Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Зеброви Амадини-мутации

Модератор: nikigeen

Re: Зеброви Амадини-мутации

Мнениеот ТЕРИЕР » Вто Май 17, 2011 8:00 am

Не съм съгласен с колегата че това е сива чернолица женска най малко за това че не е сива.А това къде е чара на една птица е много субективно мнение което важи и за пингвина. За цвета на птиците при събирането на пингвин и оранжевогърда разбрах че ще са нормални кафяви, но не разбрах за цвета на гърдите.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот dmj » Вто Май 17, 2011 2:48 pm

При това кръстосване/кафяв пингвин по кафява оранжевогърда/ в първо поколениепо по фенотип всички птици/мъжки и женски/,ще бъдат нормални кафяви,а по генотип- носители на пингвин и оранжевогърда.Дори мъжките птици,ще имат нормалния черен рисунък на гърдите,а не оранжев.Единствено опашните пера,ще подсказват носитетелството на оранжевогърдата мутация,но това изисква доста опит за да може да се забележи.А що се касае за птицата на снимката е женска чернолица и при тази светлина за мен е сива,но не изключвам и да е светлогърба сива.Ако бъде снимана в гръб,ще мога да кажа със сигурност дали е сива или светлогърба сива.След като не си съгласен с мен,хубаво е да се аргументираш и да кажеш според теб каква е? :cool:
dmj
нов
нов

Мнениеот ТЕРИЕР » Вто Май 17, 2011 7:52 pm

http://img822.imageshack.us/i/eumo013.jpg/
http://img9.imageshack.us/i/eumo11.jpg/
Аз не съм на на 100 процента сигурен за това и питам за други мнения. Според мен и още няколко колеги от френски сайт птицата е Еумо.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Май 17, 2011 9:10 pm

Еумо - птиците са тъмни , твоята не е такава :nono:

http://www.zebravinken.be/Kuif__geelsna ... g.htm#Eumo:

http://zebrafinch.info/colours/default. ... on=1048576
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Вто Май 17, 2011 9:19 pm

Да, тази е кафяв гръб и шоколадови гърди. Твоето мнение какво е по въпроса?
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот dmj » Вто Май 17, 2011 10:10 pm

Благодаря за втората снимка.За мен птицата не е еумо,а чернолица светлогърба сива женска.Светлогърбата мутация се унаследява свързано с пола/при нея имаме разлика само на един алел в една хромозома,спрямо мармозета/.Съветвам те да я кръстосаш с нормален сив мъжки ако имаш/да не е носител и на други мутации/.Тогава в първо поколение ще има чернолици сиви женски и мъжки чернолици сиви,носители на светлогърбо.Никога не кръстосвай мъжка и женска чернолица птица,защото се събират два доминантни признака,които имат летален ефект в поколението.Птицата наистина е супер!!!
dmj
нов
нов

Мнениеот ТЕРИЕР » Сря Май 18, 2011 3:55 pm

За леталният изход го знам и точно така се получи в общата волиера хвана чифт с чернолик мъжки които е ваден от чернолик мъжки и черногърда женска и мъти вече 7дни. Ще погледна зародиша и ако е мъртъв ще я отделя с друг мъжкар в клетка.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот g.ganev » Сря Май 18, 2011 9:03 pm

dmj написа:Благодаря за втората снимка.За мен птицата не е еумо,а чернолица светлогърба сива женска.Светлогърбата мутация се унаследява свързано с пола/при нея имаме разлика само на един алел в една хромозома,спрямо мармозета/.Съветвам те да я кръстосаш с нормален сив мъжки ако имаш/да не е носител и на други мутации/.Тогава в първо поколение ще има чернолици сиви женски и мъжки чернолици сиви,носители на светлогърбо.Никога не кръстосвай мъжка и женска чернолица птица,защото се събират два доминантни признака,които имат летален ефект в поколението.Птицата наистина е супер!!!

Абсолютно вярно,напълно съм съгласен.А ето ви и еумо сива женска:
http://www.zebravink-nzc.com/zebravinke ... 96070.html
Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Пет Май 20, 2011 9:16 am

Проверих яйцата и всичко е наред за сега. Преди като са се е събирал инцидентно такъв чифт зародиша умираше още в начален стадий. Според някой източници смъртността е 100 процента, а според други от 25 до 50. Какво показва вашия опит
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот dmj » Пет Май 20, 2011 10:54 pm

Не бих казал,че леталния изход е 100 процента,но по мои наблюдения е около 70-80 процента.А оживелите 20-30 процента зародиши след излюпването не са толкова жизнени,както обикновено трябва да бъдат.А оттам произтича и чувствителността им от заболявания към условно патогенните микроорганизми,които нормално съществуват в чревния тракт на родителите,а дори и в обкръжаващата ги среда.Единствено кръстосване на птици с два доминантни признака може да се допусне в случаите,когато птиците са елитни и се цели запазването на даден признак,който искаме да запазим за селекционната си програма.И все пак това е голям риск,който се поема/жизнеността на птиците/,но винаги при една селекционна програма има и много жертви.Затова е хубаво да се познава генетиката на отделните мутации и да си даваме сметка,какво ни очаква.
dmj
нов
нов

Мнениеот ТЕРИЕР » Съб Май 21, 2011 12:35 pm

От люпило с 5 яйца има три с добре развит зародиш,едно неоплодено и едно "изчезна".Мъртъв зародиш на този етап няма. Чакам малки.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот g.ganev » Съб Май 21, 2011 1:44 pm

Смъртноста може да се прояви в крайният етап на инкубацията, или със слаба виталност при люпене.
Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Екзотика