Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

НЕРАЗДЕЛКИ

Модератор: nikigeen

НЕРАЗДЕЛКИ

Мнениеот Nikito1 » Пон Яну 26, 2009 7:17 pm

Здравейте.
Датйте да поговорим за неразделките малко.Някои по-опитен да каже задалжително ли е гнездилката да е с двойно дъно.За да се слага съд с вода под яйцата.Тъй като имало голям процент които не се излюпвали.
на отговорилите:БЛАГОДАРЯ
Nqmam kakvo da dobavq.
Аватар
Nikito1
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Вто Яну 27, 2009 9:18 pm

Неразделките люпят целогодишно както по двойки така и на ята.Полово се различават много трудно но хора с много годишен опит са намерили разлики и го правят с лекота.Полова зрялост достигат след 10 месец,снасят от 3 до 6 яйца и ги мътят 21 дена.Неразделките за разлика от другите папагали плетът гнездо за материал се използва клони от върба но трябва да са по дебели защото тънките ги раздробяват много.За тавичка с вода под гнездото не съм слагал и съм имал добра люпилност, като има къде да се къпят съм забелязъл че се къпят и лягат мокри на яйцата.Според мен запичането на яйцата се получава от прегряване от колкото от недостик на влага
Последна промяна Мъро на Вто Яну 27, 2009 11:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Re: НЕРАЗДЕЛКИ

Мнениеот nightingale » Вто Яну 27, 2009 11:09 pm

Nikito1 написа:Здравейте.
Датйте да поговорим за неразделките малко.Някои по-опитен да каже задалжително ли е гнездилката да е с двойно дъно.За да се слага съд с вода под яйцата.Тъй като имало голям процент които не се излюпвали.
на отговорилите:БЛАГОДАРЯ
Не е задължително да правиш двойно дъно ,но ако въздушната влага помещението не е в нужните параметри недей разчита дори и на минимален успех.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Re: НЕРАЗДЕЛКИ

Мнениеот velina_86 » Съб Фев 07, 2009 11:20 pm

Маниачка съм на тема папагали. В момента имам малък Александър и Корела. Преди 3 години имах Неразделка. Бих казала че са много крехки папагали. Живееше заедно с Корелата ми, разбираха се...понякога Нераделката кълвеше другарчето си по краката, това се дължи на факта че са различни породи. Не пееше.. беше див. За съжаление живя само 9 месеца. Един ден го забелязах, че стои на едно място, не яде и над ноздрите малка част от перцата му ги нямаше. Много се притесних, обадих се във ветеринарна клиника( става въпрос за град Русе), но за съжаление д-р Христов не успя да му помогне. След като го оставих в клиниката, няколко часа по-късно докторът ми каза че е починало. Много неприятно... Толкова са нежни неразделките... По-добрият избор е Корела. Тя живее с мен вече 10 години.. (дано и още да е здрава:), пее, имитира забавна е,,... превързана е към мен,... играем си... Докато Неразделката... тя не може да живее сама,, и винаги иска да е претисната към дрогарчето си...Не Ви препоръчвам тази порода...
velina_86
нов
нов

Мнениеот Мъро » Нед Фев 08, 2009 12:31 am

Това че неразделките не живеят по една са пълни глупости.По добре се чувстват в ято защото са ятни птици но могат да се отглеждат и самостоятелно.
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Фев 08, 2009 1:12 am

Неразделката живее в ято през по- голямата част от годината.През размножителният период ятото се разпада на чифтове,които дълги години се запазват.От там и името на тези папагали. Неразделни.Но както каза Миро те безпроблемно се отглеждат и самостоятелно.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Нед Фев 08, 2009 7:02 pm

И само да допълня са много здрави и непретенциозни птички.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

.........

Мнениеот Nikito1 » Пет Фев 13, 2009 9:59 pm

Здравейте.
Нека някой,ако може да ми обясни колко дена след като неразделките спрат с направата на гнездото ще се появи яйце.Моите неразделки спряха да правет гнездо,женската почти не излиза от него но вече 5-6 дена не снася.По цял ден лежи вътре,мъжкия я храни но яице няма :( .
Значи ли това че неработи женската или е нормално при млади неразделки?
Nqmam kakvo da dobavq.
Аватар
Nikito1
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Съб Фев 14, 2009 12:04 am

малко е рано да снасят ако не ги топлиш
Аватар
Мъро
потребител
потребител

....

Мнениеот Nikito1 » Чет Фев 19, 2009 9:05 pm

Аз ги отоплявам.Те вече са на яйца.Поне видях едно под женската.Защото не излиза въобще.Но ме притеснява мъжката неразделка защото и тя е все навряна в гнездото.Нормално ли е това поведение на мъжкият.И ако се излюпят малки на кои ден се опръстеняват те?
Nqmam kakvo da dobavq.
Аватар
Nikito1
потребител
потребител

неразделките ми

Мнениеот Nikito1 » Пет Фев 27, 2009 5:43 pm

Никой не ми отговори на предния въпрос но аз ще питам още нещо.Понеже прочетох,че масковата нераделка снася (2-6)яйца.А днес видях че моите неразделки имат 8 яйца,че въпроса ми е да не би да са и двете женски и затова да имат толкова много яйца?Или това е невъзможно?
На отговорилите БЛАГОДАРЯ.
Nqmam kakvo da dobavq.
Аватар
Nikito1
потребител
потребител

Мнениеот Мъро » Пет Фев 27, 2009 8:39 pm

ами нормално е някой женски снасят по повече опръстеняват се от 7-10 ден
Аватар
Мъро
потребител
потребител