Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

минерали ,креди ,витамини за Розела

Модератор: nikigeen

минерали ,креди ,витамини за Розела

Мнениеот pi4on » Чет Юни 17, 2010 10:40 pm

Ако някой има желание нека сподели ,аз давах на мойте розели креда и сепийна кост но те ги направиха на пух и прах и сега си ядат кацалките оня ден докопали и мушамата :D сега имам мушама декорирана от розела.Добре че не са набарали и яденето от масата,Като храна им давам от готовите насипни за средни папагали и от време на време разнообразявам с такава за едри .Ядат моркови ,краставица даже и домат с удоволствие.Може би някъде греша с тия работи но не съм забелязала да се влияе храносмилането им ,и като стана дума за това давате ли пясък на вашите ?Ще се радвам на какъвто и да е отогвор :drinks: а и още нали няма да им стане нещо като си гризкат от дървените кацалки те не са лакирани или обработвани-натурални съчки от градината са.
pi4on
потребител
потребител

Re: минерали ,креди ,витамини за Розела

Мнениеот Paulina » Чет Юни 17, 2010 11:01 pm

pi4on написа:Ако някой има желание нека сподели ,аз давах на мойте розели креда и сепийна кост но те ги направиха на пух и прах и сега си ядат кацалките оня ден докопали и мушамата :D сега имам мушама декорирана от розела.Добре че не са набарали и яденето от масата,Като храна им давам от готовите насипни за средни папагали и от време на време разнообразявам с такава за едри .Ядат моркови ,краставица даже и домат с удоволствие.Може би някъде греша с тия работи но не съм забелязала да се влияе храносмилането им ,и като стана дума за това давате ли пясък на вашите ?Ще се радвам на какъвто и да е отогвор :drinks: а и още нали няма да им стане нещо като си гризкат от дървените кацалки те не са лакирани или обработвани-натурални съчки от градината са.

Аз съм сложила пясък . От градината можеш да им даваш всякакви клони - това е удоволствие ( и необходимост за птиците ) . Поразрови се във форума за цветя кои растения евентуално са отровни .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот pi4on » Съб Юни 19, 2010 12:32 am

има ли нещо което им даваш специално за линеенето защото тези в момента линеят примерно някакви витамини?
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Юни 19, 2010 1:38 am

pi4on написа:има ли нещо което им даваш специално за линеенето защото тези в момента линеят примерно някакви витамини?

Не , не им давам нищо допълнително ( специално за линеенето ) . Но през цялата година имам във волиерата витамини и минерали на прах ( в отделна съдинка ) и птиците поемат това , което им е необходимо . Не пречи да им слагаш витамини във водата , а също така да им даваш и по малко плод .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Re: минерали ,креди ,витамини за Розела

Мнениеот stoki-harceri » Съб Юни 19, 2010 9:54 pm

pi4on написа:Ако някой има желание нека сподели ,аз давах на мойте розели креда и сепийна кост но те ги направиха на пух и прах и сега си ядат кацалките оня ден докопали и мушамата :D сега имам мушама декорирана от розела.Добре че не са набарали и яденето от масата,Като храна им давам от готовите насипни за средни папагали и от време на време разнообразявам с такава за едри .Ядат моркови ,краставица даже и домат с удоволствие.Може би някъде греша с тия работи но не съм забелязала да се влияе храносмилането им ,и като стана дума за това давате ли пясък на вашите ?Ще се радвам на какъвто и да е отогвор :drinks: а и още нали няма да им стане нещо като си гризкат от дървените кацалки те не са лакирани или обработвани-натурални съчки от градината са.

Probvai s Amonozol na firmata Biofatori
stoki-harceri
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Юни 20, 2010 12:00 pm

Paulina написа:
pi4on написа:има ли нещо което им даваш специално за линеенето защото тези в момента линеят примерно някакви витамини?

Не , не им давам нищо допълнително ( специално за линеенето ) . Но през цялата година имам във волиерата витамини и минерали на прах ( в отделна съдинка ) и птиците поемат това , което им е необходимо . Не пречи да им слагаш витамини във водата , а също така да им даваш и по малко плод .
А какви са тези витамини които стоят целогодишно във волиерата ти и как става аджъба ето това :'' и птиците поемат това , което им е необходимо'' . А и щях да забравя ... Това с фразата'' минмералните вещества на прах'' е страхотна излагация и тъпизъм. Като давате съвети не е зле първо да се запознаете с елементарни работи.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Юни 20, 2010 12:15 pm

Paulina написа:

А какви са тези витамини които стоят целогодишно във волиерата ти и как става аджъба ето това :'' и птиците поемат това , което им е необходимо'' . А и щях да забравя ... Това с фразата'' минералите на прах'' е страхотна излагация и тъпизъм. Като давате съвети не е зле първо да се запознаете с елементарни работи.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Юни 20, 2010 3:12 pm

nightingale написа:А какви са тези витамини които стоят целогодишно във волиерата ти и как става аджъба ето това :'' и птиците поемат това , което им е необходимо'' . А и щях да забравя ... Това с фразата'' минералите на прах'' е страхотна излагация и тъпизъм. Като давате съвети не е зле първо да се запознаете с елементарни работи.

Засрами се - ти си човек , който не може да различава мъжка от женска розела , а си тръгнал да се заяждаш ! Няма ли Администратори във този форум да вземат да те озаптят малко ! Срам и позор !!!

:evil:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Юни 20, 2010 6:18 pm

Paulina написа:
nightingale написа:А какви са тези витамини които стоят целогодишно във волиерата ти и как става аджъба ето това :'' и птиците поемат това , което им е необходимо'' . А и щях да забравя ... Това с фразата'' минералите на прах'' е страхотна излагация и тъпизъм. Като давате съвети не е зле първо да се запознаете с елементарни работи.

Засрами се - ти си човек , който не може да различава мъжка от женска розела , а си тръгнал да се заяждаш ! Няма ли Администратори във този форум да вземат да те озаптят малко ! Срам и позор !!!

Калций, магнезий, фосфор, натрий, калий, хлор и сяра са от групата на така наречените макроелементи .. мед, цинк, желязо, арсен, хром, флуор, селен и др са от групата на микроелементите. Тези две групи елементи образуват така наречените минерални вещества които са изключително важни за живите организми още повече, че не могат да се синтезират от него а трябва да се набавят допълнително. Сега ще ти цитирам нещо относно минералите (от уикипедия): Минералите са съставните части на скалите и рудите, но образуват и собствени находища.

По-голямата част от познатите до днес 4442 минерала са неорганични [1], но има и органични минерали - напр. кехлибар. Науката, която се занимава с изучаването на минералите, се нарича минералогия....
Нали се сещаш че има разлика. Всъщност май за тебе такава няма. Плющиш такива простотии ,че и малко дете може да ти се смее. А срам и позор може да има единственно когато на такива глупости никой не реагира. За розелите прекрасно знаеш ,че не е така. Всъщност много добре ти е известно че се занимавам с птици които нямат видим полов диморфизъм и ако при теб определянето е с помоща на цветове и форми то аз съм се научил да виждам и невидимото.Трудно ще ме разбереш затова няма да навлизам в подробности. Преди години отиде да живееш в държава която беше мощна икономическа сила и беше свикнала да гледа надменно на двуджета като нас. Това явно ти е замътило главата и сега и ти си мислиш,че всичко знаеш и всичко можеш. Не ''скъпа'' . Не е така, ние не сме чак толкова тъпи. И не забравяй че бирата при теб се ползва за напиване а тук за изтрезняване.
:wink: :drinks:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Юни 20, 2010 7:12 pm

nightingale написа: Калций, магнезий, фосфор, натрий, калий, хлор и сяра са от групата на така наречените макроелементи .. мед, цинк, желязо, арсен, хром, флуор, селен и др са от групата на микроелементите. Тези две групи елементи образуват така наречените минерални вещества които са изключително важни за живите организми още повече, че не могат да се синтезират от него а трябва да се набавят допълнително. Сега ще ти цитирам нещо относно минералите (от уикипедия): Минералите са съставните части на скалите и рудите, но образуват и собствени находища.

