Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

вълнисти папагали

Модератор: nikigeen

Re: вълнисти папагали

Мнениеот slavi_kn » Пет Юли 08, 2011 10:13 pm

Ще вииме така като сам го отделил чифта какво ще станеЧ
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Съб Юли 09, 2011 12:33 am

ivobaroveca написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82_%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BB
Най-добре прочети това внимателно и кажи после кой лъже

Първо не чета от такива източници , после практиката ми е на токова ниво , че пиша за такива като теб да четат и да знаят !
Но едно ще ти кажа трябва си практика и то с качествени птици! А това дето си прочел от тънките български книжлета ,които са несполучлив превод от чужди автори са приказки за лека нощ! :D
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот Hondalina » Пон Авг 01, 2011 9:39 am

Здравейте!Аз съм новичка тук,но искам да попитам нещо,за което така и никъде не намерих писано.Значи имам двойка папагалчета които са влюбени и всичко си върви както трябва,но на 29-ти снесе първото си яйце извън хралупката си и постоянно лежи върху него,тая нощ снесе и второто само,че вътре в къщичката си и продължава да си лежи върху онова,което е навън.Какво да правя???Как да и събера яйчицата да си лежи върху всички? :( А клетката ми не предрасполага да слагам друга къщичка вътре.Чакам с нетърпение някой да ми пише.
А за миг щях да пропусна да спомена,че на 13-ти и 15-ти юни пак имах две яйчица но тях си ги изяде,по точно начупи ги без да ляга върху тях.Те и бяха първи от как е стана птичка.А тогава нямаше още къщичка и пак така ги беше стропала на пода на клетката.Но сега вече всичко е различно и е както си му е реда.
Пишете моля,предварително благодаря!
Hondalina
нов
нов

Мнениеот Buggy » Пон Авг 01, 2011 12:33 pm

Прибери яйцето в хралупата,защото на пода няма стърготини които да задържат топлината,а и рискуваш да се счупи.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот ivobaroveca » Пон Авг 01, 2011 2:00 pm

Моето скромно мнение също е такова, даже смятам че реакцията ти е малко позакъсняла.Още първият път ако си имала къщичка и женската е влизала в нея, е трябвало да преместиш яйцата.
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Пон Авг 01, 2011 2:33 pm

Моят съвет е ,ако не снася повече махни е тези яйца и я остави да снесе наново ! Вече положението ще е по различно от това при първото снасяне!
Интересно е как сама двойка снася яйца !Това е по описанието на баровеца! :lol:
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот ivobaroveca » Пон Авг 01, 2011 3:35 pm

david_67 написа:Моят съвет е ,ако не снася повече махни е тези яйца и я остави да снесе наново ! Вече положението ще е по различно от това при първото снасяне!

Истината е че каквото и да направи няма да излезе от тях добра развъдна двойка, но не исках да я отчайвам.Дано да не съм прав. А ако прочетеш малко по-назад пише просто че това е много по-трудно, а не че е невъзможно.Интересно защо останах с убеждение че в една друга тема си се съгласил с nightingale че ти също си отглеждал твоите птици на ято,макар и преградени по двойки.
ivobaroveca
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Пон Авг 01, 2011 3:37 pm

ivobaroveca написа:
david_67 написа:Моят съвет е ,ако не снася повече махни е тези яйца и я остави да снесе наново ! Вече положението ще е по различно от това при първото снасяне!

Истината е че каквото и да направи няма да излезе от тях добра развъдна двойка, но не исках да я отчайвам.Дано да не съм прав. А ако прочетеш малко по-назад пише просто че това е много по-трудно, а не че е невъзможно.Интересно защо останах с убеждение че в една друга тема си се съгласил с nightingale че ти също си отглеждал твоите птици на ято,макар и преградени по двойки.
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот david_67 » Пон Авг 01, 2011 3:47 pm

david_67 написа:
ivobaroveca написа:

Кой ти го каза това , или пак си чел ???
Ако малко ,само малко беше прочел не само това което Тихомир пише и ............,ЩЕШЕ ДА СИ НА ЯСНО !
Това че си чел някъде че са стадни ,не е лошо , но ще ти кажа само едно ,едни от най хубавите ми чивтове са били съвсем индивидуални!
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот Hondalina » Сря Авг 03, 2011 8:12 am

Мерси много за съветите,така и направих.Преместих и яйчицето в хралупката и сега си лежи и върху двете,по някой път се търкулват ама после тя с човчица и ги събира под нея.А той си стой пред отвора на хралупката и и пее.Ама тя често излиза,възможно ли е да развива температура от която да се притеснява да не ги притопли,както при кокошките например???
А относно тва исказване,че на някого му е чудно как една двойка си имат яйчица и се любят и прочие....еми ето аз съм примера.При мен това се случи! :wink: За което съм много доволна.А дали ще стане нещо от птичетата е Божа работа.Аз просто не желая да правя бизнес с птици,искам само да не се чувствам виновна към МАКСИ (женската) че не съм и позволила да си прояви майчинските чувства.
Hondalina
нов
нов

Мнениеот slavi_kn » Пет Сеп 02, 2011 10:39 am

Със какво да храня папагалите като се излюпят малките ? Сега им давам просо листа от глухарче и ябълка от време на време.
slavi_kn
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Пет Сеп 02, 2011 9:41 pm

Същото ,но добави и варено яйце и морков.
Buggy
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Папагали