Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

обучение на млад канар

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: обучение на млад канар

Мнениеот nightingale » Нед Ное 13, 2011 11:46 pm

falco написа:Имам въпрос към всички занимаващи се с Орфеи:
-Защо кратко време след като ги продадат, пеят ката най-обикновенни канари ?
-Защо никой не се осмелява да пусне клип с 3-4 годишен Орфей ?

Защото такива са законите божии.
Преди да ми се разсърдят колегите ,ще ги успокоя ,че същественно изменение претърпява дори и репертоара на затвърдената порода- Малиноа.
Разбира се разпадът се усеща много по-ярко при птици ,които по един или друг начин ,силно са трансформирали характерните звуци ,съвкупност от, които представлява номиналната песен на канарчето.
Защо се случва това ли - от един етап на развитие ,птицата преминава към друг.
Нейната песен също.
Размножаването или по-точно желанието за размножаване е прагът на метаморфозата.
Сори че си позволих да отговоря а в същност не се занимавам с Орфеи. :oops:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Нед Ное 13, 2011 11:50 pm

Сега специално за найтингейл-моят приятел, който вече се раздели наскоро с две от излюпепните в работилницата си тази година ръждиво-кафеви птици и запазвайки си само една, ведно с родителите й, обучава славеевите си канарчета на стандарт Орфей в специално изработен учебен шкаф с 12 отделения в него.Той отглежда пойни птици повече от половин век и опитът му с насекомоядните птици е повече от завиден. Поради големия интерес всички млади канарчета Орфей имат нови собственици.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пон Ное 14, 2011 12:22 am

Специално за Фалко-песента се разпада при повечето канарчета Орфей, както поради нетърпението от страна на продавачите да го продадат, така и от страна на купувачите на всяка цена да го имат, преди песента да бъде затвърдена поне в рамките на две години. Има, разбира се безупречни птици Орфей на по 3-4 години с прекрасна песен, но на този етап, докато не се създадат ята от устойчиво пеещи птици, без какъвто и да е брак в пеенето, не можем да говорим за начало на създаване на нова певческа порода. Всяко начало е трудно, но с търпение, настояване, верни решения в селекцията и обучението, непостижими цели няма. Канарче Орфей, което няма от къде да чуе песента на другите видове канарчета, съответно с всичките им негативи, много трудно би вкарало брак в песента си, ако предварително не е загатвало за него.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пон Ное 14, 2011 12:33 am

greattit написа: отделения в него.Той отглежда пойни птици повече от половин век и опитът му с насекомоядните птици е повече от завиден.

Сигурен съм тогава, че чрез теб ще научим много от опита му.
Аз понеже съм малко нетърпелив от към ''нови знания'' бих те помолил да го попиташ следното -
Тъй като сокола по -горе зададе един интересен въпрос , дали приятелят ти ще знае защо зеленият присмехулник никога не забравя онова, което е влязло в репертоарът му а при канарчето Орфей (а и не само) заученото се разпада.
Зелен присмехулник -той със сигурност го знае.
Половин век хич не е малко. :drinks:

И понеже виждам че докато ти отговарям има ново мнение :
Канарче Орфей, което няма от къде да чуе песента на другите видове канарчета, съответно с всичките им негативи, много трудно би вкарало брак в песента си, ако предварително не е загатвало за него.

Предполагам под брак визираш руладата ,как мислиш дали наистина канарчето няма да я изпълнява ,само защото не я е чувало никога ???
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот falco » Пон Ное 14, 2011 5:44 pm

greattit написа:Специално за Фалко-песента се разпада при повечето канарчета Орфей

Грешиш, не при повечето, а при абсолютно всички канарчета Орфей, има тотален разпад на песента (100%)!!!
greattit написа:както поради нетърпението от страна на продавачите да го продадат

Това твое изказване, обославя цялата истина за Орфеите
greattit написа:преди песента да бъде затвърдена поне в рамките на две години

По начина ви на работа, плод на незнание и комерсиални цели, песента няма да бъде затвърдена и в рамките на 2000 години
greattit написа:Има, разбира се безупречни птици Орфей на по 3-4 години с прекрасна песен

Блажени са вярвящите.
Това е само мит, неподплатен от факти.
На 3-4 години Орфеите имат само номиналната си песен.
greattit написа:но на този етап, докато не се създадат ята от устойчиво пеещи птици, без какъвто и да е брак в пеенето, не можем да говорим за начало на създаване на нова певческа порода.

Ята от устойчиво пеещи птици, без какъвто и да е брак в пеенето, има и сега - Харцер, Малинуа и Тимбрадо.
"Устойчивостта" при Орфея ,трае само до първото линеене. :!:
greattit написа:Всяко начало е трудно, но с търпение, настояване, верни решения в селекцията и обучението, непостижими цели няма.

