Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Постоянно писукане

Модератор: nikigeen

Постоянно писукане

Мнениеот rincewind » Вто Сеп 06, 2011 7:37 am

Здравейте,

От няколко години имам 2 женски вълнисти папагала. Напоследък, вечер се забелязва че постоянно единият писука. Толкова, че редовно ме събужда. Папагалите не са на течение, имат редовно храна и вода и не знам какво му е : ( Писукането не е някакво силно, но е постоянно. Също така съм забелязал, че дори като приближа клетката и той започва да писука, като че го е страх. Вярно, е че преди седмица, се наложи редовно да местим клетката от стая в стая, надявам се не е от бързата смяна на обстановката.
Има и друго. Аз по принцип ставам в 5:30, 6:00. Цъкам лампа, пускам телевизор и т.н. Възможно ли е това да им действа стресиращо?

Благодаря за вниманието.
rincewind
потребител
потребител

Re: Постоянно писукане

Мнениеот петър » Вто Сеп 06, 2011 10:48 am

Много е възможно това да не е писукане а хъркане.Наблюдавай птицата дали това писукане не е синхронно с дишането.
петър
потребител
потребител

Re: Постоянно писукане

Мнениеот rincewind » Вто Сеп 06, 2011 11:29 am

Мерси, ще наблюдавам и при първа възможност ще пиша.

Ами защо тогава като се приближа на половин метър от клетката и птицата започва да писука и ако си доближа лицето до клетката, писукането определено се усилва и тя се дърпа в другия край на клетката? Досега не са правили така. Сега, изглежда ми напълно възможно тя да се страхува от мене(на мене на това ми прилича), но нямам представа защо. Другият папагал не прави така. Също така, като се заслушам, чувам все едно й е запушен носа, но за това ще я заведа да я види ветеринар, макар че тя от доста време си е така.
rincewind
потребител
потребител

Назад към Папагали