Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Спешно инкубатор за яйца

Модератор: nikigeen

Спешно инкубатор за яйца

Мнениеот briliantbg » Пет Апр 06, 2012 10:40 am

Здравейте,
Двойката ни александър снесе 5 яйца в началото на март (първото на 28 Февруари). Женската беше много грижовна, но тъй като все още няма пиленце предполагам, че повечето са инфертилни. Тя все още лежи на яйцата, но е започнала да ги разпилява и вече не са всичките на едно място.
Дайте ми съвет какво да правим. моля ви, ако някой има инкубатор за яйца в София и има желание да помогне срещу заплащане да ми пише. Мисля, че това е единственият шанс да се излюпят пилета, ако има фертилни яйца. Почти съм сигурна, че женската ще изгуби интерес да мъти скоро.... то всъщност няма да има и смисъл. Миналата година се излюпиха 4 пилета от 4 яйца, но след месец родителите спряха да се грижат за тях и за съжаление всички пиленца умряха.
briliantbg
потребител
потребител

Re: Спешно инкубатор за яйца

Мнениеот ТЕРИЕР » Пет Апр 06, 2012 11:27 am

Провери ли дали е жив зародиша в яйцата?
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот briliantbg » Пет Апр 06, 2012 3:09 pm

Женската стана от яйцата и не само това, успя да зарови 3 от тях в остатъци от храна. Извадихме ги, но 2 са спукани и така или иначе са изстинали. В спуканите е имало ембриони. Прочетох в интернет как да проверим за останалите дали са заплодени - с осветяване с фенерче на тъмно. Вижда се нещо, но не и вени както е показано на снимките. Сякаш нещо мърда като завъртяхме яйцата, но може да е просто течност. Четох и за друг начин за проверка, като се сложат яйцата в купа с вода 37 градуса и по движението на яйцето се разбира. Не сме го правили. Сложихме ги в пластмасов съд, добре постлан с кухненска хартия на ел възглавница на темп около 37 градуса. Едва ли това ще помогне, но просто сърце не ми даде да ги изхвърля веднага. Яйцата са на около 35 дни, а александрите измътват за 26-28. Ако изобщо има шанс, то е за последните снесени яйза.
Ако може дайте ми съвети как да съм сигурна, че яйцата са живи или не.
Благодаря за помощта.
briliantbg
потребител
потребител

Мнениеот lorasdawn » Съб Апр 07, 2012 11:31 am

Не може да си 100% сигурен. Имам джинка, която първо лежа на две свои яйца, но не успя да излюпи. На 21 ден ги отворих (яйцата) и видях, че единия зародиш е умрял рано, а другото беше умряло преди коремчето му да се затвори. Сега плува в етилов спирт, а джинката лежи върху пъдпъдъчи яйца от Подуене.
lorasdawn
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Апр 07, 2012 3:23 pm

briliantbg написа:Женската стана от яйцата и не само това, успя да зарови 3 от тях в остатъци от храна. Извадихме ги, но 2 са спукани и така или иначе са изстинали. В спуканите е имало ембриони. Прочетох в интернет как да проверим за останалите дали са заплодени - с осветяване с фенерче на тъмно. Вижда се нещо, но не и вени както е показано на снимките. Сякаш нещо мърда като завъртяхме яйцата, но може да е просто течност. Четох и за друг начин за проверка, като се сложат яйцата в купа с вода 37 градуса и по движението на яйцето се разбира. Не сме го правили. Сложихме ги в пластмасов съд, добре постлан с кухненска хартия на ел възглавница на темп около 37 градуса. Едва ли това ще помогне, но просто сърце не ми даде да ги изхвърля веднага. Яйцата са на около 35 дни, а александрите измътват за 26-28. Ако изобщо има шанс, то е за последните снесени яйза.
Ако може дайте ми съвети как да съм сигурна, че яйцата са живи или не.
Благодаря за помощта.

Остави това , на което женската все още лежи - тя знае кое яйце да остави . Като стане и от последните яйца хвърляш всичко и започваш наново - ако няма излюпени пиленца . Ако има си набави храна за ръчно отглеждане , за да можеш да храниш малките .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот briliantbg » Съб Апр 07, 2012 8:34 pm

Вчера ги прегледахме пак, в яйцата се вижда въздушна възглавница и черно петно, но изглежда като снимката по-долу 6. Като се завърти леко яйцето се движи и течността вътре, но е ясно, че няма живот според мен. А и определено нямаше да успеем по този начин с топлене... Ембрионите в двете яйца, което бяха пукнати не изглеждаха като скоро излюпващи се пилета. Не знам какво стана. Дали защото снесоха 5 яйца, а обикновено снасят 4. Дале зящото женската може би седмица преди това си направи гнездо и легна върху лешници и бадеми от храна им... не знам. Този път се бяхме подготвили да помагаме с храненето на бебетата ако се наложи... бебешка храна, специални инструменти за хранене, везна за мерене и тн, а то от 5 яйца нищо. Предполагам, че поне е добре, че всичките са оплодени. Веднъж преди няколко години снесоха втори път. Дано не се изтощят само. Трябва ли да им даваме някакви добавки? Аз ги храня с Padovan, досега тя им харесва най-много.
Благодаря за помощта. Така се надявам да има хубави новини скоро.

Много блогодаря за съветите, започваме всичко наново. Дано да снесат пак този сезон.

http://forum.dog.bg/uploads/monthly_04_2012/post-123746-133377752457_thumb.jpg
briliantbg
потребител
потребител

Назад към Папагали