Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Хармония срещу грубоватост!??

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: Хармония срещу грубоватост!??

Мнениеот vladimirov » Пет Ное 04, 2011 7:36 pm

Рекламата на харцери дали може да продължи без одумване на Орфей? :think: Похвалете се с качествени птици,качете ги тук да ги видят и чуят желаещите.На Фалко казвам най -отговорно че харцера НЯМА да достигне популярноста на ОРФЕЯ.А на Тишо казвам наздраве :drinks: .
vladimirov
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пет Ное 04, 2011 7:37 pm

Правилно славею чудесен, че става въпрос за коренно различни канарчета и всяко сравнение между тях би било най-малкото неуместно :|
greattit
потребител
потребител

Мнениеот r_rusev » Пет Ное 04, 2011 8:45 pm

Орфеистите дори имате право на гордост .
Продуктът е ваш и гордоста ви е заслужена
Харесва ми обаче това , че с птицата се работи
Рекламата на харцери дали може да продължи без одумване на Орфей? Похвалете се с качествени птици,качете ги тук да ги видят и чуят желаещите.
:| :| :|
r_rusev
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пет Ное 04, 2011 9:18 pm

Добрият Орфей имитира сполучливо, а понякога по-добре от оригинала най-доброто от най-добрите певци в природата-славей-южен и северен, поен дрозд, горска чучулига, синигер, авлига и др. С какво може да се сравни песента на харц ролера, че да я наредим до Орфея предвид уникалната липса на творчество и подлудяваща монотонност :?:
greattit
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Съб Ное 05, 2011 12:20 am

Явно наистина нещата вървят към ключ на темата
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот ТЕРИЕР » Съб Ное 05, 2011 10:29 am

Хармония при песента харцролера категорично не, за мен е равно на монотонност и скука. Грубоватост при останалите певчески породи? Еми колега ти косвено квалифицираш доста хора тук като поне като музикални инвалиди!!! Всичко е много, много субективно и това възприятие на песента харцролера на при теб идва от типа на нервната ти система. Ти си супер спокоен и леко мелонхоличен човек, оттам идва и "проблема" с грубата песен на Орфея /примерно/,което те дразни. Дано не се обидиш за директният ми и откровен отговор.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот refab » Съб Ное 05, 2011 4:30 pm

vladimirov написа:Рекламата на харцери дали може да продължи без одумване на Орфей? ...................

:D Все пак, имай предвид, че още в заглавието съм сложил въпросителен знак, а после съм подчертал!, че думата "грубоватост" вероятно е силна, в случая!... Освен това съвсем смирено направих категорична уговорка, че не съм чувал на живо добри представители на породата Орфей, още повече, че аз имам резерви към всички нехарцролери, не изрично и само към Орфей!...
За мен оптималното е да има и нехарцролери но и харцролери, и съм огорчен, че от вторите почти няма в България, за съжаление!... Това ми огорчение участва като мотив (не достатъчно основателен!?) при откриването на тази тема! :-|
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот refab » Съб Ное 05, 2011 4:42 pm

ТЕРИЕР написа:Хармония при песента харцролера категорично не, за мен е равно на монотонност и скука. Грубоватост при останалите певчески породи? Еми колега ти косвено квалифицираш доста хора тук като поне като музикални инвалиди!!! Всичко е много, много субективно и това възприятие на песента харцролера на при теб идва от типа на нервната ти система. Ти си супер спокоен и леко мелонхоличен човек, оттам идва и "проблема" с грубата песен на Орфея /примерно/,което те дразни. Дано не се обидиш за директният ми и откровен отговор.

:D Не е така - за "музикалните инвалиди", защото някой може да пее вярно и добри, общо взето, песни, но ако уредбите се надуят високо и ако има от време на време викове и крясъци* (има ги в някои видове музика), тогава вече се върви към "грубоватост"!

Това за типа нервна система съм го отбелязал в първия или втория ми коментар!...
Няма за какво да се обиждам! :D

Иначе и аз като найтингел поздравявам за труда и дръзновението хората , които разработват тази нова порода - Орвей .

* от един от най-добрите и разбиращи от певчески породи канарджии в България съм чувал, че почти при всички Малиноа, напр., или поне много често, в един момент се чува остра свирка - малко като от електрически звънец, което травмира част от хората - НАРУШАВА СЕ ХАРМОНИЯТА! Това при харц ролер го няма!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот refab » Съб Ное 05, 2011 5:42 pm

ТЕРИЕР написа:Хармония при песента харцролера категорично не, за мен е равно на монотонност и скука...................

Коректно си отбелязал - "според теб"!

На твоето, а и на други, определение за "монотонност и скука" ще противопоставя освен това, което вече изброих в предишен коментар, ще добавя и "медитативност", което означава съзерцателност и размишление. Тя (медитативността) се подпомага от пеенето на харц ролер, добър фон е за нея, освен това не е истина, че е монотонно пеенето му, след като има поне 8 мелодии. Особено пък, когато пеят няколко харц ролера едновремменно с известни разлики межд тях, тогава се получава полифония, която трудно би се конкурира от други породи!... И да не забравяме - на фона на пеенето на харц ролер може да се върши и работа, изискваща концентрация, докато "нескучното и немонотонно" канарче нехарцролер пречи на концентрацията, според мен!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот r_rusev » Съб Ное 05, 2011 6:13 pm

refab.имам съмнение ,че и водораслите ти пречат да се концентрираш :wink:
r_rusev
потребител
потребител

Мнениеот refab » Съб Ное 05, 2011 7:06 pm

r_rusev написа:refab.имам съмнение ,че и водораслите ти пречат да се концентрираш :wink:

русев, ти да не би от малък да си в една стая с напр. папагали неразделки, да си свикнал с крясъците им, и да си загубил всякаква чувствителност към звуци? :shock: :wink:
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Пон Ное 07, 2011 1:46 pm

"Добрият Орфей имитира сполучливо, а понякога по-добре от оригинала най-доброто от най-добрите певци в природата-славей-южен и северен, поен дрозд, горска чучулига, синигер, авлига и др. С какво може да се сравни песента на харц ролера, че да я наредим до Орфея предвид уникалната липса на творчество и подлудяваща монотонност "

Харцера е първата певческа порода призната в света и е смешно да се сравнява с безпородните канарчета наречено "Орфей" За любителите на последната е похвално амбицията ,трудолюбието и стремежа да направят нещо , но конфронтацията им към другите утвърдени породи канарчета им носи само непирязъм насмешка и разцепление в организационната дейност.
Скоро в България ще влези силно и прекрасниното Тимбрадо и орфеистите ще получат още генетичен материал за работа .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари