Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пол на корела! МОЛЯ ВИ! НЯКОЙ?

Модератор: nikigeen

Пол на корела! МОЛЯ ВИ! НЯКОЙ?

Мнениеот Кари » Пет Ное 25, 2011 10:54 pm

Ще създам нова тема, тъй като не получавам отговор в другите теми. За което не виня никои, те са и доста стари. Но спешно ми трябва отговор на вечния въпрос "Какъв пол е корелата ми". Знам всички критерии- за сивия цвят на перата при мъжките, за ярките им бузи, за по-богатия им репертоар. Знам, че женските са по-бледи, че имат "кристали" по крилете, знам и идеята за петънцата по долната част на опашките. И почти с точност определям пола на всяко друго пиле, но моето ме ОБЪРКВА.
То има "кристали" по перата, но пее често и различни мелодии,които кой знае от къде научава. Като цяло е бледо, но бузите му не ми се струват слабооцветени. Има петънца по перата на опашката отдолу, но това перо, което е шарено е само едно...Разбирате ли- едно единствено...Имам я от април 2011, това я прави на 7-8 месеца, беше толкова малка, че нямаше гребен... Както и да е, но знам че трябва да си смени оперението. Такъв период нямаше при нея и няма още...Оф, объркана съм тотално. Ако някой случайно знае какво е това пиле, мн ще съм му благодарна. Ще му направя курабиики ако трябва :D

Какъв пол е ...Ето пилето---> http://www.album.bg/e_klas_npmg/albums/175723
Кари
потребител
потребител

Re: Пол на корела! МОЛЯ ВИ! НЯКОЙ?

Мнениеот didony » Съб Ное 26, 2011 9:11 pm

Може би това ще помогне.Обърни внимание на опашката и по-точно на широчината .Изображение
didony
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Ное 26, 2011 10:39 pm

д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Кари » Нед Ное 27, 2011 4:13 pm

Твърдо и категорично... Мерси- супер си. :|
А, инече за ширината на опашката нямам представа какви са критериите, само това не го бях чувала междо другото.
А, някой случайно да знае, дали всички корели трябва да си сменят оперението и на колко месеца се случва това нещо или не е задължителен такъв момент в развитието им? :think:
Кари
потребител
потребител

Мнениеот Кари » Нед Ное 27, 2011 4:15 pm

О, извинявай картинката, която си прикачил чак сега се появи. Дообре, това е мн полезно. Ще обърна внимание и на това =)
Кари
потребител
потребител

Назад към Папагали