Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Защо ни умират папагалчетата?

Модератор: nikigeen

Защо ни умират папагалчетата?

Мнениеот dpopova » Пон Ное 07, 2011 9:57 am

Здравейте, нямам никакъв опит с отглеждането на вълнисти папагалчета. Моля за помощ!
Родителите ми гледат от лятото две папагалчета. Те много се биеха и женската умря. Баща ми купи ново папагалче, което в последствие се оказа мъжко (отново двете се биеха непрекъснато, може би е нормално заради еднаквия пол). Върнал го в магазина и на негово място взел женско. Няколко дни след като върнал папагалчето (мъжкото) то умряло.
Новото женско оживя само две седмици. Този път не се биеха. Каква може да е причината?
Женското беше много омърлушено, нямаше сили да се движи, не ядеше, не пиеше вода. В събота го видяхме такова и вчера то умря.
Защо умират? Каква може да е причината? И двете папагалчета ядат една и съща храна, пият една и съща вода, гледани са при еднакви условия. На мъжкото му няма нищо, а женските умират...
dpopova
нов
нов

Re: Защо ни умират папагалчетата?

Мнениеот slona67 » Пон Ное 07, 2011 10:14 am

Привет-според мен,първата работа, която трябва да направиш е да провериш за външни паразити(кокошинки)!Внимателно провери кафеза,по цепнатините,свали кацалките и ги тръсни върху бял лист, и виж дали се движи нещо!
Аватар
slona67
потребител
потребител

Мнениеот dpopova » Пон Ное 07, 2011 12:07 pm

slona67, благодаря! Ще кажа на баща ми да провери (живеем в различни градове). Ама защо тия външни паразити ще уморят само едното папагалче, а пък на другото няма да му има нищо? И ако има кокошинки как се дезинфектира мястото?
А ако няма външни паразити? Каква друга причина може да има?
dpopova
нов
нов

Мнениеот Paulina » Пон Ное 07, 2011 1:02 pm

Другата причина може да е , че просто сте купили папагала болен ! Разгледайте птиците в магазина дали са жизнени или просто вземете птица от друго място . Също на птици , купени от магазина често не се знае възрастта - може да са дали на баща ти някоя възрастна птица .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот dpopova » Пон Ное 07, 2011 1:08 pm

Благодаря и на теб, Paulina! Не са му дали възрастни птици. Малки му дават, затова миналия път беше взел мъжка вместо женска. Дали му я за женска, но с времето той видял сините ноздри (не знам колко правилно се изразявам) и разбрал, че е мъжки и го върнал. Малко след като го върнал папагалчето умряло. Сега новото пак, издържа само две седмици у нас...
Просто исках да се посъветвам из форумите преди да купи той ново и затова днес мъжкия ще си е сам...
dpopova
нов
нов

Мнениеот Manoloff » Нед Дек 11, 2011 6:48 pm

Здравейте,

тази година си купих от един познат в Сливен 10 вълнисти папагалчета и като всеки собсственик ми е мерак да имам и малки папагалчета, всичко беше наред, разделиха се на двоики имат яйца и сега на половината родители им умират папагалчетата ден-два след като се излюпят и Моля за съвет какво да променя за да избегна да ми умират още. Храня ги със смеска за вълнисти папагалчета, всяка сутрин слагам по 1 твърдо сварено айце, през ден давам леко накиснат хляб, температурата в помещението не пада под 10t :( не мога да си го обесня защо на едни им умират а на другите двойки не им умират :(
Мерси
Manoloff
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Нед Дек 11, 2011 8:06 pm

Колко е дълъг деня на птиците ти?
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот Manoloff » Нед Дек 11, 2011 8:11 pm

еми на естестевна светлина са, смисал колкото време е светло навън...както е в момента някаде към 8-9 часа.
Manoloff
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Нед Дек 11, 2011 9:28 pm

Дължината на деня и интензитета на светлината през това време на годината са крайно недостатъчни за да се изхранят пълноценно малките. Те ще бъдат слаби и с по забавен растеж, а по слабите ще умрат. Удължи деня на 13-14 часа.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот Manoloff » Нед Дек 11, 2011 9:34 pm

Много Ви благодаря за съвета
Manoloff
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пон Дек 12, 2011 3:08 am

Пробвай следното.
Завърти малките така, че чифтовете чиито бебета умират, да изхранват малките на чифтовете с неумиращите малки. и обратното.
Ако пилетата продалжават да умират със същата закономеност .т.е независимо кой ги изхранва , причината за смърта няма да ти я каже човек от форума.
8-9 часа светлинен ден не е причина двудневно вълнисто папагалче да не може да получи необходимото количество храна.
На този етап промениш ли светлината , ще збъркаш още повече.
Съгласен съм с ТЕРИЕР че не е в най оптималната дължина но......
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот eyeman1 » Сря Дек 21, 2011 9:39 pm

И моите бързо умираха
eyeman1
нов
нов

Следваща

Назад към Папагали