Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Princess Of Wales Parakeet

Модератор: nikigeen

Мнениеот nightingale » Пет Фев 04, 2011 7:33 pm

Paulina написа:
nightingale написа:Е това вече е изчерпателен отговор.
Мутации в бяло и жълто лично аз не съм виждал.
Виждал съм лютино и албино.
Името може да се превежда и като на стринка гащите.
Тук в българия папагалът е разпространен при развъдчиците най вече като принц а в търговската мрежа и литература като александрино.
Потърси го по птичите пазари в страната ни под името ''уелската принцеса '' и ще се обедиш в думите ми.

ПП ще се радвам ако ни предоставиш възможноста да видим и пъстрите птици ,за които спомена .

Доста издребняваш - бяла птица с черни очи е бяла птица , а не албино . Като написах "бяла" имам в предвид и това - за разлика от теб не съм тук , за да изнасям лекции ! Или пък да се заяждам с хората ! Помисли от къде може да дойде наименованието " Александрино" , като прочетеш какво съм написала по-горе ! Не знам как се превеждат на стринка ти гащите , но който разбира от английски ще разбере какво имам в предвид !

Да , в България имената на птиците се променят и не винаги се използват общоприетите названия . Така например ( в Бг. ) съществува и така нареченият "румънски фазан" , съществува и черноглава розела и еклектус .... - с тези наименования на Запад ще ги намериш много трудно !

А кой е казал , че човек може да търси птица само в границите на България :?:

И пиши името на родината с главна буква ! :twisted:
Добре ще го пиша с голяма ама пак нещо обърка нещата.
Бяла птица с черни очи при александриното все още не е създадена.
Има албиносна форма- бяла с червени очи.
Жълто (както го нарече) лютино при което пигментите са ''ощетени'' меко казано както при албиното.
И така наречената синя мутация.
Пъстрата птица си е чиста номинална форма.
За да се създаде бяла птица с черни очи трябва да се работи по коренно различни методи.
Това важи и за жълтата с черни.
Не се заяждам и искам да приемеш това което пиша само като корекция.
Не издребнявам

Поли
Наистина в различните страни имената на птиците могат съществено да се различават.
То затова си има и латински наименования.
Те определено не са съставени от превода на английския език.
Казах как са разпространени тук а ти побърза да ме попряваш
Кой издребнява. :wink:
Коригирай ме ако нещо наистина съм збъркал а не го прави ейтака просто за да си на всяко гърне меродия.
Написах и по горе че съм отглеждал както принцове така и планинското жълтоперо.
Мислиш ли че съм човек който отглежда дадена птица а не е просветен относно нейната биология, таксономия, начин на размножаване както в неволя ,така и в природата. Колко кинти струва и прочие.
david_67 е прав. Барабанда , планинският папагал и александриното са птици от един род.
Планинският има и два под вида.
Името на рода преведено от ЛАТИНСКИ означава ''прекрасен''
Ако искаш пробвай да преведеш аналогично името на Polytelis alexandrae да видим къде е тая твоя кралица. [/b]
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Фев 04, 2011 8:13 pm

Благодаря за лекцията !

Името на рода преведено от ЛАТИНСКИ означава ''прекрасен''

"Прекрасен" какво ? Латинското име на птицата има и втора дума - тя как се превежда ?

Ако искаш пробвай да преведеш аналогично името на Polytelis alexandrae да видим къде е тая твоя кралица.

А не , явно си нямам и понятие от чужди езици :think:

http://prachtfinken-und-sittichzucht-ho ... ittich.htm

Защо не оставиш хората , които имат интереси сами да се поровят , попрочетат и преведат - аз съм майсторка в качването на линкове - мога да помогна на почти всеки :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Parrot
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Фев 04, 2011 9:13 pm

Първото определя родът.
Второто охаректеризирва самият вид а когато дадени видове от един род са близки и са подразделени ,се налага и трето .
Но те могат да бъдат и четери когато се поставя и името на откривателят на вида или просто годината когато това е станало.
В случаят алехандриното е както казваш кръстено на тази принцеса и с това свое си име то се охаректерезирва.
И както често става това видово име най често се използва.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали