Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

вълнисти папагали

Модератор: nikigeen

вълнисти папагали

Мнениеот Paulina » Чет Юли 07, 2011 4:42 pm

ivobaroveca написа:Няма смисъл да откриваш "топлата вода".Всичко това е пробвано и много малък процент от хората са успели да направят самостоятелна развъдна двойка вълнисти папагали.Снасянето и оплождането са независими неща, нека първо да снесе женската и тогава мисли за оплождането.Ако вземеш още една женска, двете ще започнат да се бият за една и съща мътилка, което привидно също е пречка но ги стимулира към размножаване.

О , би ли обяснил и на мен : как така да снесе женската , пък после да се мисли за оплождането ???

И ако си виждал женска с разкървавена от бой глава , с цел да се "докопа" до някоя хралупа как това я стимулира за размножаване ???

:think:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Re: вълнисти папагали

Мнениеот Галин Господинов » Чет Юли 07, 2011 6:10 pm

и за мен не е много нормално да се държат толкова мъжки с една женска, (освен ако тя не е с особени способности и мераци :D) вземи си още някоя и готово, гледай си малко ято. Гнездилките ти да не са купени от магазин, понеже ако са от онези, които аз виждам по магазините ще имаш доста главоболия...... а това да снася първо женската и после да се обръщало внимание на оплождането, ми се вижда излишна загуба на време и амортизация на птицата.....
Но няма значение, няма и обект, просто мисъл обременена от желание, погубено от сетивата....
Аватар
Галин Господинов
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Чет Юли 07, 2011 9:34 pm

Аз тази вечер ги отделих и сам оставил женстата с мъжкия дето са чивт пак ще видим какво ще стане. Надявам се да има резултат :-|
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юли 07, 2011 11:25 pm

Paulina написа:О , би ли обяснил и на мен : как така да снесе женската , пък после да се мисли за оплождането ???

Eми много просто !!!
Ти папагал с външно оплождане не си ли виждала ???!!! :shock:

Изображение
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Пет Юли 08, 2011 12:55 am

ivobaroveca написа:Няма смисъл да откриваш "топлата вода".Всичко това е пробвано и много малък процент от хората са успели да направят самостоятелна развъдна двойка вълнисти папагали.Снасянето и оплождането са независими неща, нека първо да снесе женската и тогава мисли за оплождането.Ако вземеш още една женска, двете ще започнат да се бият за една и съща мътилка, което привидно също е пречка но ги стимулира към размножаване.

Ей пич аз 15 години отглеждах вълнисти и изложбени такива папагали и само по двойки !И снасянето е впоследствие на оплождане или опит от сторана на мъжкият за оплождане :D !
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот nightingale » Пет Юли 08, 2011 1:04 am

david_67 написа:И снасянето е впоследствие на оплождане или опит от сторана на мъжкият за оплождане :D !

Абе не е баш тъй ама айде.
Ша та минем по тънката тарифа. :cool:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Пет Юли 08, 2011 1:26 am

nightingale написа:
david_67 написа:И снасянето е впоследствие на оплождане или опит от сторана на мъжкият за оплождане :D !

Абе не е баш тъй ама айде.
Ша та минем по тънката тарифа. :cool:

ТИШО не я тъни и ни подхващай тази тема !
Можеш да погледнеш на болшенството от изложбени папагали от БГ на хълките КАКВИ ИНИЦИАЛИ ИМА !
РД или RD и КН или KN. A това е Румен Давидков Кюстендил!
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот nightingale » Пет Юли 08, 2011 1:32 am

Не бих си позволил Румка да се усъмня в резултатите ти.
Обаче относно твъредението ти, че снасянето на яйца е в следствие на оплождане ,мисля че само ей тея двамата караконжули ще се съгласят с теб, а пък аз ша си ударя каскета у земята. :wink:

Изображение
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Пет Юли 08, 2011 9:09 am

Кокошите яйца от магазина оплодени ли ги ядете? Като му казах на човека да не мисли за оплождането, имах предвид че мъжкия ще намери начин да си свърши работата но съвсем не съм убеден че женската ще снесе при създадените и условия.Някои съфорумци явно мътят яйцата на мъжкия.Всички гледате вълнистите си папагали на ято, и не мога да разбера защо му давате съвет да ги отдели. Колега пожелавам ти успех в развъждането по по-трудния начин!
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот slavi_kn » Пет Юли 08, 2011 11:50 am

Аз вече ги отделих обаче са в малка клетка като само за ч папагал и незма дали няма да се избият! :-|
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Пет Юли 08, 2011 4:48 pm

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1% ... 0%B0%D0%BB
Най-добре прочети това внимателно и кажи после кой лъже
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот Галин Господинов » Пет Юли 08, 2011 6:58 pm

Колеги, не искам да се заяждам, просто като стана дума за wikipedia и викам да дам един съвет, да не се доверявате на такъв тип източници сляпо и безусловно. Преди време примерно пишеше, че Accipiter gentilis е с размах на крилете 160.... което е 40-50см разлика от истината :D та нека не забравяме, че "досиетата Х" играят здраво... "истината е някъде там"
Но няма значение, няма и обект, просто мисъл обременена от желание, погубено от сетивата....
Аватар
Галин Господинов
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Папагали