Paulina написа:nightingale написа:А какви са тези витамини които стоят целогодишно във волиерата ти и как става аджъба ето това :'' и птиците поемат това , което им е необходимо'' . А и щях да забравя ... Това с фразата'' минералите на прах'' е страхотна излагация и тъпизъм. Като давате съвети не е зле първо да се запознаете с елементарни работи.
Засрами се - ти си човек , който не може да различава мъжка от женска розела , а си тръгнал да се заяждаш ! Няма ли Администратори във този форум да вземат да те озаптят малко ! Срам и позор !!!

Калций, магнезий, фосфор, натрий, калий, хлор и сяра са от групата на така наречените макроелементи .. мед, цинк, желязо, арсен, хром, флуор, селен и др са от групата на микроелементите. Тези две групи елементи образуват така наречените минерални вещества които са изключително важни за живите организми още повече, че не могат да се синтезират от него а трябва да се набавят допълнително. Сега ще ти цитирам нещо относно минералите (от уикипедия): Минералите са съставните части на скалите и рудите, но образуват и собствени находища.
По-голямата част от познатите до днес 4442 минерала са неорганични [1], но има и органични минерали - напр. кехлибар. Науката, която се занимава с изучаването на минералите, се нарича минералогия....
Нали се сещаш че има разлика. Всъщност май за тебе такава няма. Плющиш такива простотии ,че и малко дете може да ти се смее. А срам и позор може да има единственно когато на такива глупости никой не реагира. За розелите прекрасно знаеш ,че не е така. Всъщност много добре ти е известно че се занимавам с птици които нямат видим полов диморфизъм и ако при теб определянето е с помоща на цветове и форми то аз съм се научил да виждам и невидимото.Трудно ще ме разбереш затова няма да навлизам в подробности. Преди години отиде да живееш в държава която беше мощна икономическа сила и беше свикнала да гледа надменно на двуджета като нас. Това явно ти е замътило главата и сега и ти си мислиш,че всичко знаеш и всичко можеш. Не ''скъпа'' . Не е така, ние не сме чак толкова тъпи. И не забравяй че бирата при теб се ползва за напиване а тук за изтрезняване.