Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Размножаване на корели

Модератор: nikigeen

Re: Размножаване на корели

Мнениеот Paulina » Сря Апр 27, 2011 10:31 pm

Buggy написа:Имам въпрос.Бебетата ми корели са на около 10 дни а са много малки за възраста си.Едното тежи 21 г. другото 31 г.Очите са им още затворени и акак цели несмляни зърна?Какво се случва? Давам на родителите хляб,варено яйце ,морков..В чуждестранен форум ми казаха че малките не получават достатъчно течности и че трябва ръчно подхранване.

Не знам колко точно трябва да са тежки малките - между 21 и 31 грама е огромна разлика , което ще рече , че по-лекото е явно и по-младо ....

Махни хляба , та даже и яйцето - семена , вода , настъргани моркови и парчета ябълка е достатъчно . Ако ти се намира купешка яйчена храна я предостави на родителите . С ръчно подхранване ще навредиш на малките . В чуждестранният форум на какъв език пишеш ? Сигурен /на ли си , че несмляните семена не са "изплюти" от родителите , когато са хранили потомството ? Чела съм за малки , които са отворили очите си на 15-тия ден - за това не се притеснявай !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Апр 27, 2011 11:23 pm

Paulina написа:
Buggy написа:Имам въпрос.Бебетата ми корели са на около 10 дни а са много малки за възраста си.Едното тежи 21 г. другото 31 г.Очите са им още затворени и акак цели несмляни зърна?Какво се случва? Давам на родителите хляб,варено яйце ,морков..В чуждестранен форум ми казаха че малките не получават достатъчно течности и че трябва ръчно подхранване.

Не знам колко точно трябва да са тежки малките - между 21 и 31 грама е огромна разлика , което ще рече , че по-лекото е явно и по-младо ....

Махни хляба , та даже и яйцето - семена , вода , настъргани моркови и парчета ябълка е достатъчно . Ако ти се намира купешка яйчена храна я предостави на родителите . С ръчно подхранване ще навредиш на малките . В чуждестранният форум на какъв език пишеш ? Сигурен /на ли си , че несмляните семена не са "изплюти" от родителите , когато са хранили потомството ? Чела съм за малки , които са отворили очите си на 15-тия ден - за това не се притеснявай !

:|
Послушайте Паулина. :cry: Тя е видено корифей измежду екзотиците ,още повече измежду диетолозите тясно специализирали се.Направо ме разсмя :lol: "..........парчета ябълка е достатъчно". :nono:Остава и круши да им пуснете...... Направо ще залеят като жатварски стомни........И това ще е краят им.Но вече наистина от дехидратация.
Сега сериозно,прирастът е добър ,още повече ако и пилетата изглеждат с добър тургор,т.е. с добре заоблени форми и голямо коремче,в най-ниската част на което ясно се вижда и може да бъде опипано жлезистото им стомахче.Какво обезводнявате........,ако пилетата изглездат по този начин, а и явно са и с добър прираст.
Поставете парчета стара хоросанова мазилка и мисля ,че нямате проблем.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 28, 2011 8:12 am

д-р Иван Кючуков написа: :|
Послушайте Паулина. :cry: Тя е видено корифей измежду екзотиците ,още повече измежду диетолозите тясно специализирали се.Направо ме разсмя :lol: "..........парчета ябълка е достатъчно". :nono:Остава и круши да им пуснете...... Направо ще залеят като жатварски стомни........И това ще е краят им.Но вече наистина от дехидратация.
Сега сериозно,прирастът е добър ,още повече ако и пилетата изглеждат с добър тургор,т.е. с добре заоблени форми и голямо коремче,в най-ниската част на което ясно се вижда и може да бъде опипано жлезистото им стомахче.Какво обезводнявате........,ако пилетата изглездат по този начин, а и явно са и с добър прираст.
Поставете парчета стара хоросанова мазилка и мисля ,че нямате проблем.

Ех , Иване , Иване - ти за една дума ли се хвана ...... :think: : От кога ябълката води до дехидратация , освен , ако не е приготвена за ошав :lol:
Явно те боли , че при Екзотиката загуби по всички фронтове и сега реши и тук да се позаяждаш :!

Ами добре , Големи Селекционерю - що не вземеш да направиш една таблица за грамовият разтеж на корелите - от излюпването , до напускането на гнездилката

Изображение

и накрая ни покажи онези корели , специалните , на жълтите петна - да ги видим как изглеждат сега :D

п.п. Между другото - крушата също е добра алтернатива :mrgreen:

може да бъде опипано жлезистото им стомахче
- ехо , малките птици не се опипват , а се оглеждат :nono:

Ето ти снимка на едно "дехидратирало" малко , чийто родители са получавали и изброеният от мен плод : :D

Изображение

Така , Ванка - сега си ти наред със снимковият материал :!: :twisted: :!:

А на Buggy да пожелаем успех с избора на храната !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Чет Апр 28, 2011 10:09 am

В чуждестранния форум пиша на английски и ми казаха ,че щели да умрат освен ако не почна захранване в гнездото с кисело мляко и чеснова прах.Едното малко показва физически признаци на забавен растеж(високо чело,големи очи и нозди)В гнездото има и нормални гръгли изпражнения,но вчера когато вадих да меря малките ,дребното пиле изака семена(твърди)Имали друга опция вместо подхранване,освен да почна да давам ябълки,моркови давам всикш ден.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Чет Апр 28, 2011 10:56 am

Paulina написа:Изображение

Така ли изглежда 10 дневно пиле при теб.......Моля те ,не заблуждавай хората.
Забавна си ми с андрешковщината си.
На теб мила няма какво да показвам и доказвам.
Опоненти като теб не могат да ми бъдат съдници.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 28, 2011 11:27 am

д-р Иван Кючуков написа:Така ли изглежда 10 дневно пиле при теб.......Моля те ,не заблуждавай хората.
Забавна си ми с андрешковщината си.
На теб мила няма какво да показвам и доказвам.
Опоненти като теб не могат да ми бъдат съдници.

Да съм написала някъде , че пилето е на 10 дена :?: :?: :?: Покажи ми къде :think: :think: :think:

Buggy - каквото и да ти напиша ще ме "изядът" и тук - "големите" селекционери знаят винаги по-добре :twisted:

Всеки от нас има собствен опит и живота го учи на това , което още не знае или пък вече е забравил . Господин Кючуков ще ти каже за чесновият прах и за киселото мляко - той ги разбира нещата :D :D :D
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Чет Апр 28, 2011 12:02 pm

Моля ви не се карайте,а помагайте ,защото пилетата ми не са наддали от вчера.Голямато е по оформено и вече има тъмно петна по тялото, кадето трябва да избият пера.Малкото е много дребно,разликата им е най- много 2 ден.Обезводнени ли са?Колко трябва да тежи 10 дневно пиле? Мойто голямата не е прогледнало ,а на всякъде дават че на 6-7 ден е прогледнало.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 28, 2011 2:08 pm

Buggy написа:Моля ви не се карайте,а помагайте ,защото пилетата ми не са наддали от вчера.Голямато е по оформено и вече има тъмно петна по тялото, кадето трябва да избият пера.Малкото е много дребно,разликата им е най- много 2 ден.Обезводнени ли са?Колко трябва да тежи 10 дневно пиле? Мойто голямата не е прогледнало ,а на всякъде дават че на 6-7 ден е прогледнало.

Мисля , че ти писах , че може и на 15-тия ден да прогледне - зависи от развитието на птицата !

Я кажи - не бъркаш ли прекалено често при малките и по този начин притесняваш родителите и те не могат да се грижат за потомството :think: При наличието на само две малки не виждам какъв е проблема да ги отгледат , ако не се брои "преченето" от твоя страна ! В желанието ти да помогнеш ще постигнеш обратният ефект - не пречи на родителите , за да не си зарежат малките !!!
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Чет Апр 28, 2011 7:50 pm

Родителите не се трогват твърде кротки са,а и аз бъркам рядко само за да проверя дали са наддали.Сега като ги мерих голямата е наддало с 6 грама -36 гр ,а малкото само 1,2 грам 22,23 г. Взех специално храна за птици родители (яйца,мед и ябълка)Също така и двете пиленца са отворили по едно око.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 28, 2011 11:36 pm

Buggy написа:Родителите не се трогват твърде кротки са,а и аз бъркам рядко само за да проверя дали са наддали.Сега като ги мерих голямата е наддало с 6 грама -36 гр ,а малкото само 1,2 грам 22,23 г. Взех специално храна за птици родители (яйца,мед и ябълка)Също така и двете пиленца са отворили по едно око.

Ето виждаш ли ....всичко ще си дойде на мястото .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Чет Май 05, 2011 10:53 am

Оххх пиленцата ту наддават ,ту нито грам.Родителите ги хранят 1 път дневно главно вечер.Не знам какво да правя ,седат при тях ,а те не молят за храна ,а спят.Гушките се напълно празни.Вчера не са вдигнали нито грамче.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот Тошко » Съб Май 07, 2011 3:54 pm

Здравейте корелите днес снесоха третото яйце какво да давам на родителите когато се излюпят малките и какво не :wink:
Благодаря предварително :wink:
dark_messiah1 тава ми беше стария ник
Аватар
Тошко
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Папагали