trush
бан
бан

Мнениеот христо абаджиев » Съб Авг 14, 2010 1:14 pm

:| :| :| Винаги съм оценявал чувството ти за хумор. :wink:
христо абаджиев
Модератор
Модератор

Мнениеот manev912 » Нед Авг 15, 2010 4:50 pm

Явно тук няма да получа съвет или някаква конкретна помощ.Все пак благодаря за това,че писахте нещо.Като гледам няколко човека си пишете тук във форума и е обяснимо с това държание,нормално е да нямате повече посетители и участници.С отношението си към мен ме отблъсквате и аз преставам да бъда участник във форума Ви,а имах желание да получа помощ .Както и да е вече спирам.Всичко добро Ви желая и успех в начинанията Ви.
manev912
потребител
потребител

Съвет за певчески канар.

Мнениеот trush » Нед Авг 15, 2010 5:58 pm

manev912, много съжалявям, но последните два поста, преди твоя естествено, не засягат по никакъв начин твоите мнения. И специално моите съвети към теб не са имали ни най-малко за цел да те 'отблъснат' от нашия интересен форум, дори съм получавал благодарности за това. Моля, най-учтиво, твоето извинение!
trush
бан
бан

Мнениеот nightingale » Нед Авг 15, 2010 10:13 pm

manev912 написа:Явно тук няма да получа съвет или някаква конкретна помощ.Все пак благодаря за това,че писахте нещо.Като гледам няколко човека си пишете тук във форума и е обяснимо с това държание,нормално е да нямате повече посетители и участници.С отношението си към мен ме отблъсквате и аз преставам да бъда участник във форума Ви,а имах желание да получа помощ .Както и да е вече спирам.Всичко добро Ви желая и успех в начинанията Ви.
Той за това е и интересен форума. Сигурен съм че преди да се рег-неш си прочел доста от мненията и си видял за какво става дума. Сега братле ще се помъча да ти помогна. Първо : въпросът ти е малко неправилно зададен. Няма непеещи канарчета. Говоря за здрави и правилно отглеждани птици. Най- общо вариянтите са два . Или певческа порода ,която не ти препоръчвам , защото се изискват наистина специфични грижи и особенности при намирането на подходящ партньор. Или канарче от цветните породи. Те са също добри певци и са подходящи за начинаещи любители. Сега е краят на сезона в който развъждачите разполагат с доста млади птици. Свържи се с някой от форума или върви на някой птичи базар и купувай. Относно роднинските връзки ,проблема е никакъв. Птиците за това имат пръстени. Желая ти успех . И без кисели физиономии и сърдите муцуни. :wink:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот manev912 » Пон Авг 16, 2010 5:50 pm

Ни най-малко не съм се разсърдил или обидил.Извинявам се,не съм разбрал,че коментарите не са били по зададените от мен въпроси.Благодаря за съветите,от които ще се възползвам.Имах желание за певческа порода канарче,но за сега ще се задоволя и с цветно.Ще потърся тук в региона тези дни и ако не успея да намеря,което сигурно ще е така,ще се свържа с Вас във форума за помощ.Още веднъж благодаря за отговорите!
manev912
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Пон Авг 16, 2010 6:45 pm

Избора ти на цветна порода съща няма да е много лесен - те са над 400. Във форума има достатъчно информация за основните цветни породи, както и статии в началната му страница.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Съвет за певчески канар.

Мнениеот trush » Пон Авг 16, 2010 8:35 pm

Хем се сърди и обижда, хем ни благодари? - Що е то?- manev912.
trush
бан
бан

Re: Съвет за певчевски канар .

Мнениеот todoresko77 » Нед Апр 15, 2012 7:09 pm

Здравеите,искам да попитам малиноата ще прихване ли 4афкането от някои лошо пеещ канар.Питам защото ще ми донесат от Холандия два 4ифта и се 4удя дали да си махам другите птици.
todoresko77
потребител
потребител

Re: Съвет за певчевски канар .

Мнениеот Dr. Velev » Сря Апр 18, 2012 11:17 pm

цитат :
akademika, всичко което сте написали относно състоянието и статута на "Местното канарче" , Българското певческо канарче "Орфей" , "власотински" и т.п. фолклор и световнопризнатите породи е точно така и никой не оспорва това твърдение. Не виждам и причина за дебат по този въпрос.
Въпросът поставен от NG11 и от мен беше съвсем различен и точно конкретизиран.
Имам чувството, че или не сме се изразили правилно и сме останали неразбрани, или няма желание да се отговори на въпроса ни. А той е много прост - какво трябва да пеят канарите на конкурса? Какви са критериите по които се оценява една птица?
Щом провеждате конкурс, значи би трябвало да има еднакви изисквания в песента на птиците (защото в края на крайщата тя се оценява), за да има база за сравнение между тях. Предполагам знаете, че в конкурсите за малиноа, харцер и тимбрадо има точо определени турове които трябва да изпълняват птиците и точно определена система на точкуването им. Такава система е въведена и при "Орфей". Интересува ни каква е системата на оценяване при "Местното канарче"? Защото, ако няма такава система, все едно се провежда състезание между спринтьор, скачач на троен скок и дискохвъргач. Кажете ми как може да се определи победителя измежду тях, без оценката да е субективна (т.е. по симпатии на съдията)?
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари