Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Жако-социализация

Модератор: nikigeen

Жако-социализация

Мнениеот dardorana1 » Вто Апр 13, 2010 10:44 am

Здравейте, от около 2м. съм горда собственичка на жако- Уоли . Търся съвети за опитомяванито му, защото съм убедена, че е диваче. Много се притеснявам да не изпусна момента на сближаване :cry:
Относно възрастта му ми е казано, че е на 1 г., но до колкото розбрах почти е невъзможно да се определи с точност. Като външни белези ще дам: очи - жълти, клюн - лъскав, без нарушена повърхност.
Предварително благодаря на хората, които ще ми отговорят.
Аватар
dardorana1
нов
нов

Мнениеот Paulina » Вто Апр 13, 2010 11:09 am

Здравей и добре дошла !

Само не разбрах защо си пуснала четри еднакви теми , като отворена тема за жакото вече има ! Както и да е - Админа или Модератора ще поправят това .

Сега за жакото - моето първо също беше диво и единствено интензивното занимаване със животното спомага за опитомяване и сближаване . И много търпение , защото жаката са доста своенравни ! Гладът също е голям помощник в това отношение - давай му и храна от ръка .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nikigeen » Вто Апр 13, 2010 5:50 pm

Проблема е оправен ,може да си продължите тук
Николай Николов ,Кюстендил - (+359)898 60 11 33

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее единствено с наша помощ" Джералд Даръл
Аватар
nikigeen
Модератор
Модератор

Re: Жако-социализация

Мнениеот nightingale » Вто Апр 13, 2010 10:35 pm

dardorana1 написа:Здравейте, от около 2м. съм горда собственичка на жако- Уоли . Търся съвети за опитомяванито му, защото съм убедена, че е диваче. Много се притеснявам да не изпусна момента на сближаване :cry:
Относно възрастта му ми е казано, че е на 1 г., но до колкото розбрах почти е невъзможно да се определи с точност. Като външни белези ще дам: очи - жълти, клюн - лъскав, без нарушена повърхност.
Предварително благодаря на хората, които ще ми отговорят.
Жакото ти е на повече от година. А и момента на зближаване няма как да го изпуснеш. Просто може да не го достигнеш. :think: Много има написано по темата. Прочети нещата , като започнеш с това на Паулина. И успех.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Pukanka » Чет Юни 10, 2010 7:37 pm

Имам женска на 8 години с която аз така и не успях да се сближа. Не ме понася. С другите няма проблем, и мъжа ми и секретарката ми я хващат, пипат и т.н. Мене като ме види се наежва, и е готова за бой. На мене и не ми говори ако ме вижда. Никога нищо лошо не съм й правила, но така си е решила.Няма оправия при нас вече, но вие сте млади, има шанс.
Аватар
Pukanka
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юни 10, 2010 8:21 pm

Ами и аз да пипам секретарката и на мен жената няма да ми говори. :think: Шегичка. Наистина птицата е млада и вероятноста да има усложнения със социализирането е минимален.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Юни 10, 2010 9:15 pm

Pukanka написа:Имам женска на 8 години с която аз така и не успях да се сближа. Не ме понася. С другите няма проблем, и мъжа ми и секретарката ми я хващат, пипат и т.н. Мене като ме види се наежва, и е готова за бой. На мене и не ми говори ако ме вижда. Никога нищо лошо не съм й правила, но така си е решила.Няма оправия при нас вече, но вие сте млади, има шанс.

Аз имам две жака , едното от които не понася сина ми ( и други мъжки индивиди ) . То е при нас от 7 години , но реалната му възраст е неизвестна . Другото жако пък веднага подаде крак и се качи на ръката на момчето ми , а е при нас от три седмици . Просто много от жаката си избират любим човек и трудно допускат други . Ще трябва да се примириш с този факт !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот dardorana1 » Чет Юни 10, 2010 9:43 pm

На всички Ви благодаря за отговорите:)
"Cogito ergo sum"
Аватар
dardorana1
нов
нов