Здравейте
ОТ 2 години имам 2 женски папагалчета(и двете вълнисти), в една клетка са и се разбират по съседски.
За мое огромно учудване, днеска видях че до клетката им(на терасата) се е настанило едно мъжко вълнисто папагалче, очевидно изпусанато от собственика(нарочно или не...?), с около няколко години по-младо от тях.(съдя за годините по състоянието на "носа" му, неговият е като на женските в деня на купуването им).
В момента то се намира в клетката им(преди обитавана от 4 папагалчета... има място за всички).
Тъй като не съм се занимавал сериозно с отглеждането им, да признавам че освен най-основното, друго не съм правил, искам да попитам какво да правя в момента?
Т.е. един вариант е да се опитам да издиря на кого е папагалчето и да му го върно живо и здраво.(става дума за Сливен)
Друг вариант е да взема втора клетка и да се надявам на чудо, че новото папагалче ще се сноши с някое от женските.( а това може ли да стане при такава разлика в годините?)
Ше съм ви много благодарен ако някой помогне и ми каже как може да се постъпи в такъв момент.

Poli I Marmaduke