Когато кралското Жако, генетично предаде наученото през живота си в поколения напред, тогава и Орфея ще има същия успех
Той и пойният дрозд е добър имитатор, но само толкова.
greattit написа:Канарче Орфей, което няма от къде да чуе песента на другите видове канарчета, съответно с всичките им негативи, много трудно би вкарало брак в песента си, ако предварително не е загатвало за него.

greattit, ти явно нямаш и бегла представа от неследственост.
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот slona67 » Пон Ное 14, 2011 5:50 pm

Аз да речем никога не бих имал смелоста да покажа нещо от рода на клипа на ''слона моя приятел''
Обаче това в никакъв случай не ми дава моралното право да се отнеса към показаното ,с неуважение и негативизъм.

Към ''слона'' -
дано пък до кОнкурса Орфейчето да влезе в релси и да събере значките.

Нали се сещаш,че преди да кача клипа,съм бил с ясното съзнание,че птицата няма да се хареса на всички!
Но това няма да ме спре да продължа да качвам,някоя и друга птица!Обаче ми се ще да не съм единствен.Единици са хората,който ще качат запис на своя птица,незавършила напълно обучението си,или има леки дефекти!Като споменах дефекти, се сетих да те попитам(пък и не само тебе)-какво лошо видя в птицата ми,и съответно какво хубаво?
Аватар
slona67
потребител
потребител

Мнениеот falco » Пон Ное 14, 2011 5:54 pm

"Устойчивостта" при Орфея ,трае само до началото на размножителния период.
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот vladimirov » Пон Ное 14, 2011 6:01 pm

Фалко ,ти си зле.Едно вярно мнение нямаш в последните си два поста. :lol:
vladimirov
потребител
потребител

Мнениеот falco » Пон Ное 14, 2011 6:16 pm

-Защо никой не се осмелява да пусне клип с 3-4 годишен Орфей ? :?:
falco
потребител
потребител

Мнениеот stanil123 » Пон Ное 14, 2011 8:58 pm

falco написа:-Защо никой не се осмелява да пусне клип с 3-4 годишен Орфей ? :?:

фалко усещам как ще удушиш гугутката. :shock: :mrgreen:
Аватар
stanil123
бан
бан

Мнениеот greattit » Вто Ное 15, 2011 8:06 pm

Вярно е, Станил123! Фалко иска да удуши не само създаването на Орфей като порода, но и на каквото и да е друго певческо канарче. Сякаш Харцера и другите признати породи са се пръкнали ей така от нищото, без намесата на човека, независимо по какъв начин. Дори повече от високопарно дефинира като истински познаващ ме, че нищо не разбирам от генетика. Сякаш той може да обясни генезиса на другите певчески породи, без да си служи с елементите на вълшебната приказка. Всички породи, създадени от човека, са се пръкнали със съзнателното налагане на точно определени признаци.

Админ: при следващото ти такова изкуствено раздуване на пост ще има голям бан.Сега съм оправил нещата
greattit
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Вто Ное 15, 2011 9:19 pm

slona67 написа:...Като споменах дефекти, се сетих да те попитам(пък и не само тебе)-какво лошо видя в птицата ми,и съответно какво хубаво?

Харесах повечето неща които птицата изплълнява.
Нещата с, които канарчето не се справя чак толкова добре, са малко.
Но пък това си е съвсем нормално -трябва още малко обучение.
Виж !
Като кажа ,че не харесвам Орфея , имам на пред вид съвсем други критерии.
Трябва да те поздравя за труда ти ,но пък със сигурност заслужаваш критиките около ''ореола'' на това начинаие.
Няма да го направя ,защото всече съм предоставил възгледите си.
Който е искал да ми повярва , ми е повярвал ,който пък не -продължава да пече снежни топки във фурната.
Имаш поздравленията ми още веднъж.

Към Falco !
Приятел ,ти сигурен ли си че не се казваш Тихомир, защото като ти чета последните мнения ,имам чуството че аз съм ги писал.
С едно от тях не бях съгласен ,но виждам че си се коригирал.
Поздравления

Към greattit
Написах веднъж съвсем не маловажни неща в ,които споменах ,че песента на орфея може да се запази и до 3-4 годишната му възраст ,но изрично подчертах ,че обучението през това време не играе основната роля.
Метода е друг.
Няма птица на света ,която да не ''изрече'' заложените за видът си звуци , само защото някой е предотвратил възможноста да ги чуе.
В това може да бъдеш абсолютно сигурен ,още повече щом аз ти го казвам. :drinks:
nightingale
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари