Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

вълнисти папагали

Модератор: nikigeen

Re: вълнисти папагали

Мнениеот niksataa » Чет Юни 16, 2011 7:57 pm

имали значение ако имат родниска връска
niksataa
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Пон Юли 04, 2011 9:31 pm

Имам 4 вълнисти папагали 3 мъжки и един женски . Въпросат мие зашто женската не иска да снася възможно ли е заштото за 3 мъжки . моля помогнете защото вече не знам какво да ги правя . Бладория предварително!
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Юли 05, 2011 8:22 pm

slavi_kn написа:Имам 4 вълнисти папагали 3 мъжки и един женски . Въпросат мие зашто женската не иска да снася възможно ли е заштото за 3 мъжки . моля помогнете защото вече не знам какво да ги правя . Бладория предварително!

Не иска да снася защото не е кокошка - носачка !!! Явно животното няма условия за развитие - гнездилка , храна , място и прочие ! Отдели женската с единят мъжки , постави им гнездилка , храни ги и с пресна храна ( плодове , зелено ) и ако животните не са много млади или пък много стари все ще се размножат . Ако не се размножат остават възможностите женската да е ялова , да не харесва нито един от мъжките или пък просто да нямаш птици и от двата пола !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Вто Юли 05, 2011 8:42 pm

Ами имат всичко всеки ден им давам плодове яице глухарче имат и гнездилка папагалите го взех от близак 4овек и ми каза че женската е на две години и ве4е е имала малки и е чивт с единиа папагал! Надявам се ако ги отделя да имат малки ! Сложил сам две гнездилки и женската влиса в една от тях но не иска да мъти и затова писаь тук за помощ
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Сря Юли 06, 2011 12:25 am

slavi_kn написа:Ами имат всичко всеки ден им давам плодове яице глухарче имат и гнездилка папагалите го взех от близак 4овек и ми каза че женската е на две години и ве4е е имала малки и е чивт с единиа папагал! Надявам се ако ги отделя да имат малки ! Сложил сам две гнездилки и женската влиса в една от тях но не иска да мъти и затова писаь тук за помощ

Не смяташ ли че много бързаш ? Недей да махаш останалите мъжки ,защото незнаеш в момента с кой е чивт!Остави ги така с хралупите и имай търпение !
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот slavi_kn » Сря Юли 06, 2011 10:33 am

Знам с коий е чивт тази хралупа седи там от началото на юни месец ! затова мисля да ги махна др 2 и да видя какво ще стане ! Мъжките папагали са син сив и жълт и тя е чивт със сивия познах защото я храни и си се пощят постоянно ! затова дове4ера ще го махна другите а клетката е голяма 1/1/40см. височина дължина и дълбочина
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Чет Юли 07, 2011 11:41 am

днес видях как мъжкия се качва върху женската но другия мъжки като го види и го бие :( за жалост но днеска сам твърдо решен ще ги махам от голямата клетка
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Чет Юли 07, 2011 1:33 pm

Ако ги отделиш увеличаваш вероятността женската да НЕ снесе.Моят съвет е да вземеш още една, или 2 женски(стига пространството да го позволява) и да поставиш 5,6 къщички.Тогава, с малко търпение със сигурност ще имаш успех.
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Чет Юли 07, 2011 1:52 pm

ivobaroveca написа:Ако ги отделиш увеличаваш вероятността женската да НЕ снесе.Моят съвет е да вземеш още една, или 2 женски(стига пространството да го позволява) и да поставиш 5,6 къщички.Тогава, с малко търпение със сигурност ще имаш успех.

защо да се намалява шанса така другите два мъйи няма да гонят този с които в момента са чивт
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Чет Юли 07, 2011 2:46 pm

Защото това са птици които живеят на ята.Добър вариант е също 1 мъжки с 2 женски.
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Чет Юли 07, 2011 3:13 pm

да това го знам за две те женски но си мисля че ако махна др те мъжки няма да пречат за оплождането
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Чет Юли 07, 2011 3:57 pm

Няма смисъл да откриваш "топлата вода".Всичко това е пробвано и много малък процент от хората са успели да направят самостоятелна развъдна двойка вълнисти папагали.Снасянето и оплождането са независими неща, нека първо да снесе женската и тогава мисли за оплождането.Ако вземеш още една женска, двете ще започнат да се бият за една и съща мътилка, което привидно също е пречка но ги стимулира към размножаване.
ivobaroveca
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Папагали