Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Bolborhynchus aurifrons

Модератор: nikigeen

Bolborhynchus aurifrons

Мнениеот misho208 » Чет Яну 26, 2012 11:57 pm

Здравеите,има ли някои които да отглежда този вид -Bolborhynchus aurifrons, и как се казват на Български,аз от Холандски(Citroen Parkiet) си го превеждам като лимонени-цитронови папагали. Тук са доста популярни и могат да се отглеждат целогодишно във външна волиера
misho208
потребител
потребител

Re: Bolborhynchus aurifrons

Мнениеот Paulina » Пет Яну 27, 2012 12:31 am

misho208 написа:Здравеите,има ли някои които да отглежда този вид -Bolborhynchus aurifrons, и как се казват на Български,аз от Холандски(Citroen Parkiet) си го превеждам като лимонени-цитронови папагали. Тук са доста популярни и могат да се отглеждат целогодишно във външна волиера

Аз пък знам за тях , че зимата не издържат навън ! Англичаните мисля му казват планински папагал . Има подвидове . Не е за начинаещи .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот misho208 » Пет Яну 27, 2012 2:16 am

Paulina написа:
misho208 написа:Здравеите,има ли някои които да отглежда този вид -Bolborhynchus aurifrons, и как се казват на Български,аз от Холандски(Citroen Parkiet) си го превеждам като лимонени-цитронови папагали. Тук са доста популярни и могат да се отглеждат целогодишно във външна волиера

Аз пък знам за тях , че зимата не издържат навън ! Англичаните мисля му казват планински папагал . Има подвидове . Не е за начинаещи . Да и така се казва, и се среща до 4 500 м височина доколкото успях да прочета което ме навява на мисълта че издържат на студ. Тука в Холандия гледам че ги отглеждат и на вън мисля че са доста интересни не са агресивни и пише че са доста кротки и тихи, чудя се дали да не си взема един чивт :think:
misho208
потребител
потребител

Мнениеот g.ganev » Пет Яну 27, 2012 12:50 pm

Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

Мнениеот misho208 » Пет Яну 27, 2012 6:07 pm

г-н Ганев, вие развъждали ли сте тези птици аз доколкото успях да си преведа няма нищо сложно но дали стават за отглеждане във външни волиери целогодишно, характерното за тях е че гнездят на много тъмно и кутията за гнездене се прави с 3 прегради с отвори по 5 см на всяка и те снасят във най вътрешната.
misho208
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Яну 27, 2012 6:19 pm

misho208 написа:..... характерното за тях е че гнездят на много тъмно и кутията за гнездене се прави с 3 прегради с отвори по 5 см на всяка и те снасят във най вътрешната.

....и спят в гнездилката подобно на катарините .....
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот g.ganev » Съб Яну 28, 2012 11:46 am

misho208 написа:г-н Ганев, вие развъждали ли сте тези птици аз доколкото успях да си преведа няма нищо сложно но дали стават за отглеждане във външни волиери целогодишно, характерното за тях е че гнездят на много тъмно и кутията за гнездене се прави с 3 прегради с отвори по 5 см на всяка и те снасят във най вътрешната.

Не не ги отгледам ,но ми харесват. Аз имам няколко двойки, различни цветове от катарините(Bolborhynchus lineola) Зимуването под 10 градуса целзий не е желателно. Могат да гнездят и в обикновенни гнездилки ,но в тези с преградите гнезденето е по успешно. Могат да се отглеждат и размножават в не големи клетки-примерно 100/50/60 сантиметра.
Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

Назад към Папагали