Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нов вълнист папагал - настинал?

Модератор: nikigeen

Нов вълнист папагал - настинал?

Мнениеот sokola » Вто Фев 28, 2012 12:51 pm

Здравейте.Вчера отидох в зоомагазина и си харесах един вълнист папагал.Проблема беше че имаше поне 5 като него от общо към 20 папагала.И като взе да бърка човека с кепчето да го хване стана вътре един хаос и така 10 минути не може да го намерим папагала.Накрая един папагал излетя от клетката в помещението,полетя малко и го хванахме и го взех него(не беше същия).Занесох го до нас в една кутийка но това за около 40 минути.Вънка беше около 5-6 градуса.Прибрах го в клетката,стоя един час без да мръдне,после се качи на кацалката.Вечерта го гледам и днеска сутринта прави едни такива като прозявки(отваря широко човката и мляска няколко пъти).Днеска сутринта си направи гимнастика чуруликаше,обаче като стои и опашката му се мести нагоре надолу като махало.И нещо май сумти.Не е накокошинен.Само когато го приближавам ноздрите му почват да свистат,незнам дали от уплаха.Та се чуда настинал ли е,да го карам ли на ветеринар или да изчакам малко и да му дам някакав широкоспектърен АБ.Не съм го виждал да яде нито да пие.Клетката е близо до тавана,стаята е топла .Възможно ли е да се оправи от само себе си?
sokola
потребител
потребител

Re: Нов вълнист папагал - настинал?

Мнениеот sokola » Вто Фев 28, 2012 7:14 pm

sokola
потребител
потребител

Мнениеот didryanovski » Вто Фев 28, 2012 9:19 pm

Според мен е добре. Млада птица.
Да те радва дълго време.
Аватар
didryanovski
потребител
потребител

Мнениеот ivanov3736 » Нед Мар 04, 2012 10:02 pm

Ехее , да ти е живо и здраво.И аз имах едно време едно канарче същото цвят и т.н. без жълтото на главата.От Турция го бяхме донесли ,говореше.Бая думучки се беше научил да казва ,но за жалост избяга. :(
ivanov3736
нов
нов

Мнениеот sokola » Сря Мар 14, 2012 6:12 pm

папагалчето е добре.Явно това с дишането си му е по рождение.До вчера беше добре опитомен.Пусках го в стаята.Даваше главата да го галим.Ядеше от ръката.Кацаше на ръката,на главата.Беше свикнал с нас.Вчера и днеска до оставих до огледалото където се гледаше и се целуваше,чуруликаше си.Днеска по обед като ме видя,се стресна.Пуснах го,след тва не мога да го хвана,бяга .Не каца на ръката,недоверчив е.Положението е като първия ден.
sokola
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Мар 15, 2012 11:10 am

ivanov3736 написа:Ехее , да ти е живо и здраво.И аз имах едно време едно канарче същото цвят и т.н. без жълтото на главата.От Турция го бяхме донесли ,говореше.Бая думучки се беше научил да казва ,но за жалост избяга. :(

Имал си нещо сензационно - синьо канарче , което е говорило ...... :D
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот sokola » Вто Мар 27, 2012 12:47 pm

Забелязвам че си дъвче екскрементите моя папагал.Нормално ли е?
sokola
потребител
потребител

Назад към Папагали