Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Хигиена при корелата

Модератор: nikigeen

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Апр 29, 2009 2:04 am

Paulina написа:
guld написа:На моите като им насоча маркуча със струя вода към волиерата се убиват да ми се кланят с разперени криле ,пък за вашите какво бих могъл да кажа!?? :roll:

Те разперват криле и казват : " Недей ! " Не , само майтап , ето , това е още едно доказателство , че птиците просто са различни !

:)

Не, просто казват КЕФ МИ Е!
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот ameli » Вто Май 19, 2009 7:59 pm

Хайде пак ще се намеся :wink: Наистина всяка птица си е са характер. Преди вълнистия имах канарче-по 5 пъти да го къпеш няма да му стигне. Особено лятото му оставях една купичка с вода 2 пъти на ден и всичко около него в диаметър от 1 метър беше мокро. С новото пиле обаче не е така. Сега го вкарвам в банята и го къпя с душа, понякога ми се разперва и минава под водната струя, а друг път се мъчи да се махне колкото може по далеч. Определено не бих го нарекла водна кокошка :!:
Обичам ви мои пиленца, повече от всичко на света
Аватар
ameli
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Май 19, 2009 8:27 pm

ameli написа:. . . Сега го вкарвам в банята и го къпя с душа, понякога ми се разперва и минава под водната струя, а друг път се мъчи да се махне колкото може по далеч. Определено не бих го нарекла водна кокошка :!:

Защо го къпеш насила ? И с теб ли така се отнасят ?
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот ameli » Вто Май 19, 2009 9:55 pm

Не бих казала, че е насила. Пускам му чучура, ако е на кеф е къпе. Като виждам, че не иска го махам :)
Обичам ви мои пиленца, повече от всичко на света
Аватар
ameli
потребител
потребител

хигиена при корелата

Мнениеот pi4on » Пет Юни 12, 2009 1:25 pm

здравейте не знам дали темата е още актуална но аз съм имала 6 корели 2 от които успешно изучих и да повтарят мелодий .За къпането мога да отговора не разбирам от ветеринария имам личен опит не знам колко е фатално дали е вълнисто или корела казвам :моите корели се къпеха с удоволствие под душа без майтап за кратко ги пъхах просто само и след това падаше такова пощене и оправяне че парижкли салон за красота щеше да е нищо. :D Обче което е истината не на всичките им харесваше под душа затова прибегнах към друг вид освежаване с пулверизатор от някой спрей безвреден пълня с вода и пръскам .Ще станете свидетели на големи циркови изпълнения докато си оправят фризурата
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот sweet » Съб Юни 27, 2009 12:25 pm

Накрая не разбрах добре ли е да се къпят корелите или не? Чела съм че е полезно, но някой от вас защитават тезата, че не е. Пък и мойта мрази да се къпе с пулвелизатор, затова и не я къпя. :?
sweet

Мнениеот monkata95s » Пон Юни 29, 2009 1:18 am

sweet написа:Накрая не разбрах добре ли е да се къпят корелите или не? Чела съм че е полезно, но някой от вас защитават тезата, че не е. Пък и мойта мрази да се къпе с пулвелизатор, затова и не я къпя. :?

Не е хубаво да се къпят много често . Ако корелката ти иска баня-дай и. Ако не не я карай на сила !
Аватар
monkata95s
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Юни 29, 2009 8:13 pm

sweet написа:Накрая не разбрах добре ли е да се къпят корелите или не? Чела съм че е полезно, но някой от вас защитават тезата, че не е. Пък и мойта мрази да се къпе с пулвелизатор, затова и не я къпя. :?

Корелите се къпят сами , когато те самите решат , че искат ! Качвам ти едно клипче -тука корелите решиха , че искат да се къпят когато заваля страшна градушка ( затова и е толкова шумно ) , но във ваничката с вода не искат и да влизат . . .

:cool:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот илия » Пон Яну 17, 2011 11:49 pm

Аз имам корела от 9 години и никога не опита да се къпе във някаква ваничка в клетката, слагах я на пода, после закачена на клетката, но не само си върти главата и гледа надолу, към непознатото. За проба и махнах даже водата, та да ожаднее и да иде, да се престраши, да се напие и да се избърка във водата, но не. Пийна бързичко и изчезна. Спомянм си, че след време в една еъншна клетка 100/80/50 пак правих опити, но без резултата. А иначе, като вали, така слагам клетката, че една част остава на дъжда и винаги отива да се мокри - на дъжд обича да се къпе.
Днес обаче стана нещо, което ме накара да се замисля доста, но не успях да стигна до обещаващ отговор. Последните няколко дни снесе за трета поредна година яйца, станаха 4 и днес и ги взех и ги изхвърлих. Поогледа се от клончето, че яйцата ги няма, отиде хапна малко семенца и почна да се катери по клетката и да стъпва на закаченото съдче с водата, искаше да се изкъпе. То е с диаметър ок.6 см, започнаха едни опити да се навира в него, краката, корема, главата, но не се получи. Тогава, аз взех вода, пуснах и няколко капки по гърба и веднага разпери крила, понамокрих я така хубаво и си се оттегли на клончето да си оправи перата.
Защо, след като и махнах яйцата изпита нужда да се къпе, няма как да е случайност, както казах малко по нагоре, никога не се е кьпала досега във ваничка?
илия
нов
нов

Re: Хигиена при корелата

Мнениеот silviia » Пет Фев 25, 2011 4:03 pm

къпя моята корела всяка седмица ,така както си е в клетката с хладка вода с подвижния душ,и тя много обича да се къпе,пери крила ,върти се ,а да видите как обича да се суши със сушоар
silviia
нов
нов

Мнениеот pi4on » Съб Фев 26, 2011 9:36 am

това за сешоара много ме впечатли....мислиш ли че се отразява добре на птицата особено високата температура?Според мен трябва сами да си оправят"фризурите,,и след това по естествен път да изсъхнат.
живея извън правилата -те ограничават живота!
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот Галин Господинов » Съб Фев 26, 2011 3:58 pm

Абе аз "сУшоар" не знам какво е ама ако е сешоар, никак май не е добра идеята. Като се има в предвид, че това е птица иииии температурата й е около 41-42 градуса, отделно факта, че птицата трябва да поддържа тоалета си със покритие от трътковата жлеза и прашливост, никак даже не мисля че е добре за нея да я минаваш със сешоари... Сложи една ваничка със вода във клетката или просто една чинийка от саксия, по-големичка и гледай радост тогава и кеф, стават като квачки.... :wink:
Но няма значение, няма и обект, просто мисъл обременена от желание, погубено от сетивата....
Аватар
Галин Господинов
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали