Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Неприятна случка с яйцето

Модератор: nikigeen

Неприятна случка с яйцето

Мнениеот westcoast5 » Вто Юли 20, 2010 8:21 pm

Здравейте ! Да ви питам на някой случвало ли му се е подобно нещо? Става въпрос за двойка корели които са заедно от 2 месеца и женската си снесе първото яйце ,след седмица снесе второ яйце ,мътиха ги 2 седмици след което един ден както женската си мъти в къщурката нещо излезна изведнъж навън и какво да видя ,яйце залепено на дупето и и докато реша да бръкна в клетката и да го хвана то падна и се счупи а вътре имаше жълтък ,сега си мътят първото яйде което снесоха, Въпросите са ми по колко яйца снасят корелите и сега като е само едно има ли вероятност да снесат скоро пак и това ,че вътре е имало жълтък значи ли ,че е можело да се излюпи пиле ? Благодаря
westcoast5
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Юли 21, 2010 1:26 am

Интересно е , че яйцето се е "залепило" на дупето :think: И щом е мътено две седмици , а вътре има жълтък (няма кръв и зародиш) , то то не е било оплодено . От къде знаеш , че сега си мътят първото яйце , а не второто ? Жълтъкът не е гаранция за пиленце , важна е "семката" ( да е оплодено) :cool:
От това "люпило" няма да излезе нищо , но стискай палци да не съм права !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот westcoast5 » Сря Юли 21, 2010 12:39 pm

Защото яйцата бяха различни по форма ,едното с остър връх беше а другото с тъп и така разбрах ,че остана първото яйце ,а иначе чак догодина ли ще снесе пак или какъв е периода ?
westcoast5
потребител
потребител

Мнениеот korelka » Чет Юли 29, 2010 5:13 pm

Zdravei westcoast5,

na kakva vyzrast sa korelite ti?

Poprincip korelite snasiat mejdu 4 i 6 jaica. Vseki 2 dni snasia jenskata po edno jaice. Mytiat mejdu 18 i 21 dni. Pri korelite mytiat i dvata pola na smeni. V prirodata korelite otglejdat v opredelni godini po miakolko pokolenia. Drugi godini ne snasiat izobshto, zashtoto usloviata ne sa optimalni. Pticite na moi poznati, koito razvyjdat snasiat po 3 pyti v godinata.

Tvojata dvoika e oshte neopitna. Ne viarvam da izleze neshto tozi pyt. Vyprosa e dali izobshto ti triabvat malki. Zamislial li si se kakvo shte gi pravish ako se izljupiat?

Pri neopitni dvoiki se nalaga poniakoga choveshka namesa. V protiven sluchai malkite niamat shans. Neobhodima e specialna hrana, koiato sydyrja masa dopylnitelni preparati (laktobazili, vitamini itn....) za da se izgradi chrevnata flora. Konstantna temperatura i visoka vlajnost na vyzduha sa syshto mnogo vajni. Ima oshte 100 kriteria, koito triabva da spazish... Govoria ot lichen opit. Pri men naprimer myjkoto ne iskashe da hrani malkite. Gotov li si da zahranvash vseki 2 chasa pyrvonachalno (vkljuchitelno prez noshtta) za da ojiveiat drebosychetata?

V sluchai che roditelite se grijat triabva da im predlojish na tiah specialna hrana, koito sydyrja mnogo vitamini i beltychini (znaesh li, che v prirodata korelite se hraniat ot chasti s nasekomi dokato otglejdat malki?)... Az na moite vseki den im varia hrana...

Za syjalenie mogat da vyzniknat mnooogo problemi, vkljuchitelno i pri roditelite. Ako ne iskash da zadyrjish malkite i ako niamash hora, koito iskat da gi poemat- po-dobre izvadi gnezdoto (kutia ili kakvoto tam si im dal) za da ne gi animirash da snasiat jaica!

Ti javno niamash nikakva predstava kak se gledat malki koreli (ne priemai izkazvaneto mi za obida) i ne vijdam kak shte se spravish bez "profesionalna" pomosht.

Nadiavam se da ti stiga tazi informacia. Ako imash drugi vyprosi- pitai!

Админ :Писането на кирилица е задължително
korelka
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Юли 29, 2010 10:25 pm

Корелке , пиши на кирилица ! За да се прочете написаното човек трябва да си вземе отпуска !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот korelka » Чет Юли 29, 2010 10:29 pm

Za syjalenie imam na klaviaturata samo latinskite bukvi i ne znam kyde tochno se namirat analozite na bylgarski. Edno izrechenie mi otnema chasove.. Inache s udovolstvie...
korelka
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Чет Юли 29, 2010 11:50 pm

за фонетична подредба не си ли чувала
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот korelka » Пет Юли 30, 2010 12:06 am

Zdravei Myro,

da, predstavi si, chuvala sym! No poradi opredeleni prichini v momenta niamam takava. Niamam namerenie da ti se obiasniavam. Kato te drazni temata ili latinicata mi- prosto ignorirai prinosa mi! Vyprosa ne si go zadal ti, taka che ostavi westcoast5, koito e otkril temata da preceni dali mu se investira vremeto da prochete kakvo sym mu napisala!

Predlagam kato ne jelaesh da prinesesh neshto tematichno v bydeshte da se vyzdyrjash ot izkazvania, koito ne sa na miasto! Ako sled tozi post iskash da me razkysash verbalno, molia otvori nova tema. V polza na vsichki e kato temite sa kompaktni i s jasno sydyrjanie, rechi po zadadenata tema!

Blagodaria vi, mejdi drugoto, za privetlivoto posreshtane vyv foruma! Az prosto iskah da pomogna...
korelka
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Пет Юли 30, 2010 12:14 am

нещо си споменала името ми ако искаш нещо да ми кажеш на кирилица иначе не си губя времето да чета на шлокавица :cool:
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот korelka » Пет Юли 30, 2010 12:16 am

Kato tolkova dyrjish na kirilizata, pone ja izpolzvai pravilno! Kato gledam prepinatelnite znaci gi niamash za nishto :cool:
korelka
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Пет Юли 30, 2010 1:16 am

[quote="korelka"]Kato tolkova dyrjish na kirilizata, pone ja izpolzvai pravilno! Kato gledam prepinatelnite znaci gi niamash za nishto :cool:[/quote

Последно предупреждение, форума има вградена фонетично подредба, веднага под полето в което пишеш нов пост.Не си позволявай да остроумничиш по хора които доброжелателно са ти написали да пишеш на кирилица.Тук не сме в час по български, за да се прави забележка за препинателни знаци, но да пишеш на латиница на български е неуважение към езика и форума.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот korelka » Пет Юли 30, 2010 2:18 am

Още веднъж тук: Не съм се опитвала да остроумнича и да се заяждам! Ако някой е интерпретирал написаното така, съжалявам! Надявам се от тук нататък да няма повече такива недоразумения! Пожелавам на всички спокойна нощ!
korelka
потребител
потребител

Следваща

Назад към Папагали