По-голямата част от познатите до днес 4442 минерала са неорганични [1], но има и органични минерали - напр. кехлибар. Науката, която се занимава с изучаването на минералите, се нарича минералогия....
Нали се сещаш че има разлика. Всъщност май за тебе такава няма. Плющиш такива простотии ,че и малко дете може да ти се смее. А срам и позор може да има единственно когато на такива глупости никой не реагира. За розелите прекрасно знаеш ,че не е така. Всъщност много добре ти е известно че се занимавам с птици които нямат видим полов диморфизъм и ако при теб определянето е с помоща на цветове и форми то аз съм се научил да виждам и невидимото.Трудно ще ме разбереш затова няма да навлизам в подробности. Преди години отиде да живееш в държава която беше мощна икономическа сила и беше свикнала да гледа надменно на двуджета като нас. Това явно ти е замътило главата и сега и ти си мислиш,че всичко знаеш и всичко можеш. Не ''скъпа'' . Не е така, ние не сме чак толкова тъпи. И не забравяй че бирата при теб се ползва за напиване а тук за изтрезняване.
:wink: :drinks:

Не знам какви са ти комплексите и защо точно си намерил форума за място на избиване ! Моите розели не ги позна и това е факт !
Но и " гений " като теб може да сгреши - и ти си само един простосмъртен !

Написах на pi4on какво давам на моите птици , защото така е написано на опаковката - нито съм си го измислила , нито съм си го изсмукала от пръстите !

О , да , явно Mineralien се превежда като "минерални вещества" :think: Дребнавостта ти просто няма край ! И защо забравих , че освен английски , то и немският ти е перфектен :think:

И остави това кой къде живее , престани да злобееш !!! :nono: Вземи напиши нещо свестно , така , че жената да си помогне на птиците !

.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Юни 20, 2010 7:28 pm

Да вярно е аз съм само един простосмъртен. Нищо повече....но и нищо по малко. :wink: Припомни ми че май нещо ми убягва, кога съм ти виждал розелите че и полът им да съм определял :think: . Да не би да имаш в пред вид когато преди една година си взема такива и не можеше да им определиш полът и се допита до мен? Свестното нещо го написах по-горе Правете разлика между минерали и минерални вещества. (за теб не се отнася, явно това ти отнема доста умствена енергия ) Нека спрем до тук. Предлагам да оставим тези неща и да поговорим за витамините които имаш ''целогодишно'' във волиерите си и как твоите птици набавят от тях онези неща, от които имат нужда. Разкажи ни моля те или пак започвам да се заяждам :wink:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Юни 20, 2010 8:18 pm

nightingale написа:Да вярно е аз съм само един простосмъртен. Нищо повече....но и нищо по малко. :wink: Припомни ми че май нещо ми убягва, кога съм ти виждал розелите че и полът им да съм определял :think: . Да не би да имаш в пред вид когато преди една година си взема такива и не можеше да им определиш полът и се допита до мен? Свестното нещо го написах по-горе Правете разлика между минерали и минерални вещества. (за теб не се отнася, явно това ти отнема доста умствена енергия ) Нека спрем до тук. Предлагам да оставим тези неща и да поговорим за витамините които имаш ''целогодишно'' във волиерите си и как твоите птици набавят от тях онези неща, от които имат нужда. Разкажи ни моля те или пак започвам да се заяждам :wink:

Виждал си ги , на снимка ( и то цветна ( колко ли бяха . . . :think: ) ) и .....се изложи ! Да , допитах се до теб , защото реших , че като човек , който е продавал такива птици ще разбира и нещо от тях . . .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Следваща

Назад към Папагали